واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: خیز بخش خصوصی برای تکمیل طرح های نیمه تمام دولت
در زمان رکود اقتصادی و با توجه به شرایط سیاسی روز کشور به ویژه دوران پسا تحریم، این بخش خصوصی است که می تواند انقلابی در اقتصاد کشور ایجاد کند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، رئیس اتاق بازرگانی ایران اعلام کرده بخش خصوصی آماده است، 120 هزار میلیارد تومان در طرح های نیمه تمام کشور هزینه کند. پیش از این معاون اجرایی رئیس جمهور اعلام کرده بود: برای تکمیل 77 هزار طرح نیمه تمام 420 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است و با توجه به حجم منابع محدود مالی کشور حدود 24 سال طول می کشد تا این طرح ها به اتمام برسد، پدرام سلطانی نائب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و محمدرضا پورابراهیمی عضوکمسیون اقتصاد مجلس در برنامه پیشخوان خبر این موضوع را بررسی کردند. پدرام سلطانی با اشاره به جایگاه بخش خصوصی در شرایط پساتحریم گفت: برای تکمیل 77 هزار طرح نیمه تمام اعتباری معادل 420 هزار میلیارد تومان لازم است که که اگر به دست بخش خصوصی اجرایی شود می توان یک میلیون شغل در کشور ایجاد کند.
نائب ئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در ادامه گفت: این طرح های نیمه تمام باید هرچه زودتر تمام شوند زیرا اگر میزان پیشرفت فیزیکی هر طرح در طول سال معادل 50 درصد باشد، با توجه به تورم موجود در کشور سالانه 60 هزار میلیارد تومان به هزینه های دولتی اضافه می شود آن هم نه برای اجرای طرح جدید بلکه برای تکمیل طرح های قدیمی که بار مالی شدیدی را به بدنه دولت وارد می کند. سلطانی با اشاره طرح های پیشین بخش خصوصی گفت: در گذشته بخش خصوصی طرح های زیادی ارائه کرد که متاسفانه در همان زمان بررسی نشد و امروز تنها 30 درصد این طرحها قابل بررسی و اجرا است. وی با اشاره به تجربه ناموفق واگذاری بخشهای دولتی به بخش خصوصی اظهار داشت: ما یک تجربه ناموفق در زمینه خصوصی سازی در کشور داشتیم که تنها باعث واگذاری صوری بخش های دولتی به بخش خصوصی شد اما در حال حاضر نگاه مجلس برای واگذاری طرحها به بخش خصوصی نگاه انتفاعی است به این معنا که دولت قصد دارد بر روی طرح های نیمه تمام ارزش گذاری کند تا به صورت مزایده به بخش خصوصی واگذار کند که این طرح خوبی نیست. سلطانی در ادامه با اشاره به مناسب نبودن نگاه انتفاعی گفت: به دو علت این نگاه انتفاعی به طرحهای واگذاشته شده به شرکتهای خصوصی خوب نیست، نخست به این دلیل که کسانی که در این مزایده برنده می شوند به این طرح ها نگاه ملکی دارند نه پروژه های اقتصادی که این به معنی هدر رفتن پولیست که دولت برای اجرای پروژه صرف کرده است از طرف دیگر ارزش گذاری دولت بر روی طرح ها، مبالغ بسیار بالایی است که بخش خصوصی قادر به تکمیل هزینه ها نیست در نتیجه بخش خصوصی با انگیزه از این چرخه خارج می شود. نائب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با اشاره به هزینه بالای اشتغال زایی برای دولت تصریح کرد: دولت برای ایجاد یک شغل برای هر نفر حداقل 30 میلیون تومان هزینه می کند این در حالیست که از محل واگذاری طرح ها به بخش خصوصی حداقل یک میلیون شغل ایجاد می شود که دولت هیچ هزینه ای برای آن نکرده است. سلطانی در ادامه یادآور شد: اگر دولت برای واگذاری طرح ها به بخش خصوصی اقدام نکند این ثروت ملی و البته ناتمام همچنان بلااستفاده باقی می ماند که نه تنها سودی برای دولت ندارد بلکه سالانه 60 هزار میلیارد تومان نیز به هزینه های دولتی اضافه می کند، پس دولت و مجلس باید جرات به خرج دهند تا سرمایه های ملی بی ارزش نشوند. محمدرضا پورابراهیمی مهمان تلفنی این برنامه با اشاره به طرح مجلس برای واگذاری طرح های نیمه تمام به بخش خصوصی گفت: اگر طرح ها قبلا به صورت نقدی ارزش گذاری و بعد به بخش خصوصی واگذار می شد اما امروز ما در تلاشیم تا این طرحهای نیمه تمام را به صورت رایگان به بخش خصوصی واگذار کنیم تا در یک دوره زمانی مشخص دولت در مقابل ارزش ریالی که باید می گرفت در عوض از خدمت آن واحد استفاده کند. عضوکمسیون اقتصاد مجلس در ادامه گفت: در جلسات مشترک مجلس با دولت توافق شد تا این طرح به قانون تبدیل شود و دولت می تواند پروژه های انتفاعی مانند مدارس و بیمارستان را به صورت رایگان به بخش خصوصی واگذار و در مقابل از خدمات آن بهره برداری کند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در ادامه گفت: در گذشته مقاومت هایی برای واگذاری طرح های نیمه تمام به بخش خصوصی وجود داشت، از طرف دیگر روشهای واگذاری این پروژه ها به بخش خصوصی نیز بسیار سخت صورت می گرفت که با اجرای این طرح این مراحل آسان تر سپری خواهد شد، ما در تلاشیم تا بارمالی دولت را کم کنیم تا بخش خصوصی آسان تر وارد کارهای عمرانی به ویژه طرح های نیمه تمام شود. پورابراهیمی در پایان اظهار داشت: از سال 91 که کشور وارد دور جدیدی از تحریم ها شد دولت برای تامین اعتبار با مشکلات جدی روبرو شد و همین امر تکمیل پروژه ها را با مشکل روبرو کرد که اگر در دوران پسا تحریم فشار اقتصادی بر دولت کم شود، دولت خود این پروژه های نیمه تمام را تکمیل می کند اما در حال حاضر این بخش خصوصی است که می تواند پا به میدان بگذارد و این پروژه ها را تکمیل کند.
یک شنبه ۲۲ شهریور ۱۳۹۴ - ۲۱:۴۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]