واضح آرشیو وب فارسی:فارس: با پیگیریهای خبرنگار فارس در طبس صورت گرفت
جمعآوری دستگاه حفاری دهانه غار جهنم طبس تا زمان اعزام کارشناسان
دهیار روستای تپهطاق درخصوص پیگیریهای صورت گرفته بهمنظور جلوگیری از تخریب غار جهنم، گفت: دستگاه حفاریای در 100 متری دهانه این غار نصب شده بود که امکان تخریب غار وجود داشت، این دستگاه تا اعزام کارشناسان مربوطه به محل جمعآوری شد.
محمدرضا ایلخانی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در طبس، در ارتباط با پیگیریهای صورت گرفته به منظور جلوگیری از تخریب غار جهنم، اظهار داشت: غار جهنم واقع در شمال کوه سفید تپه طاق از توابع بخش دستگردان شهرستان طبس استان خراسان جنوبی در شرق کویر مرکزی ایران در فاصله 15 کیلومتری جاده آسفالته عشقآباد-بردسکن واقع شده است. وی تصریح کرد: این غار 50 سال پیش توسط مرحوم نجفی کشف و در سال 1377 گروهی از مسئولان محلی، اداره کل آب و فاضلاب خراسان بزرگ به سرپرستی صمد رستمی بخشدار وقت دستگردان مورد بازدید و کاوش قرار گرفت که توانستند با وسایل موجود مسافتی از غار را طی کنند. دهیار روستای تپه طاق گفت: وجود سنگها، ستونها و قندیلهای بزرگ مرمرین و چند صد ساله و آب جاری در این غار توجه هر انسانی را به خود جلب میکند و با نگاه اول به این اثر بزرگ، غار علیصدر همدان به ذهن تداعی میشود. ایلخانی افزود: این غار در مرکز دیگر جاذبههای گردشگری (غار میان دره، غار سنگ کول، غار خر خدا، کال لادر، کویر مرکزی ایران به فاصله 5 کیلومتری غار و غار کمر سفید و غار معدن قلعه به فاصلهی 30 کیلومتری،کوههای کوه سفید زیستگاه کل و قوچ و میش و پلنگ) میتواند مجموعهای توریستی، اکو توریستی و ژئوتوریستی پدید آورده و سبب ایجاد تحولی بزرگ در منطقه شود. وی سن این غار را حدود 50 میلیون سال دانسته و میگوید: دستگاه حفاریای که در 100 متری دهانه غار جهنم نصب شده بود و امکان تخریب این غار وجود داشت، تا اعزام کارشناسان مربوطه به محل، جمعآوری شد.
دهیار روستای تپه طاق از دستاندرکاران حفاظت و حراست از میراث فرهنگی، محیط زیست و منابع طبیعی، صنعت و معدن و تجارت و همه عزیزانی که در سال دولت و ملت، همدلی و همزبانی با همدلی به درخواست اهالی روستا مبنی بر جلوگیری از تخریب غار جهنم توجه نموده و با همزبانی با اهالی، دستور توقف هرگونه تخریب در محدوده غار جهنم را تا اعزام کارشناسان مربوطه به محل صادر نمودهاند، تشکر کرد. ایلخانی همچنین از دارنده مجوز معدن کاری که با انتقال دکل از محدوده غار باعث رفع نگرانی دوستداران محیط زیست شدهاند، اصحاب محترم رسانه، اهالی و مالکین، تقدیر و تشکر کرد. وی ادامه داد: امیدواریم اقدامات لازم و عاجل برای شناسایی، ثبت و حفظ این غار و سایر مواهب و جاذبههای خدادادی، تاریخی، زیست محیطی و طبیعی در منطقه صورت گیرد. خبرنگار خبرگزاری فارس در طبس، با توجه به اهمیت این موضوع، در گذشته تعداد چهار خبر در این ارتباط منتشر کرده است و از همه مسئولانی که به خواسته مردم توجه دارند، تقدیر میکند. چند و چوند تخریب غار جهنم به روایت مسئولان طبس تشکیل غارها در سنگهای آهکی از نظر باستانشناسی جایگاهی ندارند پیگیری مدیرکل مشارکت مردمی حفاظت محیط زیست در ارتباط با غار جهنم میراث فرهنگی در ارتباط با غار جهنم به جد وارد کار شود
انتهای پیام/69029/ب40
94/06/21 - 11:46
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]