واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
غول تحقیقاتی آلمان برای رایزنیعلمی بهتهرانآمد/«ماکس پلانک» موسسهای که ۱۵جایزه نوبل را درو کردهاست جامعه > آموزش - محققین شاغل در موسسات انجمن ماکس پلانک تا به حال موفق به دریافت ۱۵ جایزه نوبل شدهاند که این تعداد جایزه نوبل توسط هیچ انجمن تحقیقاتی دیگر در دنیا دریافت نشده است.
محمد حسین نجاتی: دیپلماسی علمی در وزارت علوم حالا آهسته و پیوسته، دوباره در حال جان گرفتن است. پس از وقفه شش ساله در دولت های نهم و دهم، حالا بزرگترین و معتبرترین هیات های دانشگاهی در دنیا خود را به ایران می رسانند تا در دوران پس از تحریم، هم بتوانند از ظرفیت های علمی محققان ایرانی استفاده کنند و هم کاروان جهانی علم را با حضور کشورهای بیشتری پیش ببرند.
در مهم ترین این اتفاقات روز گذشته دو هیات دانشگاهی از کشور آلمان به ایران آمده اند که یک هیات مربوط به بنیاد الکساندر فون هومبولت آلمان و یک هیات نیز از موسسه ماکس پلانک آلمان است.
اهمیت این اتفاق از آنجایی است که ماکس پلانک را غول تحقیقاتی آلمان و یکی از معتبرترین موسسات تحقیقاتی این کشور در اروپا می خوانند.
این موسسه در ۲۶ فوریه ۱۹۴۸ توسط تعدادی از فیزیکدانان اتمی آلمان مانند ورنر هایزنبرگ و اتو هان تأسیس شد و جایگزین انجمن قیصر ویلهلم برای توسعه علوم شد، که در سال ۱۹۱۱ ایجاد شده بود. مؤسسههای ماکس پلانک در زمینههای علوم طبیعی به ویژه فیزیک، زیست شناسی، علوم انسانی و علوم اجتماعی به پژوهشهای پایه میپردازند. انجمن ماکس پلانک با دانشگاههای مرتبط با خود دانشکدههای پژوهشی ماکس پلانک (Max-Planck-Research-Schools) را بنا کرده است.
نکته مهم دیگری که اعتبار این موسسه تحقیقاتی را بیش از پیش افزایش می دهد، کارنامه محققان او در دریافت جایزه های معتبر علمی به خصوص جایزه نوبل است.
به طوریکه محققین شاغل در موسسات انجمن ماکس پلانک تا به حال موفق به دریافت ۱۵ جایزه نوبل شدهاند که این تعداد جایزه نوبل توسط هیچ انجمن تحقیقاتی دیگر در دنیا دریافت نشده است. با این حال قائم مقام امور بین الملل وزیر علوم درخصوص اینکه آیا دانشگاهها و دو هیات وارد شده تفاهم نامه همکاری نیز خواهند داشت، گفت: این دو هیات از برخی از دانشگاهها بازدید کرده ولی تفاهم نامه ای نخواهند داشت، تنها به انجام مذاکراتی برای بستر سازی فعالیت های آینده بسنده خواهند کرد.
سالار آملی افزود: در دیداری که با این دو هیات داشتیم مذاکراتی برای توسعه همکاری های فی مابین صورت گرفت که امیدواریم به نتایج مطلوب برسد.
وی ادامه داد: برنامه ریزی کردیم که چگونه از تحقیقات مشترک دانشمندان ایرانی و آلمانی حمایت کنیم و بسترسازی حمایتی از آنها چگونه باشد.
وی ادامه داد: ماکس پلانک داری ۸۳ مرکز تحقیقاتی در کشور آلمان است که این مراکز تحقیقاتی میتوانند، پذیرای اساتید و محققان ایرانی باشند تا در پروژه های مشخص معرفی شده مابین دو کشور فعالیت کنند.
این موسسه بنام ماکس کارل ارنست لودویگ پلانک فیزیکدان معتبر آلمانی برنده جایزه نوبل نامگذاری شده است که او را پدر علم کوانتوم میشناسند.
همچنین این اتفاق در شرایطی است که از آغاز فعالیت دولت یازدهم تا به امروز، هیات های دانشگاهی ای از کشور هایی همچون، آلمان، اتريش، آمريكا، استراليا، عمان، ايتاليا، فرانسه، ژاپن، تركيه، اندونزي، اواكراين، مغولستان، تونس، گرجستان، عراق، چين، نيوزيلند، ويتنام، كره جنوبي و اسپانيا وارد ایران شده اند، که آخرین مورد آن مربوط به حضور هیات دانشگاهی اتریش در ایران بود که دوشنبه هفته گذشته به تهران آمدند. ۴۲۴۲
کلید واژه ها: وزارت علوم - توسعه علمی - آکادمی علوم -
دوشنبه 23 شهریور 1394 - 11:20:21
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]