تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بهترين علم آن است كه مفيد باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827672455




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شناسايي 60 محوطه باستاني در دشت نمدان


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۴ شهريور ۱۳۹۴ (۹:۵۸ق.ظ)
شناسايي 60 محوطه باستاني در دشت نمدان موج-بررسي باستان شناختي دشت نمدان (نمدون) شهرستان اقليد فارس به شناسايي بيش از 60 محوطه مربوط به دوران پيش از تاريخ، تاريخي و اسلامي منجر شد.
به گزارش خبرگزاري موج، ابراهيم روستايي فارسي سرپرست هيأت بررسي باستان شناسي دشت نمدان (نمدون) شهرستان اقليد فارس با بيان اين مطلب تصريح کرد که بررسي باستان شناختي دشت نمدان به منظور بررسي منطقه اي به وسعت بيش از 80 هزار هکتار،در دو ماه انجام شد.
وي اهداف بررسي باستان شناختي در اين محوطه تاريخي را پژوهش، بررسي، شناسايي، ثبت آثار و تکميل نقشه باستان شناسي کشور عنوان کرد.
روستايي فارسي با بيان اينکه بررسي باستان شناسي در اين منطقه به صورت پيمايشي فشرده انجام گرفت تصريح کرد که منطقه ابتدا شبکه بندي و پس از آن هر شبکه به صورت جداگانه بررسي شد.
به گفته اين باستان شناس در اين بررسي، از محوطه‌ها و آثار بر جاي مانده، بقاياي فرهنگي همانند، آثار معماري، گورها، سفال، رشته قنات‌ها و دست ساخته‌هاي سنگي به دست آمد که براساس آن‌ها، گاهنگاري نسبي محوطه‌ها قابل سنجش است.
او خاطر نشان ساخت که براساس اين شيوه بررسي، بيش از 60 محوطه باستاني شناسايي و ثبت شد که دوره‌هاي فرهنگي مختلفي را دربر مي‌گيرند.
به گفته سرپرست هيأت بررسي باستان شناسي دشت نمدان، از اين ميان بيش از 10 محوطه به دوران پيش از تاريخ، کمي بيش از آن به دوران تاريخي (هخامنشي، فرا هخامنشي و ساساني) و ساير محوطه‌ها به دوره اسلامي تعلق دارند.
روستايي فارسي اظهار اميدواري کرد که در آينده با پژوهش‌هايي که بر روي بقاياي فرهنگي گردآوري شده صورت خواهد گرفت، زواياي تاريک پيشينه تاريخي اين گستره بيش از پيش آشکار شود.
به گفته اين باستان شناس، دشت ميان کوهي نمدان (به گويش محلي نمدون) در ميان رشته کوه‌هاي جنوب غربي زاگرس ودر منطقه سرحدات استان فارس در دهستان شهرميان از توابع شهرستان اقليد قرار گرفته است.
اين دشت از شمال به رشته کوه سراب، از جنوب به رشته کوه‌هاي کوشک زر و شلم زار، از غرب به تنگه و روستاي شادکام و از شرق به درياچه کافتر محدود مي‌شود.
دشت ميان کوهي نمدان که يکي از مناطق اصلي ييلاق ايل‌هاي قشقايي و خمسه بشمار مي‌رود، در واقع مجموعه اي از سه دشت به هم پيوسته ساريتان، شادکام و نمدان است.
سرپرست هيأت بررسي باستان شناسي دشت نمدان افزود: از دشت نمدان در منابع تاريخي و اسلامي با نام کوشک زر (زرد) ياد شده و بلنداي آن از سطح دريا 2هزار و 200 متر و حداکثر ارتفاع آن 3هزار370 متر است.
او گفت: به استناد فارسنامه ابن بلخي، اين دشت در ميانه راه شيراز و اصفهان قرار داشته و ارتباط نزديکي با دشت مايين (بخشي از دشت مرودشت)، قمشه (شهرضا) و اصفهان داشته است.
اين باستان شناس با اشاره به اينکه تاکنون بررسي باستان شناختي مناسبي در دشت نمدان صورت نگرفته است تصريح کرد که بيشتر بررسي‌ها به صورت سطحي و در اطراف دشت بوده است.
گفتني است، نخستين بررسي و گزارش باستان شناسي از اين دشت را لويي واندنبرگ در سال 1341 ارائه کرد که در کوشک زر (زرد) و به احتمال بسيار زياد در کاروانسراي کوشک زر–دست به کاوش و گمانه زني زده است.
پس از واندنبرگ، عباس عليزاده در سال 1374 اين منطقه را در پروژه بررسي باستان-شناسي–انسان شناسي دره‌هاي رودخانه کر و شمال غربي مرودشت مورد بررسي و پژوهش قرار داد و در گزارش‌هاي خود از تپه کوشک زر الف و ب ياد کرد.
بعد از وي در سال 1384 عزيزاله رضايي بررسي حوزه آبگيرسدملاصدرا دردشت ميانکوهي سد هرا به انجام رسانده است.
نخستين و دومين فصل کاوش نجات بخشي در تپه مهرعلي اقليد فارس، به ترتيب در سال 1385 و 1387 توسط عليرضا سرداري زارچي و عزيزاله رضايي انجام گرفت و بررسي تپه گردويي توسط حامد مولايي کردشولي در سال 1393، آخرين بررسي باستان شناسي صورت گرفته در اين حوزه است که در بررسي اين تپه تعدادي اثر مهر از دوره ساساني به همراه حجم بسياري سفال به دست آمد.
بررسي باستان شناختي دشت نمدان که از تاريخ 28 خرداد با مجوز رياست پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري آغاز شده بود به اتمام رسيد.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن