تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):چه بسيار عزيزى كه، نادانى اش او را خوار ساخت.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829144319




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جلیلی: برای چه چیز با 1+5 مذاکره شده؟!


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
جلیلی: برای چه چیز با 1+5 مذاکره شده؟!




سخنگوی کمیسیون ویژه بررسی برجام توضیحات جلیلی در این کمیسیون گفت: پس از بحث‌های مقدماتی، جلیلی صحبت‌های خود را شروع کرد و گفت: هدف از بحث‌های ما تا اینجا این بود که داده‌ها و ستاده‌ها را بررسی و ارزیابی کنیم. یکی از مباحث هم تحریم‌هاست که مطابق فرمایش اخیر مقام معظم رهبری عمده‌ترین هدف مذاکرات «لغو تحریم‌ها» است در غیر این‌صورت مذاکره برای چه شده است؟!





خبرگزاری ایلنا: سیدحسین نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون ویژه بررسی برجام در توضیح جلسه روزگذشته کمیسیون در نوبت صبح با حضور سعید جلیلی و تیم همراه وی برگزار شد٬ گفت: با ریاست زاکانی و با حضور جلیلی، باقری و عباسی از تیم مذاکره‌کنندگان سابق تشکیل شد. محور بحثبررسی برجام، قطعنامه و ضمائم آن از زاویه اقتصادی و وارسی «ساختار تحریم‌ها» در برجام، قطعنامه و ضمائم بود.

به‌گفته سخنگوی کمیسیون ویژه بررسی برجام در مجلس، در ابتدای جلسه مطرح شد که غیر از اعضای محترم کمیسیون حضور همه همکاران نماینده باعث افتخار کمیسیون است و طبق آیین‌نامه همه همکاران می‌توانند با حق اظهارنظر در جلسات کمیسیون شرکت کنند. نکته دوم اینکه کمیسیون و اعضای آن با گرایش‌های مختلف در مقام داور می‌خواهند قضاوت کنند.

 لذا به هیچ عنوان جهت سیاسی ندارد بلکه سعی می‌کند با استماع نظرات کار‌شناسان و متخصصان به یک داوری دقیق در جهت مصالح کشور، منافع ملی و عزت نظام جمهوری اسلامی برسد. همچنین در این جلسه مطرح شد که کلیه دعوت‌ها در هیات رئیسه کمیسیون تصویب می‌شود و پس از آن دعوت صورت می‌گیرد.

نقوی حسینی اضافه کرد: پس از بحث‌های مقدماتی، جلیلی صحبت‌های خود را شروع کرد و گفت: هدف از بحث‌های ما تا اینجا این بود که داده‌ها و ستاده‌ها را بررسی و ارزیابی کنیم. یکی از مباحث هم تحریم‌هاست که مطابق فرمایش اخیر مقام معظم رهبری عمده‌ترین هدف مذاکرات «لغو تحریم‌ها» است در غیر این‌صورت مذاکره برای چه شده است؟!

 مقام معظم رهبری فرمودند که توقف تحریم‌ نداریم، تعلیق نداریم، باید تحریم‌ها لغو شود. آیا با بررسی برجام و قطعنامه چنین هدفی به دست می‌آید؟! پاسخ ما خیر است، چون تحریم‌ها باقی می‌ماند. تحریم‌های مختلف در حوزه‌های مختلف از سوی مراجع مختلف تحریم‌کننده باقی می‌مانند. وقتی نفت ما محدویت‌های شدیدی در فعالیت‌های هسته‌ای را پذیرفته‌ایم از ۱۰۰ حق مسلم خود صرفنظر کرده‌ایم و بازرسی‌های غیرمتعارف را پذیرفته‌ایم. چه به دست آورده‌ایم؟! چند اجازه محدود و مشروع در فعالیت‌ هسته‌ای!

بنابر اعلام نقوی حسینی، جلیلی ادامه داد: به این ترتیب طرف مقابل از دستیابی به اهداف خود اطمینان پیدا کرده‌اند و ازسوی دیگر همه مسیرهای تحریم‌های اتحادیه اروپا، آمریکا و شورای امنیت باز مانده‌است. بنابراین چارچوب تحریم‌ها حفظ شده است.

