واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
سوابق تحصیلی دانش آموزان و کنکور
سازمان سنجش آموزش کشور دو سال است که با افزایش ۲۵ درصدی سهم سوابق تحصیلی دانش آموزان در کنکور سراسری مخالفت می کند.
خبرگزاری صدا و سیما: سازمان سنجش آموزش کشور دو سال است که با افزایش ۲۵ درصدی سهم سوابق تحصیلی دانش آموزان در کنکور سراسری مخالفت می کند.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در مصاحبه ای گفت: افزایش سهم سوابق تحصیلی تنها در صورتی امکانپذیر است که همه امتحانات سه سال پایانی دبیرستان به صورت نهایی برگزار شود و ما نمی توانیم تنها سوابق تحصیلی سال سوم دبیرستان را ملاک ورود به دانشگاه ها قرار دهیم.
این گفته دکتر ابراهیم خدایی بر اساس مصوبه سال 92 مجلس شورای اسلامی است که در آن آمده است برای تاثیر معدل در کنکور باید نمرات سه سال آخر دبیرستان هر داوطلب به سازمان سنجش داده شود.
رئیس مرکز سنجش آموزش و پرورش در مصاحبه با خبرنگار ما گفت: ما این سوابق تحصیلی را به سازمان سنجش داده ایم.
اما رئیس سازمان سنجش آموزش کشور این موضوع را تکذیب می کند و می گوید که ما هم اکنون فقط سوابق تحصیلی دانش آموزان سال سوم دبیرستان را دریافت کردیم و سوابق تحصیلی سال دوم دبیرستان و دوره پیش دانشگاهی دانش آموزان به ما داده نشده است.
طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی 85 درصد از ظرفیت پذیرش دانشگاه ها تا سال 96 باید از سوابق تحصیلی باشد.
مشاور کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: در این قانون تصریح شده است که تاثیر سوابق تحصیلی هر سال باید روند افزایشی داشته باشد و این روند افزایشی شامل همه دانشگاه ها و همه رشته های تحصیلی خواهد شد.
سازمان سنجش آموزش کشور البته در این دو سال سهم سوابق تحصیلی دوران دبیرستان داوطلبان ورود به دانشگاه ها را در کنکور 93 و 94 افزایش داده اما آن را فقط در دانشگاه های غیردولتی و پیام نور و آزاد اعمال کرده و 13 رشته در دانشگاه های معتبر دولتی را از این قاعده استثنا کرده است.
موضوعی که با انتقاد معاون متوسطه آموزش و پرورش نیز روبرو شده است و وی در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما گفت: سازمان سنجش در دفترچه کنکور امسال تنها دو رشته بی داوطلب و غیرمتقاضی را با شرط معدل پذیرش کرده و سایر رشته ها را طبق رتبه های کنکور پذیرفته است.
دکتر خدایی، رئیس سازمان سنجش در پاسخ به این انتقاد گفت: اگر داوطلب ورود به دانشگاه معدل 19 و 25 صدم در رشته تجربی داشته باشد، در صورت اعمال سوابق تحصیلی وی شانس ورود به رشته پزشکی را نخواهد داشت و بنابراین ما نمی توانیم همه رشته های دانشگاهی را براساس سوابق تحصیلی پذیرش کنیم.
این اختلاف نظرها باعث شده است تکلیف معدل دبیرستانی ها برای کنکوری های 95 هنوز مشخص نباشد و این درحالیست که وزارت علوم و سازمان سنجش آموزش کشور تنها دو سال بیشتر برای اجرای مصوبه مجلس و افزایش سهم سوابق تحصیلی در پذیرش دانشگاهها فرصت ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۹ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]