تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مؤمن را بر مؤمن، هفت حق است. واجب ترين آنها اين است كه آدمى تنها حق را بگويد، هر ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826664334




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شکسته شدن طلسم پرحاشيه‌ترين فاز پارس جنوبي


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۴ شهريور ۱۳۹۴ (۱۱:۴۵ق.ظ)
شکسته شدن طلسم پرحاشيه‌ترين فاز پارس جنوبي موج - ساير رسانه ها؛ پس از سال‌ها فراز و نشيب، قرار است طلسم فاز 11 که پر حاشيه‌ترين فاز پارس جنوبي شناخته مي‌شود، شکسته شده و حفاري چاه‌هاي آن در هفته‌هاي آينده توسط شرکت‌هاي ايراني آغاز شود.
ايرنا نوشت:
فاز 11 از فازهاي پرحاشيه پارس جنوبي به شمار مي‌رود که فراز و نشيب‌هاي متعددي را تجربه کرده است. با وجود اين که در گذشته، شرکت‌هاي متعدد خارجي (فرانسوي، مالزيايي و چيني) براي فعاليت در آن پيش‌قدم شده بودند، اما؛ به دلايل مختلف و از جمله تحريم، هيچ‌گاه مذاکرات به نتيجه منتهي نشده بود.
اما؛ پس از گذشت سال‌ها قرار است که بن‌بست فاز 11 با مشارکت متخصصان داخلي شکسته شده و حفاري چاه‌هاي دريايي آن، در هفته‌هاي آينده توسط شرکت‌هاي ايراني انجام شود.
وحيد معير، مدير عامل نفت و گاز گروه مپنا، درباره واگذاري حفاري چاه‌هاي فاز 11 پارس جنوبي، اظهار داشت: تاکنون، دو بار پيشنهاد فني و مالي طرح حفاري فاز 11 را به شرکت ملي نفت ارائه کرده‌ايم که بر اساس آن 11 حلقه چاه توسعه‌اي و يک حلقه چاه اکتشافي توسط مپنا حفر خواهد شد.
مدير عامل نفت و گاز گروه مپنا با بيان آن که آخرين پيشنهاد را دو هفته پيش ارائه کرده و در حال حاضر منتظر تصميم‌گيري شرکت نفت و گاز پارس هستيم، افزود: به محض امضاي قرارداد، آماده شروع کار هستيم.
وي خاطرنشان کرد: دکل دريايي براي حفاري در فاز 11 را نيز خريداري کرده و آماده امضاي قرارداد و ابلاغ شروع به کار هستيم.
مدير عامل نفت و گاز گروه مپنا در خصوص برنامه زمان‌بندي اجراي اين طرح نيز، اظهار داشت: براساس قرارداد ارائه شده و در صورت فراهم بودن شرايط، مي‌توانيم در طي دو سال کار حفاري فاز 11 را به اتمام برسانيم.
معير گفت: پيش‌ از اين، حفاري ميادين خشکي از جمله آزادگان جنوبي را انجام داده‌ايم، اما؛ حفاري دريايي فاز 11 اولين تجربه دريايي مپنا خواهد بود.
پيش‌ از اين، مدير عامل شرکت نفت و گاز پارس در خصوص واگذاري حفاري فاز 11 گفته بود: فاز 11 به اندازه ۲ فاز متعارف است، که هر فاز متعارف شامل ۱۱ حلقه چاه توسعه‌اي است که هم اکنون مراحل آخر مذاکرات را طي مي‌کند.
وي با بيان آن که قرار است بخش حفاري هر فاز به شرکت‌هاي پتروپارس و مپنا سپرده شود، اظهار داشته است: طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبي در قالب دو فاز ۱۱A و ۱۱B انجام مي‌شود؛ در فاز نخست اين طرح که شامل ساخت يک جکت، يک سکو، يک خط لوله دريايي و حفاري است، گاز توليد شده از دريا اين فاز به تأسيسات پالايشگاهي فازهاي ۶ تا ۸ پارس جنوبي ارسال مي‌شود.
فاز 11 تاريخ پرفراز و نشيبي را طي کرده است به طوري که ابتدا شرکت ملي نفت ايران و شرکت توتال فرانسه در سال ۲۰۰۰ ميلادي براي توسعه بخش بالادستي فاز ۱۱ پارس جنوبي و ساخت يک کارخانه حدود ۱۰ ميليون تني توليد گاز طبيعي مايع شده (آل. ان.جي) به توافق رسيدند و سرانجام در سال ۱۳۷۹ تفاهم‌نامه‌اي ميان دو طرف امضا شد.
پس از امضاي اين تفاهم‌نامه، شرکت پتروناس مالزي نيز براي توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبي پيش‌قدم شد و با توافقي سه‌جانبه شرکت ملي نفت ايران ۵۰ درصد، شرکت توتال فرانسه ۴۰ درصد و پتروناس مالزي ۱۰ درصد از سهام توسعه بخش بالادستي و تا پايين‌دستي فاز ۱۱ پارس جنوبي را در اختيار گرفتند.
در حدفاصل سال ۱۳۸۵ تا ۱۳۸۷ توتال فرانسه به دليل افزايش قيمت‌هاي جهاني فولاد و بالا رفتن هزينه اجراي اين پروژه مشترک گازي، به وقت‌کشي پرداخت و يکسري مذاکرات دنباله‌دار در تهران و اروپا ميان دو طرف آغاز شد و در نهايت شرکت ملي نفت ايران با پيشنهاد حدود ۱۰ تا ۱۱ ميليارد دلاري فرانسوي‌ها مخالفت کرد.
چيني‌ها گزينه بعدي ايران براي توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبي بودند. طرح در سال ۱۳۸۸ با هزينه ۴ ميليارد دلار به آن‌ها واگذار شد.
طبق قرارداد، شرکت ملي نفت چين (سي.ان.پي.سي چين) موظف شد توسعه اين فاز مرزي با کشور قطر را طي ۵۲ ماه تکميل کند، اما؛ شرکت چيني کوچک‌ترين اقدامي براي اجراي قرارداد صورت نداد؛ شرکت ملي نفت ايران نيز ۵۰ ماه بعد قرارداد با چيني‌ها را فسخ کرد.
فاز ۱۱ پارس جنوبي با هدف توليد روزانه ۲ ميليارد فوت مکعب گاز از ميدان پارس جنوبي توسعه مي‌يابد. گاز استحصالي اين فاز به عنوان خوراک واحدهاي آل. ان.جي به ميزان ۱۹۰۰ ميليون فوت مکعب در روز تحويل خواهد شد و علاوه بر آن، روزانه ۸۰ هزار بشکه ميعانات گازي در اين فاز توليد خواهد شد.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن