واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: ما کار خود را می کنیم با سنای آمریکا کار نداریم
البته به طور طبیعی رفتار آمریکایی ها در ایران رصد می شود و بدون تردید تأثیرگذار است، ولی ایران در بررسی برجام بدون اینکه توجه داشته باشد، آیا کنگره و سنای توافق را تأیید می کند، باز هم رفتار آمریکایی ها نمی تواند در تصمیم گیری نمایندگان مجلس تأثیرگذار باشد.
کد خبر: ۵۳۱۱۱۰
تاریخ انتشار: ۲۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۳:۱۹ - 12 September 2015
در روزهای گذشته، جمهوری خواهان سنا نتوانستند آرای لازم را برای به رأی گذاشتن قطعنامه مخالفت با توافق هسته ای ایران به دست بیاورند و این قطعنامه از دستور کار خارج شد. اینک، مخالفت مجلس نمایندگان نیز نمی تواند تأثیری بر جلوگیری از اجرای توافق داشته باشد. با توجه به اتفاقات روی داده در آمریکا، دیگر نیاز به وتوی رئیس جمهور آمریکا نیست و برجام زودتر از زمان تعیین شده به مرحله اجرا برسد.
به گزارش «تابناک»، برجام در حالی در آمریکا از سد سنا گذشت که در ایران هنوز کمیسیون برجام و البته شورای عالی امنیت ملی در حال بررسی آن است. سوالی که در این بین وجود دارد این است که با وجود تایید برجام از سوی آمریکایی ها، آیا مجلس ایران به کار خود در بررسی برجام ادامه خواهد داد یا این کار را متوقف خواهد کرد.
منصور حقیقت پور در گفت و گو با تابناک در این باره اظهار داشت: اکنون که مجلس سنای آمریکا موضع توافق هسته ای را پذیرفته، از چند نظر قابل بررسی است؛اما گویا اینکه این اقدام آمریکایی ها تأثیری بر تصمیم گیری مجلس شورای اسلامی داشته باشد، تأثیرگذار نخواهد بود.
وی گفت: مبانی بررسی ما با مبانی بررسی آنها تفاوت بسیار دارد. چه آمریکایی ها می پذیرفتند و چه نمی پذیرفتند، ما موظفیم، برنامه هایمان را بر پایه منافع خودمان قرار دهیم و معتقد هستیم که برجام باید بر اساس خطوط قرمز که از سوی رهبری بیان شده، بررسی شود.
این عضو کمیسیون بررسی برجام افزود: ما مسیر کارهای خود را ادامه خواهیم داد تا بتوانیم نتیجه روشن بگیریم و این نتایج باید در صحن علنی به رأی گذاشته خواهد شد و این قاطبه نمایندگان در صحن علنی هستند که نظر نهایی را خواهند داد؛ آنان می توانند در باره جمع بندی ما به صورت موافق و مخالف صحبت کنند.
این نماینده گفت: خروجی این کار به نظر نهایی نمایندگان در صحن علنی مجلس بستگی دارد و هر چه نمایندگان نظر دهند، آن را عملی خواهیم کرد.
جعفر زاده ایمن آبادی، دیگر نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت و گوی خود با تابناک یادآور شد: 37 سال بعد از انقلاب، این رفتار غربی ها بود که رفتار ایرانی ها را تنظیم کرد. ما متناسب با تعاملات بین المللی رفتار خود را تنظیم می کنیم و هر کس نسبت به ما رفتار ظالمانه ای داشته باشد، ما در برابر آن گارد خواهیم گرفت و هر که رفتار مهربانانه ای داشته باشد، جواب مهربانانه ای از ما خواهد گرفت.
وی افزود: شعار مرگ بر آمریکا ـ که امروز در کشور صدای آن به گوش می رسد ـ ناشی از همین رفتار نابخردانه غربی هاست. الان غربی ها باید به فکر راهی باشند که ضمن رفع تظلم های گذشته، از مردم ایران دلجویی هم بکنند. به نظر من، مجلس آمریکا یک اشتباه استراتژیک انجام داد و خطای خود را تکرار کرد.
وی گفت: طبیعی است نمایندگان ایران هم باید متناسب با رفتار دیپلماتیک غربی ها، پاسخ این ها را بدهند. به رغم اینکه ما به آمریکا اعتماد نداریم، به دلیل اینکه حقانیت خود را ثابت کنیم، همراهی کردیم. پس اگر اتفاقی بیفتد که بخواهد موارد گذشته را تشدید کند، جواب سخت تری از مردم و نمایندگان دریافت خواهند کرد.
این نماینده گفت: این درست است که در آمریکا یک رهبریت واحد وجود ندارد؛ اما ما هم به اندازه ای می توانیم از خود نرمش نشان دهیم؛ اما اگر آمریکایی ها با توافق موافقت کنند و با ما راه بیایند، طبیعی است ما هم توافق را اجرا خواهیم کرد و به نظر می رسد، مجلس هم با رئیس جمهور همراه خواهد بود.
وی درباره ترکیب کمیسیون برجام و حضور برخی نماینده های مخالف در آن نیز گفت: متأسفانه ترکیب کمیسیون برجام، ضعف مدیریتی هیأت رئیسه است، زیرا نظر قاطبه مجلس این نیست؛ اما اینکه چرا این کمیسیون انتخاب شد، به دلیل صداقت لاریجانی بود؛ او چوب صداقت خود را خورد.
نوذر شفیعی، دیگر نماینده عضو کمیسیون امنیت ملی نیز در این باره گفت: من اعتقاد دارم که مجلس مسیر خاص خود را خواهد رفت و قرار بر این است که برجام بررسی شود و نظر هر چه باشد اعلام شود؛ بنابراین، هرگز این گونه نبوده که ما ببینیم در آمریکا چه می گذرد که ما اینجا تصمیم بگیریم.
وی گفت: البته به طور طبیعی رفتار آمریکایی ها در ایران رصد می شود و بدون تردید تأثیرگذار است، ولی ایران در بررسی برجام بدون اینکه توجه داشته باشد، آیا کنگره و سنای توافق را تأیید می کند، باز هم رفتار آمریکایی ها نمی تواند در تصمیم گیری نمایندگان مجلس تأثیرگذار باشد.
وی در پایان گفت: به نظر می رسد، به رغم فراز و نشیب های موجود، اراده سیاسی در آمریکا بر پیشبرد برجام است، بدترین سد موجود در آمریکا مجلس سنا بود که برجام از آن گذشت و سایر سدها آنچنان قوی نیستند که برجام پشت آن گیر کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]