واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: افشاگری حجتی از رانت بزرگ وارداتی
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به خروج سالانه ۴ میلیارد دلار ارز از کشور برای واردات دانه های روغنی گفت: رانتی که پشت واردات این محصول وجود دارد باعث شده که کشت دانههای روغنی اینچنین رها شود.
تسنیم: محمود حجتی در سومین گردهمایی سراسری مدیران وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت استانداردسازی تولید و واردات و مصرف انواع کود و سموم دو عنصر موثر در تولید محصولات کشاورزی سالم است که در گذشته مغفول مانده بود اما در دولت یازدهم مورد توجه قرار گرفت.
وی خاطرنشان کرد: این اقدامات باعث افزایش تولید محصولات کشاورزی کشور بویژه در بخش راهبردی شد.
وزیر جهاد کشاورزی دولت یازدهم ادامه داد: سال گذشته 10 میلیارد متر مکعب از آب بخش کشاورزی را کاهش دادند اما با برنامهریزیها و اقداماتی نظیر اجرای سامانههای نوین آبیاری، و توسعه کشت گلخانهای، تولید محصولات کشاورزی کاهش نیافته و در برخی بخشها شاهد افزایش تولید بودیم.
وی با گلایه از اختصاص اعتبارات زیاد به پروژههای مسکن مهر گفت: این پروژهها بخش زیادی از منابع کشور را زمینگیر کرده است و بخشهایی مانند کشاورزی نمیتواند از منابع بانکی و دولتی به درستی استفاده کند.
حجتی تاکید کرد: بخش هایی نیز این منابع را دریافت کردهاند و به صورت خواسته یا ناخواسته آنها را پرداخت نمیکنند و عنوان معوقات بر روی آنها گذاشته شده است.
وی با نامناسبت دانستن درآمدهای دولت در وضعیت فعلی گفت: در حال حاضر دو کانال عمده برای درآمدهای دولت از جمله نفت، و مالیات وجود دارد که نفت با مشکلات خاص خود همراه است و شرایط رکود کشور نیز باعث شده که میزان دریافت مالیات کاهش یافته و از بخشهای مختلفی نتوان مالیات گرفت و بخشی از منابع نیز در اختیار صندوق توسعه ملی قرار میگیرد که این رقم نیز فوقالعاده کاهش پیدا کرده است. در کشوری که رکود در آن ادامهدار شده است مالیات را از چه کسی باید گرفت.
این مقام مسئول در کابینه دولت یازدهم اظهار کرد: برای خروج از رکود دولت باید ابزار لازم را فراهم کند تا بخشی از مشکلات حل شود که آن نیز مربوط به منابع بانکها و بنگاهها است تا دولت بتواند اقتصاد را به مدار خود برگرداند.
وی با تقدیر از فعالیتهای انجام شده در حوزه آب و خاک و حفظ نباتات در بخش کشاورزی گفت: آنهایی که آشغال تحت عنوان کود یا سموم به مردم تحویل میدهند حضور جدی در عرصه بخش کشاورزی دارند بلکه در حال حاضر نیز کماکان در حال فعالیتاند اما با توجه به فعالیتهای انجام شده حضور آنها کمتر شده است. از دو بخش آب و خاک و حفظ نباتات به خاطر اقداماتی که برای این بخش انجام میدهند و در آینده افزایش مییابد باید تشکر کرد زیرا در آینده نزدیک هر کودی که پروانه ساخت و کنترلهای دورهای نداشته باشد به عنوان محصول قاچاق در کشور شناخته میشود.
وی یادآور شد: مصرف کود و سموم تقلبی آثار نامناسبی بر روی سلامت مردم و محیط زیست دارد که در آینده نزدیک با ساماندهی این تخلفات متخلفان را مورد پیگرد قانونی قرار میدهیم.
حجتی با بیان اینکه باید در مصرف سموم به صورت تخصصی برخورد شود گفت: نباید سم جانوران موذی را برای زراعت استفاده کرد ما در این زمینه پافشاریهای لازم را انجام میدهیم.
حجتی تاکید کرد: مشکلات بخش کشاورزی با پول برطرف نمیشود زیرا در گذشته که پولهای بیشتری در این بخش وجود داشت کماکان مشکلات پابرجا ماند. در این زمینه نمونههای علمی زیادی وجود دارد و باید بپذیریم که با این محدودیتها که اطراف بنده وجود داشته و به من فشار میآورد ساخت.
وی گفت: در درخواستها، نیازها ی زیادی وجود دارند اما امکانات نیست و فاصله عمیقی میان نیازها و امکانات وجود دارد که بنده تنها میتوانم بگویم شرمنده هستم.
حجتی با اشاره به پرسنل وزارت جهاد کشاورزی گفت: حقوق اداری، مزایا، تجهیزات و منابعی که برای اجرای پروژههای مختلف نیاز است زیاد نیست که از سمت بنده تنها کاری که برمیآید ابراز شرمندگی است.
حجتی در ادامه سخنان خود با اشاره به لزوم کشت تیپ و آبیاریهای زیرسطحی در کشور گفت: آبیاری به صورت زیرسطحی میتواند تاثیر زیادی در کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی داشته باشد که علاوه بر این مهم نشاء کاری در سبزیجات نیز در پایین آمدن مصرف آب بخش کشاوزی مهم است که هم اینک در سطح محدودی در حال انجام است اما با حمایت از فعالان این بخش میتوان آن را توسعه داد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به هدررفت آب در کشور گفت: هدررفت آب تنها مربوط به بخش کشاورزی نیست و در حال حاضر شاهد تبخیر آب بویژه در پشت سدها هستیم. همچنین باید در آبیاری چمنها نیز تجدید نظر صورت گیرد تا به صرفهجویی مصرف آب دست یابیم.
محمود حجتی در ادامه صحبتهای خود در خصوص انتقاداتی که به بخش کشاورزی درباره تولید گندم در کشور میشود، گفت: برخی به بنده میگویند چرا اینقدر گندم تولید میکنیم و در صورتی که گندم تولید نکنیم پس چه چیزی تولید کنیم. 10 میلیون گندمکار با خانواده آنها وجود دارد که زندگی آنها از این طریق میگذرد و علاوه بر آن وارداتی کردن گندم الان حرفی عجیب است که مطرح میشود.
وی یادآور شد: این بیمهریها در بخش کشاورزی باعث تراکنش جمعیت شده است.
حجتی گفت: کسانی که میگویند واردات گندم از خارج به صرفهتر است نمیدانند که چه میگویند و واردات گندم چه عواقبی دارد به طوری که من هم نمیدانم به آنها چه بگویم.
وزیر کشاورزی گفت: براساس اقتصاد مقاومتی محصولاتی که در این چارچوب مورد اهمیت ما قرار دارد تدوین شده است.
حجتی در ادامه سخنان خود با انتقاد از واردات دانههای روغنی به کشور گفت: برای واردات دانههای روغنی ما باید 4 میلیارد دلار نفت بفروشیم تا اینکه دانههای روغنی را بیاوریم و بخوریم. در این زمینه برخی افراد امروز میگویند ما سویا نمیخریم. بیخود کردهاید که سویا نمیخرید.
وی اضافه کرد: این بخش میگوید چون قیمت روغن افزایش نمییابد ما نیز کلزا را خریداری نمیکنیم مگر مملکت بیصاحب است که دارید تهدید میکنید. 4 میلیارد ارز برای این کار اختصاص مییابد و حالا که این 4 میلیارد 3 میلیارد شده صدای آنها درآمده است.
حجتی یادآور شد: باید از تولیدات داخلی حمایت کرد و با در نظر گرفتن اصول کارشناسی در بخش کلزا و تقویت خاک و به کارگیری زنجیرههای تولید در بخش دانههای روغنی بویژه کلزا به دنبال توسعه آن هستیم.
وی در ادامه با اشاره به رانتی که پشت واردات روغن وجود دارد، گفت: رانتی که پشت واردات این محصول وجود دارد باعث شده که کشت دانههای روغنی اینچنین رها شود اما بنده در دیداری که با مقام معظم رهبری داشتم ایشان به بنده تاکید کردند که من باید مراقب واردات باشم.
وزیر جهادکشاورزی گفت: در صورتی که از واردات دانههای روغنی مراقبت نشود این محصول بر روی دست تولیدکننده میماند.
حجتی گفت: در سال اول دولت یازدهم متوجه شدیم که بذر F2 به مردم دادند که کشت کنند زیرا از قبل بذر مورد نیاز آنها را تامین نکرده بودند عدم تامین به موقع بذر در سیبزمینی نیز باعث شد که تولید این محصول کاهش یافته و قیمت آن در بازار تا 5 هزار تومان افزایش یابد.
وی با اشاره اینکه واردات بذر به کشور به معنای عدم توجه به محققین داخلی نیست گفت: در بخش بذر در مواردی نیاز به واردات داریم زیرا آنها (کشورهای غربی) فعلا در برخی تکنولوژیها از ما جلوترند اما این عمل وزارت جهاد کشاورزی به معنی نادیده گرفتن محققین داخلی نیست.
حجتی در ادامه گفت: آقای مهاجر را دفعه قبل به دلیل تولید بذر زندانی کردند که امیدوارم دوباره این اتفاق برای ایشان نیفتد.
وزیر کشاورزی درباره قیمت برخی از محصولات کشاورزی یادآور شد: من وقتی که به بازار میروم و این قیمتها را میبینم غصه میخورم. حساسیت چیز خوبی است و با نگاه کردن مسائل حل نمیشود مسئولین بخش کشاورزی هر روز باید مراقبت کنند و هر روز باید ببینند.
وی تاکید کرد: بنده در هفته کمتر از دو ساعت پشت میز نمینشینم و هر روز میبینم و گزارش تهیه میکنم. ولی باز هم از خودم طلبکارم که چرا برخی چیزها را ندیدهام.
حجتی در پایان گفت: باید از کشاورزان پیشرو در بخش کشاورزی حمایت بیشتر کرد زیرا آنها طلایهداران تولید و کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی هستند که با حمایت از آنها به اقتدار بخش کشاورزی افزوده میشود.
تاریخ انتشار: ۱۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]