به‌ گفته سخنگوی کمیسیون ویژه بررسی برجام، جلیلی اضافه کرد: در زمینه تحریم‌های اتحادیه اروپا: ۱-ساختار تحریم‌ها حفظ شده ۲-تحریم‌های ملی اعضای اتحادیه اروپا باقی مانده است ۳-اجرای تحریم‌ها در برخی موارد به تدریج متوقف می‌شود ۴-تحریم‌های اقتصادی-مالی هسته‌ای لغو نمی‌شود٬ چون زیرساخت‌های تحریم‌های اتحادیه اروپا، فقط در برخی بند‌ها تعلیق می‌شود و برخی بند‌ها که تا هشت سال دیگر هم تعلیق نمی‌شود، مثل تحریم سوئیفت، تحریم خدمات و سوخت‌رسانی، تحریم دارایی ۲۲۴ شخص حقیقی و حقوقی مثل برخی دانشگاه‌ها، بانک‌ها، سازمان‌ها، شرکت‌ها، نهادهای اقتصادی و گروه‌های صنعتی. این تحریم‌ها تا هشت سال دیگر حتی تعلیق نمی‌شود، تا برسد به لغو. پس چه می‌شود؟! می‌گوید بعد از هشت سال باز هم آیین‌نامه اجرایی آن لغو می‌شود٬ ولی خود تحریم‌ها بعد از هشت سال هم تعلیق می‌شود، نه لغو.

نقوی حسینی افزود، جلیلی گفت: همان‌گونه که گفته شد تحریم‌های سوئیفت از سوی اتحادیه اروپا تا هشت سال دیگر حتی تعلیق هم نمی‌شود. بنابراین خدمات اطلاع‌رسانی مالی و بانکی همچنان تحریم خواهند شد. تحریم خدمات و سوخت‌سانی به کشتی‌ها و هواپیماهای باربری هم تا هشت سال بعد باقی می‌ماند. تحریم فلزات از سوی اتحادیه اروپا مثل آلومینیوم، فولاد، گرافیت و... تا هشت سال بعد باقی می‌ماند. تحریم نرم افزار هم از سوی اتحادیه اروپا تا هشت سال دیگر باقی می‌ماند و بعد از هشت سال تازه تعلیق می‌شود. نرم‌افزارهای طراحی و برنامه‌ریزی گاز، نفت، مالی، صنعتی، دریانوردی، هوانوردی، ساخت‌ساز، نظامی و هسته‌ای تا هشت سال دیگر تحریم خواهند بود و بعد از هشت سال هم تازه تعلیق می‌شود. تحریم تسلیحات هم که تا هشت سال دیگر باقی می‌ماند.

نقوی حسینی یادآور شد، جلیلی افزود: اما وضعیت تحریم‌های آمریکا که در ژنو آمده‌بود، لغو کلیه تحریم‌ها هسته‌ای، شرایط بدتری دارد. ساختار تحریم‌های آمریکا هم حفظ می‌شود. کلیه تحریم‌های اقتصادی و مالی هسته‌ای باقی می‌ماند. تحریم‌های اولیه هم حفظ می‌شود. کلیه تحریم‌های ایالتی حفظ می‌شود، برخی تحریم‌های اقتصادی-مالی هسته‌ای ثانویه متوقف می‌شود.

 امکان بازگشت تحریم‌های متوقف شده هم حفظ شده است و فقط وعده داده شده فرآیند قانون پیگیری خاتمه یا اصلاح قوانین به منظور خاتمه تحریم‌ها در صورت اقتضا صورت خواهد گرفت. یعنی پیگیری درصورت اقتضاء حتی در زمینه توقف موقت تحریم‌های ثانویه هم موارد مهمی استنثنا شده است که باز مهم است. در توقف موقت هم ببینید چقدر اما و اگر دارد. بنابراین اولاً بخش عمده‌ای از تحریم‌های ثانویه حتی توقف موقت نمی‌شوند و آن بخشی هم که توقف موقت دارند با اما و اگرهای متعددی روبرو است.

