واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۱ شهريور ۱۳۹۴ (۱۵:۰ب.ظ)
نوسان قيمت نفت در بازار جهاني دليل تأثيرگذار بر تعيين سقف بودجه کشور موج - عضو کميسيون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس، نوسان قيمت نفت در بازار جهاني را يکي دلايل تأثيرگذار بر تعيين سقف بودجه عمومي کشور براي سال ۹۵ دانست و گفت: کاهش قيمت نفت دولت را در تأمين منابع بودجه سال ۹۵ در تنگنا قرار ميدهد.
به گزارش خبرگزاري موج، غلامعلي جعفرزاده، عضو کميسيون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس، درباره بخشنامه بودجه سال ۱۳۹۵ کل کشور و با اشاره به تعيين سقف بودجه عمومي کشور به ميزان ۱۷۷ هزار ميليارد تومان، اظهار کرد: به طور حتم دولت در تعيين اين عدد داراي تنگناهايي مانند مواجه با کاهش قيمت نفت بوده است.
عضو کميسيون برنامه، بودجه و محاسبات يادآوري کرد: در ۲۰ سال گذشته بخش فراواني از بودجه کشور صرف هزينههاي جاريشده است تا جايي که براي رفع کسري، پول بدون پشتوانه چاپ شد.
اين نماينده مجلس نهم، استفاده از ساير درآمدها، مانند اصلاح نظام مالياتها و جلوگيري از فرار مالياتي را براي رفع کسري منابع اثربخشتر دانست و گفت: گفته ميشود ۲۰ درصد فرار مالياتي در کشور وجود دارد که البته اين عدد از منظر کمّي هم بيانشده است، بنابراين از ديدگاه کيفي اين عدد بيشتر هم خواهد شد.
وي يکي ديگر از راهکارهاي مؤثر را کاهش هزينهها جاري دانست و گفت: ۶۶ درصد بودجه عمومي صرف حقوق و دستمزد ميشود که البته با ۱۰ درصد افزايش، اين عدد به ۷۰ درصد خواهد رسيد.
اين نماينده مجلس نهم درباره رفتوآمد هيأت سياسي – اقتصادي خارجي به کشور پس از توافق - برنامه اقدام مشترک (برجام) و با اشاره به علاقهمندي آنها (ساير کشورها) براي حضور در طرحهاي نفتي ايران تصريح کرد: يکي از محورهاي مدنظر در سرمايهگذاريها مشترک، کاهش هزينههاي توليد نفت در ايران باشد، زيرا؛ با کاهش هزينههاي توليد، نفت ايران از مزيتهاي اقتصادي بيشتري برخوردار ميشود و توان رقابتپذيري آن در شرايط متفاوت قيمتي نفت در بازار جهاني افزايش مييابد.
اين نماينده مجلس نهم البته گفت: با همين شرايط ايران در فهرست چند کشور منطقه يا جهان در توليد نفت با توجيه اقتصادي است؛ اما؛ بر لزوم کاهش بيشتر هزينههاي توليد با استفاده از فناوريهاي جديد تأکيد کرد.
جعفرزاده ايمن آبادي به همين دليل توسعه مناسبات نفتي و سرمايهگذاري مشترک با ساير کشورها را مستلزم انتقال فناوري دانست و گفت: فناوريهاي جديد هزينهها بهخصوص در زمينه توليد نفت را کاهش ميدهد بنابراين بايد از توليد سنتي نفت فاصله گرفت.
عضو کميسيون برنامه، بودجه و محاسبات بعد از آن که اهميت انتقال فناوري و کاهش هزينههاي توليد و استخراج نفت در داخل کشور را گفت، افزود: يکي از محلهاي افزايش توليد نفت که داراي اولويت است، ميدانهاي مشترک نفت و گاز است که در چند سال گذشته طرفهاي ديگر سهم بيشتري به نسبت ايران از آنها برداشت کردهاند.
رئيس جمهوري بخشنامه بودجه سال ۱۳۹۵ کل کشور را به دستگاههاي اجرايي ابلاغ کرد که بر اساس اين بخشنامه سقف بودجه عمومي ۱۷۷ هزار ميليارد تومان، هزينههاي جاري ۱۵۵ هزار ميليارد تومان و هزينههاي عمراني ۲۲ هزار ميليارد تومان پيشنهاد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]