تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):به راستى كه دل در درون سينه بى قرار است و به دنبال حق مى‏گردد و چون به آن رسيد، آ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830051202




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آمریکا به‌تعهداتش عمل‌نکند پاسخ‌متقابل می‌دهیم |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: آمریکا به‌تعهداتش عمل‌نکند پاسخ‌متقابل می‌دهیم
رئیس مجلس با بیان اینکه تصور ایجاد یک امپراتوری جدید در منطقه به قرون گذشته تعلق دارد، گفت: همزیستی مسالمت‌آمیز و امنیت پایدار هدف ایران در منطقه است.
کد خبر: ۵۳۰۸۴۸
تاریخ انتشار: ۲۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۸ - 11 September 2015




رئیس مجلس با بیان اینکه تصور ایجاد یک امپراتوری جدید در منطقه به قرون گذشته تعلق دارد، گفت: همزیستی مسالمت‌آمیز و امنیت پایدار هدف ایران در منطقه است.

به گزارش خانه ملت، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در سفر به نیویورک برای شرکت در نشست بین‌المجالس سازمان ملل، در مسیر بازگشت به تهران در گفت‌وگو با روزنامه فرانکفورتر آلمان در شهر فرانکفورت به بیان نکاتی در ارتباط با مسائل منطقه و توافق هسته‌ای پرداخت.

متن این گفت‌وگو که امروز در این روزنامه منتشر شده به شرح ذیل است:

روزنامه فرانکفورتر: آقای لاریجانی، شما در راه بازگشت از نیویورک توقفی در فرانکفورت دارید. آیا کنگره آمریکا معاهده اتمی با ایران را تصویب می‌کند؟

لاریجانی: تا آنجا که من می‌دانم در کنگره آرای کافی برای اطمینان از تصویب معاهده وجود دارد. اما اظهارنظرها، به خصوص از جانب نامزدهای ریاست جمهوری نشان می‌دهند که آنها موضوع ایران را به وضوح در نیافته‌اند. ما نمی‌دانیم اظهارنظر آنها را چگونه باید تفسیر کنیم. علاوه بر این آن‌ها مواضع خود را نیز تغییر می‌دهند. یک روز می‌گویند، می‌خواهند از این معاهده به عنوان مبنایی برای امور دیگری که در آینده می‌خواهند مشترکاً با ایران داشته باشند، استفاده کنند. بعد روز دیگر حرف دیگری می‌زنند.

چه خواهد شد اگر یک جمهوریخواه رئیس‌جمهور آمریکا شود و معاهده را لغو کند؟

لاریجانی: ما متقابلاً بدان پاسخ خواهیم داد. ما اقدامات معینی را در نظر داریم، اما تا وقتی کار به آنجا نکشیده حرفی نمی‌زنیم. این ناگوار است که ایالات متحده به این کار دست بزند. آن وقت به دنیا ثابت خواهد شد که به تصمیمات دولت آمریکا نمی‌توان اعتماد کرد. به وجهه و اعتبار دولت آمریکا لطمه وارد خواهد شد.

آقای لاریجانی، شما از 2005 تا 2007 خودتان مسئول مذاکرات اتمی بودید. برای این مذاکرات (اخیر) چه می‌کردید؟

لاریجانی: به گمان من معاهده وین روی هم رفته قابل قبول است. دولت آمریکا در مدت برگزاری مذاکرات هرگز از کارشکنی علیه ما دست نکشید. آنها چیزهایی را در این معاهده به ما تحمیل کردند که از عقلانیت منطقی، فنی و قانونی برخوردار نیستند. جمهوری اسلامی ایران با وجود این به برخی از هدف‌های خود دست یافته است. معاهده نقاط ضعف و ایراداتی دارد. افرادی در ایران هستند که معاهده را رد می‌کنند و با آن مشکلات جدی دارند. در پارلمان ایران هم کسانی از زمره آنها پیدا می‌شوند.

معاهده راه را برای همکاری در خارج از پرونده اتمی هموار می‌کند. این امور کدامند؟

لاریجانی: بسیاری از مشکلات منطقه‌ای را می‌توان از طریق دیپلماسی و سیاسی حل کرد. برای بحران سوریه همیشه راه حل سیاسی وجود داشته است، همین طور برای یمن.

