تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خير دنيا و آخرت با دانش است و شرّ دنيا و آخرت با نادانى. 
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826581862




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رانندگي هر كس معرف شخصيت او است


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: رانندگي هر كس معرف شخصيت او است
نویسنده : پروفسور حسين باهر* 
يكي از مهم‌ترين دلايل بروز سوانح رانندگي عامل انساني است. يعني قانون‌گريزي فرد منجر به بروز حادثه مي‌شود. به نظر من دلايل زيادي در قانون‌گريزي افراد نقش دارد. قانون و تمكين كردن يا نكردن از آن بحثي جدا است اما نكته قابل توجه در حوادث رانندگي جاده‌اي بي‌توجهي خود رانندگان به نكاتي است كه بايد آنها را بيش از پيش رعايت كنند. نكاتي همچون خستگي، خواب‌آلودگي، خوردن و آشاميدن حين رانندگي، صحبت كردن با تلفن همراه پشت فرمان، بحث كردن در رابطه با يك موضوع با سرنشينان و...
متأسفانه اينها مواردي است كه در بيشتر تصادفات جاده‌اي نقش دارند، با اينكه پليس و ساير دستگاه‌هاي متولي و مسئولان ذيربط بارها همين عوامل خطرناك را از طريق رسانه‌ها و مطبوعات و... به مردم گوشزد مي‌كنند اما اكثر قريب به اتفاق رانندگان از تمكين قانون و پيروي از اين مسائل سرپيچي مي‌كنند. در نهايت هم حوادثي دلخراش اتفاق مي‌افتد كه در آن سرنوشت چند نفر يا چندين خانواده نابود مي‌شود.
در حوزه برخورد با متخلف هم مهم اين نيست كه چه بر سر نوع برخورد با رانندگان خاطي‌ آيد؛ مهم اين است كه ما به اين فكر كنيم كه آيا حتماً بايد نوع برخوردها تغيير كند تا ما رانندگان قانون را در دستور كار خود قرار دهيم و با جان انسان‌ها در دل جاده‌ها بازي نكنيم. البته شك نكنيد كه برخوردها با رانندگان خاطي مستلزم اين است كه چند جانبه باشد و متناسب با نوع تخلف‌هايي كه صورت مي‌گيرد.
بديهي است كه دولت در درجه اول مسئول تأمين وسايط و وسايل مناسب و ايمن براي حمل و نقل است اما هر آنچه در اين راستا به دولت و مسئولان مربوط است، ارتباطي به رانندگان و جريمه‌شدن آنها ندارد. يعني مانع جريمه‌شدن متخلفان نمي‌شود.
به نظر من ملاك مهم در اين بحث، فرهنگ رانندگي افراد است نه استاندارد بودن ارابه‌ها. اگر فرد در استانداردترين خودروي روز دنيا هم بنشيند اما فرهنگ رانندگي در شخصيت و خلق و خوي او وجود نداشته باشد، چه در سطح خيابان و چه در جاده‌هاي عريض و خشن هم كه باشد، همواره شاهد بروز حوادثي از اين قبيل خواهيم بود. ضروري است تا آنجا كه ممكن است عوامل ايجاد اختلال در رانندگي از بين برود ولي ارتقاي فرهنگ رانندگي در شخصيت راننده هم آموزش مي‌خواهد.
شايان ذكر است كه علاوه بر آموزش نحوه درست رانندگي و ارتقاي اين فرهنگ در لايه‌هاي جامعه جهت رفع معضلات جاده‌ها و خيابان‌ها، بايد خودروها را هم ايمن كرد اما متأسفانه، عدم احساس مسئوليت در جامعه ما تا جايي ادامه مي‌يابد كه خود مسئولان گرفتار عواقب سوء بي‌مسئوليتي خود مي‌شوند.
يكي از راه‌هاي شناخت جوامع و انسان‌هاي توسعه‌يافته نحوه رانندگي و ترافيك آنها است. بايد شعار «رانندگي هر كس معرف شخصيت او است» را در همه جا نصب‌العين قرار دهيم تا به رانندگان خاطي مجال خطاي بعدي داده نشود. يعني در صورت منحرف شدن آنها از مسير درست رانندگي هم جريمه شوند، هم ماشين‌شان متوقف شود تا دوره بازآزموزي ببينند. به هر جهت به عوامل انتظامي از جمله پليس راهنمايي و رانندگي، پليس راهور، پليس‌هاي مخفي، چراغ‌هاي هدفمند، علاوه بر تصحيح راه‌ها و علائم هم اهميت داده شود. فراموش نكنيم كه آموزش‌هاي خانوادگي، مدارس، فعاليت‌هاي رسانه ملي و... هم در روند كاهش اين آمار دردناك بسيار مؤثر است.

*  آسيب‌‌شناس اجتماعي

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


حوادث

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن