محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829144319
جلیلی: برای چه چیز با 1+5 مذاکره شده؟!
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
جلیلی: برای چه چیز با 1+5 مذاکره شده؟!
سخنگوی کمیسیون ویژه بررسی برجام توضیحات جلیلی در این کمیسیون گفت: پس از بحثهای مقدماتی، جلیلی صحبتهای خود را شروع کرد و گفت: هدف از بحثهای ما تا اینجا این بود که دادهها و ستادهها را بررسی و ارزیابی کنیم. یکی از مباحث هم تحریمهاست که مطابق فرمایش اخیر مقام معظم رهبری عمدهترین هدف مذاکرات «لغو تحریمها» است در غیر اینصورت مذاکره برای چه شده است؟!
خبرگزاری ایلنا: سیدحسین نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون ویژه بررسی برجام در توضیح جلسه روزگذشته کمیسیون در نوبت صبح با حضور سعید جلیلی و تیم همراه وی برگزار شد٬ گفت: با ریاست زاکانی و با حضور جلیلی، باقری و عباسی از تیم مذاکرهکنندگان سابق تشکیل شد. محور بحثبررسی برجام، قطعنامه و ضمائم آن از زاویه اقتصادی و وارسی «ساختار تحریمها» در برجام، قطعنامه و ضمائم بود.
بهگفته سخنگوی کمیسیون ویژه بررسی برجام در مجلس، در ابتدای جلسه مطرح شد که غیر از اعضای محترم کمیسیون حضور همه همکاران نماینده باعث افتخار کمیسیون است و طبق آییننامه همه همکاران میتوانند با حق اظهارنظر در جلسات کمیسیون شرکت کنند. نکته دوم اینکه کمیسیون و اعضای آن با گرایشهای مختلف در مقام داور میخواهند قضاوت کنند.
لذا به هیچ عنوان جهت سیاسی ندارد بلکه سعی میکند با استماع نظرات کارشناسان و متخصصان به یک داوری دقیق در جهت مصالح کشور، منافع ملی و عزت نظام جمهوری اسلامی برسد. همچنین در این جلسه مطرح شد که کلیه دعوتها در هیات رئیسه کمیسیون تصویب میشود و پس از آن دعوت صورت میگیرد.
نقوی حسینی اضافه کرد: پس از بحثهای مقدماتی، جلیلی صحبتهای خود را شروع کرد و گفت: هدف از بحثهای ما تا اینجا این بود که دادهها و ستادهها را بررسی و ارزیابی کنیم. یکی از مباحث هم تحریمهاست که مطابق فرمایش اخیر مقام معظم رهبری عمدهترین هدف مذاکرات «لغو تحریمها» است در غیر اینصورت مذاکره برای چه شده است؟!
مقام معظم رهبری فرمودند که توقف تحریم نداریم، تعلیق نداریم، باید تحریمها لغو شود. آیا با بررسی برجام و قطعنامه چنین هدفی به دست میآید؟! پاسخ ما خیر است، چون تحریمها باقی میماند. تحریمهای مختلف در حوزههای مختلف از سوی مراجع مختلف تحریمکننده باقی میمانند. وقتی نفت ما محدویتهای شدیدی در فعالیتهای هستهای را پذیرفتهایم از ۱۰۰ حق مسلم خود صرفنظر کردهایم و بازرسیهای غیرمتعارف را پذیرفتهایم. چه به دست آوردهایم؟! چند اجازه محدود و مشروع در فعالیت هستهای!
بنابر اعلام نقوی حسینی، جلیلی ادامه داد: به این ترتیب طرف مقابل از دستیابی به اهداف خود اطمینان پیدا کردهاند و ازسوی دیگر همه مسیرهای تحریمهای اتحادیه اروپا، آمریکا و شورای امنیت باز ماندهاست. بنابراین چارچوب تحریمها حفظ شده است.
به گفته سخنگوی کمیسیون ویژه بررسی برجام، جلیلی اضافه کرد: در زمینه تحریمهای اتحادیه اروپا: ۱-ساختار تحریمها حفظ شده ۲-تحریمهای ملی اعضای اتحادیه اروپا باقی مانده است ۳-اجرای تحریمها در برخی موارد به تدریج متوقف میشود ۴-تحریمهای اقتصادی-مالی هستهای لغو نمیشود٬ چون زیرساختهای تحریمهای اتحادیه اروپا، فقط در برخی بندها تعلیق میشود و برخی بندها که تا هشت سال دیگر هم تعلیق نمیشود، مثل تحریم سوئیفت، تحریم خدمات و سوخترسانی، تحریم دارایی ۲۲۴ شخص حقیقی و حقوقی مثل برخی دانشگاهها، بانکها، سازمانها، شرکتها، نهادهای اقتصادی و گروههای صنعتی. این تحریمها تا هشت سال دیگر حتی تعلیق نمیشود، تا برسد به لغو. پس چه میشود؟! میگوید بعد از هشت سال باز هم آییننامه اجرایی آن لغو میشود٬ ولی خود تحریمها بعد از هشت سال هم تعلیق میشود، نه لغو.
نقوی حسینی افزود، جلیلی گفت: همانگونه که گفته شد تحریمهای سوئیفت از سوی اتحادیه اروپا تا هشت سال دیگر حتی تعلیق هم نمیشود. بنابراین خدمات اطلاعرسانی مالی و بانکی همچنان تحریم خواهند شد. تحریم خدمات و سوختسانی به کشتیها و هواپیماهای باربری هم تا هشت سال بعد باقی میماند. تحریم فلزات از سوی اتحادیه اروپا مثل آلومینیوم، فولاد، گرافیت و... تا هشت سال بعد باقی میماند. تحریم نرم افزار هم از سوی اتحادیه اروپا تا هشت سال دیگر باقی میماند و بعد از هشت سال تازه تعلیق میشود. نرمافزارهای طراحی و برنامهریزی گاز، نفت، مالی، صنعتی، دریانوردی، هوانوردی، ساختساز، نظامی و هستهای تا هشت سال دیگر تحریم خواهند بود و بعد از هشت سال هم تازه تعلیق میشود. تحریم تسلیحات هم که تا هشت سال دیگر باقی میماند.
نقوی حسینی یادآور شد، جلیلی افزود: اما وضعیت تحریمهای آمریکا که در ژنو آمدهبود، لغو کلیه تحریمها هستهای، شرایط بدتری دارد. ساختار تحریمهای آمریکا هم حفظ میشود. کلیه تحریمهای اقتصادی و مالی هستهای باقی میماند. تحریمهای اولیه هم حفظ میشود. کلیه تحریمهای ایالتی حفظ میشود، برخی تحریمهای اقتصادی-مالی هستهای ثانویه متوقف میشود.
امکان بازگشت تحریمهای متوقف شده هم حفظ شده است و فقط وعده داده شده فرآیند قانون پیگیری خاتمه یا اصلاح قوانین به منظور خاتمه تحریمها در صورت اقتضا صورت خواهد گرفت. یعنی پیگیری درصورت اقتضاء حتی در زمینه توقف موقت تحریمهای ثانویه هم موارد مهمی استنثنا شده است که باز مهم است. در توقف موقت هم ببینید چقدر اما و اگر دارد. بنابراین اولاً بخش عمدهای از تحریمهای ثانویه حتی توقف موقت نمیشوند و آن بخشی هم که توقف موقت دارند با اما و اگرهای متعددی روبرو است.
سخنگوی کمیسیون برجام گفت، جلیلی ادامه داد: بنابر این تحریمهای اولیه آمریکا که برای همیشه باقی میماند. تحریمهای ثانویه هم در برخی موارد توقف موقت میگیرد که همین توقف موقت هم شامل استثناءهای زیادی میشود و تحریمهای ایالات هم که باقی میماند. اما تحریمهای شورای امنیت: تحریمهای موشکی، تسلیحاتی و اشاعهای باقی میماند و مابقی هم که لغو میشود، برگشتپذیر باقی خواهد ماند و با اعتراض حتی یکی از اعضا امکان بازگشت دارد.
بنابراین چگونه میتوان گفت که لغو شده است؟! اگر برگشتپذیر است پس تعلیق شده لغو نشده است. بند ۱۲ قطعنامه میگوید که بازگشتپذیری تحت ماده ۴۱ فصل هفتم هم صورت میگیرد، یعنی همچنان تحت فصل هفتم باقی است. خلاصه اینکه ساختار تحریمها باقی میماند فشار باقی میماند سازوکاری برای تضمین انجام تعهدهای اروپا و آمریکا نیست بازگشت به تحریمها خیلی پرهزینه خواهد بود امکان دارد ادامه تحریمها بدون اینکه برجام نقض شده باشد.