سخنگوی کمیسیون برجام گفت، جلیلی ادامه داد: بنابر این تحریم‌های اولیه آمریکا که برای همیشه باقی می‌ماند. تحریم‌های ثانویه هم در برخی موارد توقف موقت می‌گیرد که همین توقف موقت هم شامل استثناء‌های زیادی می‌شود و تحریم‌های ایالات هم که باقی می‌ماند. اما تحریم‌های شورای امنیت: تحریم‌های موشکی، تسلیحاتی و اشاعه‌ای باقی می‌ماند و مابقی هم که لغو می‌شود، برگشت‌پذیر باقی خواهد ماند و با اعتراض حتی یکی از اعضا امکان بازگشت دارد.

 بنابراین چگونه می‌توان گفت که لغو شده است؟! اگر برگشت‌پذیر است پس تعلیق شده لغو نشده است. بند ۱۲ قطعنامه می‌گوید که بازگشت‌پذیری تحت ماده ۴۱ فصل هفتم هم صورت می‌گیرد، یعنی همچنان تحت فصل هفتم باقی است. خلاصه اینکه ساختار تحریم‌ها باقی می‌ماند فشار باقی می‌ماند سازوکاری برای تضمین انجام تعهدهای اروپا و آمریکا نیست بازگشت به تحریم‌ها خیلی پرهزینه خواهد بود امکان دارد ادامه تحریم‌ها بدون اینکه برجام نقض شده باشد.

به‌گفته نقوی حسینی جمع‌بندی جلیلی این بود که: ۱-برجام بیش از ۵۰ منفذ و دریچه بازرسی و دسترسی بیگانگان و دشمنان ملت ایران را بر روی حیطه‌های نظامی و حساس کشور گشوده است ۲-ساختار تحریم‌ها حفظ شده و بسیاری از تحریم‌ها باقی مانده‌اند، به طوری که هیچ‌یک از تحریم‌های آمریکا لغو نمی‌شود، تحریم‌های هسته‌ای شورای امنیت ازجمله تحریم‌های موشکی، تسلیحاتی و اشاعه‌ای لغو نمی‌شود بلکه مطابق قطعنامه ۲۲۳۱، حداقل ۵ تا ۱۰ سال حفظ می‌شود و بالاخره اینکه ما درحالی از مذاکرات خارج شدیم که به حفظ و استمرار ساختار و سازوکار تحریم‌های اطمینان داشت و طرف مقابل اطمینان داشت و طرف مقابل درحالی از مذاکرات خارج شد که به بستن کلیه مسیرهای ادعایی دستیابی ایران به سلاح اتمی اطمینان داشت.

به‌گفته نقوی حسینی، پس از بیانات جلیلی، اعضای کمیسیون به طرح سوال‌ها، ابهامات و نقد و بررسی خود از مطالبات وی پرداختند.

سخنگوی کمیسیون ویژه بررسی برجام یادآور شد: در ادامه بحث، باقری گفت که وقتی در توافقی سازوکار رفع اختلاف پیش می‌آید، دو طرف نیاز دارند توافق را حفظ کنند، هر دو طرف هم باید ضمانت‌های لازم برای حفظ و پایداری طرف مقابل را در توافق داشته باشند. در توافق برجام، ۱+۵ هم خارج از توافق اهرم فشار خود را حفظ کرده و هم داخل توافق، یعنی بازگشت‌پذیری و ایران چه دارد، در خارج از توافق توان هسته‌ای (۲۰ درصد مواد غنی شده، فردو، آب سنگین اراک) که در برجام این اهرم‌ها را از دست دادیم، قطعنامه هم که ظرفیت‌های نظامی را کنترل کرده است.

در داخل برجام هم که فقط بند ۳۶ به آن پرداخته اولا از نظر ایران مطرح شده‌ نه تعهد ۱+۵ و ثانیا ایران می‌تواند برگردد به اقدامات هسته‌ای خودش و این روند یعنی عدم حفظ توافق و برگشت به جای اول. بنابراین ادعا این است که ساز و کار حل اختلاف یک طرفه است. همچنین در کمیسیون مشترکین نیز هم تصمیمات با اجتماع است ولی در مورد دسترسی‌ها اجتماع وجود ندارد یعنی این‌ها نظر ایران مهم نیست ولی در مواردی که نفع ایران مطرح می‌شود باید اجماع وجود داشته باشد و یکی از کشورهای طرف مقابل مخالف باشد ایران محکوم می‌شود.






تاریخ انتشار: ۲۳ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۸:۱۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن