واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: شناسایی دشمن توسط زیردریایی غدیر
اخیرا یک فروند زیردریایی نیروی دریایی ارتش توانسته در تنگه هرمز یک فروند ناو هواپیمابر آمریکایی را شناسایی کند بدون اینکه این ناو متوجه حضور آن شود.
فارس: اخیرا یک فروند زیرسطحی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در حین ماموریت در منطقه تنگه هرمز توانسته است با حضور در کنار یک فروند ناو هواپیمابر آمریکایی ضمن شناسایی این ناو، تصاویر آن را نیز در اختیار بگیرد.
این زیردریایی از کلاس زیرسطحیهای سبک غدیر (میدجت) بوده است.
به گفته یکی از فرماندهان این یگان، ماموریت شناسایی این ناو هواپیمابر با موفقیت کامل و «بدون اطلاع ناو آمریکایی» صورت گرفته است.
اطلاعات مربوط به زمان حرکت و عبور این ناو هواپیمابر از تنگه هرمز توسط یگانهای ساحلی نداجا جمع آوری و در اختیار یگان زیر سطحی قرار گرفته بود.
فرمانده یگان زیرسطحی می گوید که «اگر نیاز به درگیری عملیاتی احساس میشد، این یگان بدون هیچ مشکلی اقدام به عملیات میکرد اما چنین نیازی احساس نشد و زیردریایی غدیر پس از انجام موفق این عملیات به محل استقرار خود برگشته و اطلاعات به دست آمده در اختیار فرماندههان بالاتر قرار گرفته است.»
گفته شده است که اطلاعات و پارامترهای به دست آمده، برای ماموریت های آتی قابل استفاده بوده و کار را برای یگانهای شناسایی ایرانی راحتتر خواهد کرد.
به گزارش فارس، شناسایی یگانهای سطحی، زیرسطحی و هوایی بیگانه در محدوده خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان در دستور کار روزانه نیروهای مسلح -هم در سپاه و هم در ارتش- قرار دارد.
** زیردریایی غدیر
خط تولید زیردریاییهای سبک کلاس غدیر (میدجت) از سال 1385 یعنی 14 سال پس از ورود اولین زیردریایی به یگان رزم نزاجا راهاندازی شد.
این زیردریایی میتواند در مدت 30 ثانیه از اسکله جدا شده و از این منظر توانایی بالایی برای ورود به حالت عملیاتی دارد.
زیردریایی غدیر به عنوان یک زیردریایی کاملا بومی با عرض حدود 2 متر و 75 سانتیمتر دارای قابلیت شلیک اژدر از 2 مقر جلویی، رهاسازی انواع مین دریایی، حمل نیروهای تکاور و موشکهای دوش پرتاب است و علاوه بر این، امکانات لازم برای خروج نیروهای غواص در زیر آب و اجرای عملیات نیز در آن قرار داده شده است.
قدرت جابجایی سریع نیرو، رهگیری شناورهای سطحی و زیر سطحی دشمن، قابلیت شناسایی اهداف نظامی و حمل نیروهای تکاور و مدت زمان ماندگاری مناسب در زیر آب -که با ابتکار متخصصان ایرانی فراتر از حد و اندازههای این رده از زیر سطحیها شده- از جمله توانمندیهای زیردریایی کلاس غدیر است.
از دیگر ویژگیهای این زیردریایی باید به چابکی برای انجام سریع ماموریتها، بازه ناوبری زیر سطحی طولانی، سونار کوچک، دستگاه کنترل عمق خودکار، سامانه هدایت دستی، هیدرولیک و خودکار، قابلیت ناوبری در آبهای کم عمق، طراحی بدنه برای به حداقل رساندن صدای خروجی از آن و بکارگیری موتورهای دیزل الکتریک کارآمد برای همین منظور اشاره کرد که امکان درگیر شدن و شناسایی آن توسط دشمن را به حداقل رسانده است.
سامانه نوین پرتاب اژدر نیز از قابلیتهای بسیار مهم زیردریایی کلاس غدیر است. این سامانه از دقت بالایی برای هدفگیری برخوردار بوده به طوری که علاوه بر قدرت جابجایی سریع نیروهای ویژه و رهگیری شناورهای سطحی و زیر سطحی هوشمند دارای قدرت غوص سریع و پنهان شدن از دید رادار نیز هست.
در واقع غدیر قادر است از میدان شناسایی دستگاههای سونار (Sonar- Evading technology) و رادارها به نوعی بگریزد.
لازم به ذکر است که این زیردریایی طی سالهای گذشته تحت بازبینی و بهسازی سامانهها قرار گرفته و امروز از تجهیزات تمام دیجیتال در آن استفاده میشود.
سامانههای مخابراتی بسیار پیشرفته زیردریایی غدیر که همگی ساخت صنایع داخلی هستند برای برقراری ارتباط با سایر واحدهای شناور، واحدهای هوا دریا و مراکز فرماندهی و تبادل اطلاعات را به صورت امن و در یک شبکه هماهنگ و یکپارچه فراهم کردند که موجب ارتقای کارایی و همافزایی توان عملیاتی نیروهای عمل کننده در فضای نبرد ناهمتراز شده است.
به گزارش فارس، حوزه ماموریتی زیردریاییهای سنگین کلاس طارق در آبهای آزاد بینالمللی و اقیانوسی و زیردریاییها سبک کلاس غدیر بر حاشیه شمال اقیانوس هند و سواحل دریای مکران و دریای جنوب تا تنگه هرمز تعریف شده است.
تاریخ انتشار: ۲۲ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]