واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: تاکتیک جدید جمهوریخواهان علیه توافق هستهای/ واکنش کاخ سفید به افزایش حامیان توافق/ مشارکت استرالیا در حمله به داعش در سوریه
تاکتیک جدید جمهوری خواهان برای ضربه زدن به توافق هسته ای، واکنش کاخ سفید به افزایش حامیان توافق هسته ای در سنا، حمایت یک فیزیکدان عضو مجلس نمایندگان از توافق با ایران، اعلام مشارکت استرالیا در حمله به مواضع داعش در سوریه و تکذیب حضور نیروهای روس در سوریه، از جمله مهمترین موضوعاتی است که سرخط مطالب امروز مطبوعات جهان را به خود اختصاص داده است.
کد خبر: ۵۳۰۳۲۸
تاریخ انتشار: ۱۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۰ - 09 September 2015
تاکتیک جدید جمهوری خواهان برای ضربه زدن به توافق هسته ای، واکنش کاخ سفید به افزایش حامیان توافق هسته ای در سنا، حمایت یک فیزیکدان عضو مجلس نمایندگان از توافق با ایران، اعلام مشارکت استرالیا در حمله به مواضع داعش در سوریه و تکذیب حضور نیروهای روس در سوریه، از جمله مهمترین موضوعاتی است که سرخط مطالب امروز مطبوعات جهان را به خود اختصاص داده است.
به گزارش «تابناک»، با رسیدن تعداد حامیان توافق هسته ای ایران در سنای آمریکا به عدد 42 و قطعی شدن پیروزی کاخ سفید بر کنگره، بخش مهمی از مطالب امروز مطبوعات جهان به این موضوع اختصاص یافته است. در این زمینه، خبرگزاری «رویترز» از متوسل شدن مخالفان توافق هسته ای در آمریکا به ایالت ها برای پیشبرد اهداف خود خبر داده است. به نوشته این خبرگزاری، مخالفان توافق هسته ای ایران که با شکست احتمالی مواجهند، اعلام کردند برای حفظ تحریم های اقتصادی در سطح ایالت های آمریکا تلاش خواهند کرد و این تلاشی است که می تواند در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده آمریکا به نتیجه برسد. در این راستا، 15 فرماندار جمهوری خواه، از جمله چهار نامزد ریاست جمهوری گفتند تحریم های اقتصادی اعمال شده علیه ایران را در ایالت های خود حفظ خواهند کرد.
*****
در همین زمینه، خبرگزاری «آسوشیتدپرس» واکنش کاخ سفید به قطعی شدن پیروزی خود بر جمهوری خواهان در این موضوع را مورد توجه قرار داده است. جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید، در جلسه مطبوعاتی خود اظهار داشته دولت آمریکا از حمایت فزاینده در کنگره آمریکا از توافق هسته ای ایران خشنود است. وی همچنین احتمال جلوگیری از رأی گیری درباره توافق هسته ای در سنا را رد نکرد. وی درباره اعتراض جمهوری خواهان به احتمال استفاده دموکرات ها از امتیاز «فیلیباستر» برای جلوگیری از رأی گیری در این موضوع گفته: «این قوانین عملا مورد استفاده میچ مک کانل، رئیس اقلیت سنا در دوره قبلی قرار گرفت تا مانع از بسیاری از اهداف رئیس جمهور شود... پس اندکی مضحک خواهد بود که اکنون سناتور مک کانل که رئیس اکثریت سنا شده، درباره تاکتیکی اظهار نگرانی کند که خودش آن را بارها مورد استفاده قرار داده است».
*****
اما در جزء دیگر قوه مقننه آمریکا، یعنی مجلس نمایندگان این کشور نیز شمار حامیان توافق هسته ای رو به افزایش است. در این زمینه، پایگاه اینترنتی «هیل» از حمایت تنها نماینده دارای مدرک دکترای فیزیک در کنگره آمریکا از توافق هسته ای ایران خبر داده است. به نوشته این سایت، بیل فاستر، تنها فیزیکدان حاضر در میان نمایندگان کنگره است و در میان موج حمایت دموکرات ها از توافق دولت باراک اوباما با ایران، از توافق حمایت می نماید. وی اعلام کرد بررسی دقیقی بر روی شایستگی های فنی مورد نظر در توافق انجام داده و به این نتیجه رسیده که توافق با توجه به جمیع مسائل، این توافق قابل حمایت است. وی تأکید کرده: «حمایت من از این توافق نه فقط بر مبنای اعتماد بلکه بر پایه علم است».
*****
با این وجود، مخالفان توافق هسته ای ایران همچنان به ابراز مخالفت های خود به شیوه های مختلف ادامه می دهند. در این زمینه، «تایمز اسرائیل» اظهارات معاون رئیس جمهور پیشین آمریکا را بازتاب داده که مدعی شده توافق هسته ای، آینده یهودیان را به خطر می اندازد. دیک چنی ضمن بیان این مطلب مدعی شده توافق هسته ای سبب می شود ایران بتواند یک حمله هسته ای علیه آمریکا انجام دهد. این مقام سابق آمریکایی همچنین هشدار داده توافق هسته ای ایران سبب بروز پیچیدگی های گسترده ای برای امنیت یهودیان در آینده می شود. چنی در سخنرانی خود در موسسه «امریکن اینترپرایز» اظهار داشته: «آن ها (مقامات دولت اوباما)، توافقی را به ما عرضه کرده اند که دشمنان ما را تقویت و هم پیمانان ما را تهدید می کند و امنیت ما را به مخاطره میاندازد».
*****
در میان دیگر مطالب، خبرگزاری فرانسه از پیوستن استرالیا به حملات هوایی ائتلاف بین المللی ضد داعش در سوریه خبر داده است. این خبرگزاری می نویسد تونی ابوت، نخست وزیر استرالیا چهارشنبه اعلام کرد کشورش مشارکت خود را در حملات هوایی در چارچوب ائتلاف بین المللی به رهبری آمریکا علیه داعش گسترش خواهد داد تا علاوه بر عراق، سوریه را نیز شامل شود. ابوت در نشستی خبری گفت: «داعش نه تنها در عراق، بلکه در سوریه نیز باید از بین برود». وی افزود: «از بین بردن این گروه نه فقط برای پایان بحران انسانی در خاورمیانه، بلکه برای از بین بردن خطری که استرالیا و دیگر کشورهای جهان را تهدید می کند، مسئله ای اساسی است». استرالیا با شش فروند جنگنده «ای 18» و دو هواپیمای پشتیبانی در عراق مشارکت دارد.
*****
در نهایت، در ادامه مباحث مطرح درباره حضور نظامی روسیه در سوریه، شبکه خبری «المنار» لبنان در گزارشی ضمن پرداختن به این موضوع، از تکذیب خبر روس ها در سوریه خبر داده است. عمران الزعبی، وزیر اطلاع رسانی سوریه در گفت و گو با این شبکه گفته نیروهای روسیه در سوریه نیستند و روس ها در هیچ فعالیت نظامی در خاک سوریه اعم از عملیات دریایی، هوایی و زمینی مشارکت ندارند. الزعبی گزارش های منتشر شده درباره جنگ نیروهای روس علیه تروریسم در صفوف ارتش سوریه را «افکار ابداعی دوایر اطلاعاتی غربی» خواند و این اظهارات رسانه ای را تلاشی برای ضعیف نشان دادن ارتش سوریه و توسل آن به نیروی بیگانه دانست. این وزیر سوری همچنین این شایعات را «بهانه ای برای براندازی بشار اسد از سوی کشورهای متخاصم» دانست.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]