واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: مستند سازی از بروال تا شادگان استانها > خوزستان - سید میثم حسینی از مستندسازان اهوازی است که با هدف توجه به احیای محیط زیست تا کنون چندین فیلم مستند را تهیه کرده است.
به گزارش خبرنگار خبرآنلاین، هر روز یکی از هنرمندان خوزستان کوله بار مهاجرت به شهر دیگری را میبندد، زیرا هیچ حمایتی از مستندسازان نمی شود. نبود امکانات، هنرمندان را ناچار میکند خودشان امکانات و تجهیزات مورد نیاز را تهیه کنند اما اطمینان نداشتن از بازگشت سرمایه، علاقه مندان به سرمایه گذاری را نیز دلسرد کرده است.
«سید میثم حسینی» اما از هنرمندانی است که با وجود همه آنچه در استان رخ میدهد، هنوز اینجا مانده است. او که بازیگر و مستندساز است، فیلم «خیال تلخ» را ساخته كه توانست مقام دوازدهم را از بین پنج هزار فیلم رسیده به جشنواره تهران کسب کند. فیلم دیگر او به نام «ایمان به محبت خدا» نیز به جشنوارههای بینالمللی نیز راه یافته است.
او که سالهای نوجوانی را در میدان های ورزشهای رزمی و فوتبال گذراند، میگوید: نقشه زندگی خود را در آسمان کشیده بودم و با خودم میگفتم «روزی فیلم خودم را خواهم ساخت و در آن بازی خواهم کرد.»
فیلمسازی به او حقیقتهای تلخ و شیرین جامعه را نشان میدهد و شناختش از زندگی مردم اطراف را میافزاید. پرداختن به مشکلات اجتماعی و محیط زیست علاقه مندیهای او را تشکیل میدهد.
«سید میثم حسینی» در سال ۷۱ در آبادان به دنیا آمده است. در رشته مهندسی الکترونیک درس خوانده و مدرک پیشرفته بازیگری و فیلمسازی از وزارت ارشاد دارد. اولین بار در ۱۶ سالگی پا به عرصه هنر گذاشت. در ادامه گفت و گوی همشهری با او را میخوانید.
در دوران کودکی چه ذهنیتی از فیلم سازی داشتید؟
رویای من در دوران کودکیام این بود که فیلم بسازم و بازی کنم. با گذشت زمان فکرها، اندیشهها وایدههایم گستردهتر و واقع بینانهتر شد.
چه زمانی شروع به فعالیت هنری کردید؟
از سال ۸۵ به صورت جدی و حرفه ای کار هنری خود را شروع کردم. حس انسان دوستانه و ایجاد درک از هر شخص برای ایفای نقش او نوعی حس ذاتی و ادراکی در من ایجاد كرد.
نظر میرسد در سن نوجوانی به فیلمسازی علاقهمند شدید؟
خیر. در دوران نوجوانی فوتبال بازی می كردم. بعد از آن مشغول تحصیل در رشته الکترونیک شدم و سپس علاقه واقعی خود را در سینما پیدا كردم.
وضعیت مستندسازی در استان چگونه است؟
در خوزستان این هنر مهم است، اما همچنان از امکانات، خدمات و حمایت بهره مند نیست و همچنین در استان حامی مالی در حوزه فیلم سازی نداریم.
چه موفقیت های در مستند سازی به دست آورده اید؟
معمولا در جشنوارهها شرکت نمیکردم، اما در جشنواره تهران توانستم با فیلم «خیال تلخ» از بین 5 هزار فیلم ارسالی مقام دوازدهم را کسب کنم.
فیلم های شما درباره مشکلات جامعه است یا افراد؟
بیشتر سمت و سوی کارهای من در تئاتر طنز اجتماعی و در سینما فیلمسازی درباره مشکلات واقعی اجتماعی است.
چه كارهای دیگری انجام داده اید؟
با 2 فیلم در جشنوارههای «جوانه چمران»، « آوای مقاومت» و «پنجمین خورشید» شركت كرده ام. فیلم کوتاه «ایمان به محبت خدا» مهر امسال قرار است در اولین جشنواره استانی فیلم و عکس «جوانه دانشجویی» دانشگاه شهید چمران اهواز كه با موضوع آزاد، نقد درون گفتمانی و اقتصاد مقاومتی برگزار می شود، اکران شود.
بهترین فیلم های شما كدام هستند؟
بهترین فیلم یا مستند را نمیتوان انتخاب كرد. زیرا جایگاه ما با بهترین بینهایت فاصله دارد. من معتقدم باید تجربه کسب کرد و یكی از تجربه های جذاب من ایمان به محبت خدا بود. اما در حوزه فیلم سازی هنوز به وضعیت ایده آل نرسیده ایم كه دلیل آن نبود امکانات، زمان، لوکیشن، آکسسوار و بازیگران حرفهای است.
به سراغ كارهایتان برویم. محتوای فیلم «ایمان» چیست؟
این فیلم فردی را به تصویر میکشد که سالها در سختی زندگی میکند و در اوج گرما برای تهیه دارو به داروخانه میرود که ناگهان فرد معلولی را در وسط راه می بیند. در جای خود مینشیند و از خداوند سپاسگزاری میکند که او را سالم آفریده است.
2 مستند شما در حمایت از تالاب شادگان و منطقه بروال بود. آیا برای ساخت آن ها با كارشناسی مشورت كردید؟
بله. با یك واسطه توانستم با «علیرضا عامری» که یکی از حامیان محیط زیست است، آشنا شوم و اطلاعات لازم را برای ساخت این مستند كسب كنم.
مستند کوتاه شادگان اردیبهشت و منطقه بروال تیر امسال ساخته شد. به تازگی نیز 2 فیلم کوتاه مستند «بازدید از تالاب شادگان» و «بازدید از منطقه بروال» اهواز آماده اکران شده اند.
چرا سراغ حمایت از تالاب شادگان رفتید؟
هدف مستند حمایت از محیط زیست شادگان همان زنده شدن تالابها است. همه ما میدانیم وضعیت آب و هوای خوزستان نابسامان است و وضعیت محیط زیست شادگان در نقطه بحرانی به سر میبرد. بنابراین به عنوان یک فرد باید از محیط زیست حمایت کنم.
شما از منطقه بروال اهواز نیز حمایت كردید؟
بله. منطقه بروال از هر نظر محروم است. این منطقه حتی وضعیتی در حد روستا شدن هم ندارد. من این مستند را ساختم تا شهرداری به کارهای ما نگاهی کند و فکری برای مشكلات این منطقه بكند.
كارهای در دست تولید
«سید میثم حسینی» ۱۲ کار در دست تولید دارد كه از آن جمله می توان به فیلمهای کوتاه محبت پدرانه، توهم حقیقی، عشق غریب در وطن، رویای عجیب، احساس عجیب، علی در روستا، عکس دو نفره و قضاوت زود هنگام چرا؟ و جهاد نخلیات کشاورزی، بستنی ملاثانی، بیماری شبکههای اجتماعی و آب و هوای خوزستان در حوزه مستند اشاره كرد. گفت وگو:مهدی جم
چهارشنبه 18 شهریور 1394 - 06:57:50
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]