چرا در سوریه هنوز پس از پنج سال جنگ، پایانی برای پایان تراژدی متصور نیست؟

لاریجانی: ما در آغاز بحران سوریه به دوستان اروپایی خود گفته بودیم که یک راه‌حل سیاسی وجود دارد. دو چیز به این نظریه ضربه زد: اول اینکه قدرت‌های منطقه‌ای می‌خواستند بحران را به روش خود به طریق نظامی حل کنند. در منطقه کشورهایی هستند که قصد دارند امپراطوری‌های خود را احیا کنند، و کشورهایی هم هستند که می‌خواهند عقاید افراطی و تندروی خود را بگسترند. آنها 4.5 سال پیش به سراغ ما آمدند و گفتند ظرف دو هفته دمشق را اشغال خواهند کرد. ما عواقب تلخ اعمالشان را به آنها گوشزد کردیم و به آنها گفتیم که در سوریه گروه‌های تروریستی جدیدی ایجاد خواهند شد. من این را به سیاستمداران اروپایی هم گفتم، اما آنها به حرف من گوش ندادند. تنها کسی که به این اظهارات توجه کرد، آقای اشتاین مایر بود.

وزیر خارجه اشتاین مایر در اواسط اکتبر از ایران دیدن خواهد کرد.

لاریجانی: بله، وزیر خارجه اشتاین مایر به ایران سفر می‌کند، من چند روز پیش تلفنی با ایشان صحبت کردم. من در گذشته درباره موضوعات گوناگون دیگری هم با ایشان به گفت‌وگو پرداخته‌ام. آلمان در منطقه نقش مثبتی را ایفا می‌کند.

از ایران برای پایان دادن به تراژدی سوریه چه کاری بر می‌آید؟

لاریجانی: ما پیشنهادهای خود را به چند دولت عرضه کرده‌ایم و با آنها به بحث پرداخته‌ایم. روس‌ها و آن‌هایی که با ما حرف می‌زنند با آن‌ها آشنایی دارند. ما باید این نکات را با دولت سوریه هم مطرح کنیم. تنها راه، راه‌حل سیاسی است.

آیا اصولا می‌توان جلوی از هم پاشی سوریه را گرفت؟

لاریجانی: از هم پاشی به معنای آنست که به تروریست‌ها پاداش بدهیم و بگوییم: ما با از هم پاشی سوریه، کشوری را روی سینی نقره‌ای برای شما تحفه آورده‌ایم.

چه اشتباهی شد که کار به اینجا کشید؟

لاریجانی: تجربه می‌‌آموزد که طی 10 سال اخیر در هر کجا که جنگ و اشغال رخ داده یک گروه تروریستی جدید ایجاد شده است- چه در افغانستان، چه در عراق و یا در سوریه، به گمان من اکنون در یمن هم همین اتفاق خواهد افتاد. من دیروز شنیدم که وزیر خارجه آمریکا، کری گفته است که برای مبارزه در سوریه یک گروه تشکیل می‌شود. این‌ها راه‌حل‌های ساده انگارانه هستند. می‌توان با اطمینان گفت که این گروه هم به تشکیل یک گروه تروریستی منجر خواهد شد.

یک راه‌حل سیاسی به چه شکل می‌تواند باشد؟

لاریجانی: باید حاوی چهار نکته باشد: اول این باید دموکراتیک باشد، یعنی متکی بر رای مردم. اما افرادی هستند که در اتاقی نشسته‌اند و می‌گویند، این آدم باید سر قدرت بیاید و آن یکی نیاید. این‌ها راه حل های اشرافی هستند که دوامی ندارند. دوم این که همه جناح‌ها باید بخشی از دولت باشند، به عبارت دیگر ما به یک دولت وحدت ملی احتیاج داریم. هیچ گروهی نباید این احساس را داشته باشد که از شرکت محروم شده است. سوم این که باید حقوق اقلیت‌ها حفظ شود و چهارم این که باید با افراطیون مبارزه کرد.

چه خواهد شد اگر مبارزه با گروه‌های تروریستی با جدیت صورت نگیرد؟

لاریجانی: کشورهایی که گمان می‌کنند می‌توانند به خاطر منافع خود تروریست‌ها را در منطقه حفظ کنند، دو مشکل ایجاد می‌کنند. اول این که یک چنین گروه‌های تروریستی هر دولت دموکراتیک را نابود می‌کنند. دوم این که تروریسم در منطقه رشد می‌کند. اگر به تروریسم فرصت بیشتری بدهیم، آن وقت رهایی از آن دشوارتر می‌شود.