بهگفته نقوی حسینی جمعبندی جلیلی این بود که: ۱-برجام بیش از ۵۰ منفذ و دریچه بازرسی و دسترسی بیگانگان و دشمنان ملت ایران را بر روی حیطههای نظامی و حساس کشور گشوده است ۲-ساختار تحریمها حفظ شده و بسیاری از تحریمها باقی ماندهاند، به طوری که هیچیک از تحریمهای آمریکا لغو نمیشود، تحریمهای هستهای شورای امنیت ازجمله تحریمهای موشکی، تسلیحاتی و اشاعهای لغو نمیشود بلکه مطابق قطعنامه ۲۲۳۱، حداقل ۵ تا ۱۰ سال حفظ میشود و بالاخره اینکه ما درحالی از مذاکرات خارج شدیم که به حفظ و استمرار ساختار و سازوکار تحریمهای اطمینان داشت و طرف مقابل اطمینان داشت و طرف مقابل درحالی از مذاکرات خارج شد که به بستن کلیه مسیرهای ادعایی دستیابی ایران به سلاح اتمی اطمینان داشت.
بهگفته نقوی حسینی، پس از بیانات جلیلی، اعضای کمیسیون به طرح سوالها، ابهامات و نقد و بررسی خود از مطالبات وی پرداختند.
سخنگوی کمیسیون ویژه بررسی برجام یادآور شد: در ادامه بحث، باقری گفت که وقتی در توافقی سازوکار رفع اختلاف پیش میآید، دو طرف نیاز دارند توافق را حفظ کنند، هر دو طرف هم باید ضمانتهای لازم برای حفظ و پایداری طرف مقابل را در توافق داشته باشند. در توافق برجام، ۱+۵ هم خارج از توافق اهرم فشار خود را حفظ کرده و هم داخل توافق، یعنی بازگشتپذیری و ایران چه دارد، در خارج از توافق توان هستهای (۲۰ درصد مواد غنی شده، فردو، آب سنگین اراک) که در برجام این اهرمها را از دست دادیم، قطعنامه هم که ظرفیتهای نظامی را کنترل کرده است.
در داخل برجام هم که فقط بند ۳۶ به آن پرداخته اولا از نظر ایران مطرح شده نه تعهد ۱+۵ و ثانیا ایران میتواند برگردد به اقدامات هستهای خودش و این روند یعنی عدم حفظ توافق و برگشت به جای اول. بنابراین ادعا این است که ساز و کار حل اختلاف یک طرفه است. همچنین در کمیسیون مشترکین نیز هم تصمیمات با اجتماع است ولی در مورد دسترسیها اجتماع وجود ندارد یعنی اینها نظر ایران مهم نیست ولی در مواردی که نفع ایران مطرح میشود باید اجماع وجود داشته باشد و یکی از کشورهای طرف مقابل مخالف باشد ایران محکوم میشود.
تاریخ انتشار: ۲۳ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۸:۱۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]
صفحات پیشنهادی
نهمین نشست کمیسیون ویژه برجام با حضور جلیلی و تیم مذاکره کننده قبلی
امروز نهمین نشست کمیسیون ویژه برجام با حضور جلیلی و تیم مذاکره کننده قبلی نهمین نشست کمیسیون ویژه بررسی برجام مجلس شورای اسلامی از ساعتی پیش با حضور سعید جلیلی عضو شورای عالی امنیت ملی علی باقری معاون سابق جلیلی و فریدون عباسی رییس سابق سازمان انرژی اتمی در این کمیسیون آغاز شدهبعیدی نژاد: در دوره جلیلی، دو طرف وارد مرحله پیش مذاکره هم نشده بودند، چه برسد به مرحله مذاکره / کل مذاکرات تی
بعیدی نژاد در دوره جلیلی دو طرف وارد مرحله پیش مذاکره هم نشده بودند چه برسد به مرحله مذاکره کل مذاکرات تیم قبلی در مقایسه با فعلی 4 روز بود حمید بعیدی نژاد عضو تیم هسته ای گفت که در دوره تیم جلیلی دو طرف وارد مرحله پیش مذاکره هم نشده بودند چه برسد به مرحله مذاکره به گزارشجعفرزاده: اعضای کمیسیون برجام، جلیلی را حلوا حلوا میکنند/ آنها رفتار نا مهربانانهای با تیم مذاکره کننده دارن
جعفرزاده اعضای کمیسیون برجام جلیلی را حلوا حلوا میکنند آنها رفتار نا مهربانانهای با تیم مذاکره کننده دارند عضو شورای مرکزی فراکسیون رهروان ولایت تاکید دارد که اعضای کمیسیون ویژه بررسی برجام خارج از انصاف با تیم هسته ای رفتار می کنند و از سوی دیگر جلیلی و تیم اش را که نتیجه انهمین جلسه کمیسیون ویژه برجام با حضور جلیلی و تیم مذاکره کننده قبلی
نهمین جلسه کمیسیون ویژه برجام با حضور جلیلی و تیم مذاکره کننده قبلی تهران-ایرنا- نهمین جلسه کمیسیون ویژه بررسی برجام مجلس شورای اسلامی از ساعتی پیش با حضور سعید جلیلی عضو شورای عالی امنیت ملی علی باقری معاون سابق جلیلی و فریدون عباسی رییس سابق سازمان انرژی اتمی در این کمیسیون آغنماینده رشت:درکمیسیون برجام اعضای تیم مذاکرهکننده فقط به فلک بسته نشدند/تفاوت برخوردباعراقچی وجلیلی
نماینده رشت درکمیسیون برجام اعضای تیم مذاکرهکننده فقط به فلک بسته نشدند تفاوت برخوردباعراقچی وجلیلی سیاست > مجلس - ایلنا نوشت عضو فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت گفت در کمیسیون برجام اعضای تیم مذاکرهکننده فعلی فقط به فلک بسته نشدند جعفرزاده ایمنآبادی با انقدی: تا سال 2025 با 1+5 مذاکره می کنیم
نقدی تا سال 2025 با 1 5 مذاکره می کنیم فرمانده بسیج در مراسم تودیع و معارفه فرمانده سپاه امام رضا ع خراسان رضوی گفت من یک ماه پیش در گفتگو با تلویزیون فلسطین گفتم که تا سال 2025 در بیت المقدس بر سر کلاهکهای هستهای که از اسرائیل گرفتهایم با 1 5 به مذاکره خواهیم نشست پایگاهنشست پنجم کمیسیون ویژه برجام با حضور سعید جلیلی و تیم مذاکره کننده قبلی
نشست پنجم کمیسیون ویژه برجام با حضور سعید جلیلی و تیم مذاکره کننده قبلی تهران-ایرنا- پنجمین نشست کمیسیون ویژه بررسی برجام مجلس شورای اسلامی صبح امروز دوشنبه با حضور سعید جلیلی عضو شورای عالی امنیت ملی و رییس تیم مذاکره کننده آغاز به کار کرد به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا دررهبر معظم انقلاب: تا 25 سال آینده چیزی به نام رژیم صهیونیستی وجود نخواهد داشت/در عرصههای دیگر اجازه مذاکره ب
رهبر معظم انقلاب تا 25 سال آینده چیزی به نام رژیم صهیونیستی وجود نخواهد داشت در عرصههای دیگر اجازه مذاکره با آمریکا ندادیم هزاران نفر از اقشار مختلف مردم ساعتی پیش با حضور در حسینیه امام خمینی با حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب دیدار کردند به گزارش گروه سیاسی باشگاه خکارنامه جلیلی ؛ 6 سال مذاکره، 3 بار حضور در مجلس
کارنامه جلیلی 6 سال مذاکره 3 بار حضور در مجلس سیاست > مجلس - ایران نوشت سعید جلیلی دبیر پیشین شورای عالی امنیت ملی و مسئول سابق تیم مذاکره کننده هستهای ایران در حالی به پای ثابت مجالس و جلسات بررسی برجام تبدیل شده است که در مـدت 6 سال برعهده داشتن مسئولیت چنزیباکلام: جلیلی وقتی رئیس تیم مذاکرهکننده بود، یکبار اجازه کوچکترین انتقاد به مذاکرات را نداد
زیباکلام جلیلی وقتی رئیس تیم مذاکرهکننده بود یکبار اجازه کوچکترین انتقاد به مذاکرات را نداد سیاست > مجلس - روزنامه آرمان در گفت و گویی با صادق زیباکلام نوشت ای کاش سعید جلیلی انصاف میداشت من نمیخواهم بگویم سعید جلیلی در آن شش سال چهها کردند من نمیگویم دوستا-
سیاسی
پربازدیدترینها