ایران در مبارزه با تروریسم چه می‌تواند بکند؟

لاریجانی: ایران تنها کشوری است که به نحوی مؤثر و ملموس علیه تروریسم عمل می‌کند. بدون ایران بغداد و سایر شهرهای عراق اکنون به دست تروریست‌ها افتاده بودند. گروهی از کشورها در رسانه‌ها می‌گویند با تروریسم مبارزه می‌کنند، در حالی که در حقیقت آن‌ها را مورد حمایت قرار می‌دهند. این سلاح‌ها از کجا آمده‌اند؟ از آسمان که نیفتاده‌اند. و وضع به همین منوال ادامه می‌یابد. داعش از فروش نفت پول به دست می‌آورد. آمریکا و سایرین می‌گویند همه چیز را تحت نظر دارند. پس چطور نمی‌توانند مسیر باری‌های نفتکش داعش را تعقیب کنند؟ ما مدارکی در دست داریم حاکی از اینکه برخی از کشورها از طریق رابط‌های خود پول به این تروریست‌ها می‌رسانند.

ائتلافی که یکسال پیش علیه داعش تشکیل شد، چقدر موفقیت داشته است؟

لاریجانی: آنها به جایی نرسیده‌اند. حتی به نفع تروریست‌ها هم بوده‌اند. داعش به خاطر عدم موفقیت آنها اکنون جری‌تر شده است. به داعش این احساس دست داده است که 40 کشور هم در مقابله با او عاجز مانده‌اند.

آیا این امکان وجود دارد که رقابت بین ایران و عربستان صعودی بر سر برتری در منطقه از شدت بیفتد؟

لاریجانی: ما احساس نمی‌کنیم که رقابتی وجود دارد. سعودی‌ها مثل برادر هستند اما مرتکب اشتباهاتی شده‌اند و نباید انتظار داشته باشند که در این موارد حمایتشان کنیم.

مثلا؟

لاریجانی: مثلا در یمن و بحرین تصور کنیم که آنها در این کشور منافعی دارند و نگرانی‌ آنها وارد است. اما آیا این به آنها حق می‌دهد به این کشور حمله‌ور شوند، مردمش را به قتل برسانند و زیر ساخت‌هایش را منهدم کنند؟ آنها می‌توانستند با طرف مقابل بر سر یک میز بنشینند و مشکل را از طریق سیاسی حل کنند.

آیا ممکن است یک معماری امنیتی منطقه‌ای جدید در خلیج فارس به وجود آید؟

لاریجانی: ما به همکاری مشترک در امور منطقه‌ای اعتقاد داریم. رقابت کار جنون‌آمیزی است. دنیا پر از فرصت‌های گوناگون است و ما می‌توانیم برای کسب پیشرفت، خیلی کارها بکنیم. پس چرا باید وقت خود را با رقابت به هدر دهیم؟ این تصور که بتوان در منطقه یک امپراتوری جدید تشکیل داد، به قرون گذشته تعلق دارد. ما امروز شاهد آن هستیم که مردم بیدار شده‌اند و نسل جوان به لحاظ سیاسی از آگاهی بیشتری برخوردار است.

هدف ایران چیست؟

لاریجانی: هدف ما همزیستی مسالمت آمیز در منطقه است و نیز برقراری یک امنیت پایدار. اما دو چیز ایجاد مشکل می‌کند: جنگ‌هایی که قدرت‌های بزرگ به منطقه تحمیل کرده‌اند و نیز این جنبش‌های افراطی و تروریستی. ما می‌توانیم اختلاف عقیده داشته باشیم. این امری طبیعی است و چیزی نیست که نتوانیم آن را از طریق مذاکره حل کنیم.

آیا برقراری مناسبات شریکانه با ایالات متحده ممکن است؟

لاریجانی: این بستگی به آمریکا و اعمالش دارد. رهبر عالیقدر ما آیت‌الله خامنه‌ای گفته است معاهده اتمی برای آنها یک آزمون است.














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن