واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۷ شهريور ۱۳۹۴ (۱۴:۳۸ب.ظ)
وزير منابع آب عمان خواستار شد: دعوت از ايران براي گسترش همکاري در زمينه مديريت منابع آب در عمان موج - وزير شوراهاي منطقهاي و منابع آب عمان در ديدار با وزير نيروي ايران از شرکتهاي ايراني دعوت کرد تا همکاريهاي خود را در زمينههاي سدسازي و مديريت منابع آب در کشور عمان گسترش دهند و گفت: به شرکتهاي ايراني براي حضور در عمان خوشامد ميگوييم.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از پايگاه اطلاعرساني وزارت نيرو (پاون)، حميد چيتچيان، وزير نيرو، امروز در ديدار با احمدبن محمد الشحي، وزير شوراهاي منطقهاي و منابع آب کشور پادشاهي عمان، که در ساختمان ستادي وزارت نيرو برگزار شد، با بيان اين مطلب که دولت و مردم عمان نزد ايرانيان جايگاه ويژهاي دارند و نقش کشور عمان در موضوع 1+5 در قبال ايران نقش سازنده و ويژهاي بوده است، اظهار داشت: بين دو کشور جمهوري اسلامي و پادشاهي عمان، همواره روابط مودت و دوستي برقرار بوده و اين روابط بهصورت مستمر رو به گسترش است.
وي با بيان اينکه امروزه مسأله آب براي همه جوامع بشري و جهان يک مسأله اصلي است و براي ما که در منطقه خشک خاورميانه واقع شدهايم از اهميت ويژهاي برخوردار است، گفت: در سالهاي گذشته با يک خشکسالي بيسابقه که 25 درصد متوسط کاهش بارش در 50 سال گذشته را به همراه داشته روبرو بودهايم.
وزير نيرو افزايش 1.1 دهم سانتيگرادي دماي هوا را موجب افزايش تبخير آبهاي سطحي دانست و افزود: ميزان آب تجديد پذير کشور از 130 ميليارد مترمکعب در سال به حدود 110 ميليارد مترمکعب در سال کاهش يافته است.
وي با بيان اين که در همين مدت به دليل افزايش جمعيت، توسعه کشاورزي و صنعت و آب شرب، ميزان مصارف نيز افزايش يافته که در اين راستا براي تأمين نياز کشور برنامههاي گستردهاي را اجرا کردهايم، گفت: در 30 سال گذشته بيش از 600 سد احداث شده که 158 سد در طبقهبندي بينالمللي، جزو سدهاي بزرگ شناخته ميشوند و در مجموع ظرفيت اين سدها بالغ بر 48 ميليارد مترمکعب است که بهجز سدهايي که قبل از انقلاب احداث شده بود، مابقي توسط شرکتهاي ايراني احداث شده و در حال بهرهبرداري است.
چيتچيان با اشاره به اين که نقش اين سدها بهجز استحصال و تأمين آب، توليد بيش از 11 هزار مگاوات انرژي از طريق نيروگاههاي برقآبي در حال بهرهبرداري بوده است، افزود: هم اکنون ظرفيت توليد برق جمهوري اسلامي 74 هزار مگاوات است.
وي در خصوص توسعه شبکههاي آبياري و زهکشي در بخش کشاورزي با بيان اين که هم اکنون بالغ بر 8.5 ميليون هکتار باغات و زراعت آبي در کشور وجود دارد، عنوان داشت: احداث چند صد کيلومتري شبکه و خطوط انتقال آب براي تأمين آب شرب شهرها و استقرار سامانههاي آب شيرينکن در مجاورت درياي عمان و خليجفارس از ديگر اقدامهاي تأمين آب شهرهاي کشور براي برونرفت از چالش کمآبي است.
وزير نيرو با بيان اين که هماکنون 42 درصد از جمعيت شهرهاي ما تحت پوشش شبکههاي فاضلاب هستند و اين برنامه بهسرعت ادامه دارد، افزود: در برخي شهرها ناچار هستيم براي تصفيه آب از نيترات و نيتريت هزينه بالايي را بپردازيم که اين موارد تماما توسط شرکتهاي ايراني با بالاترين فناوري جهاني در حال انجام است.
وي با بيان اين که براي پاسخگويي نياز کشور راهي جز مديريت مصرف نيست که تلاشهاي وسيع در اين زمينه ادامه دارد، بيان داشت: آماده هستيم تا تجربيات خود را در تمام زمينههاي مورد نياز در بخش آب در اختيار کشور پادشاهي عمان قرار دهيم و با استفاده از تبادل تجربيات و سطح توانمندي شرکتهاي ايراني، به افزايش سطح توسعه و رفاه دو کشور کمک کنيم.
چيتچيان با بيان اين که اراده سياسي دولت ايران بر اين است تا حدومرزي براي تبادل اطلاعات و تجربيات و همکاري با کشور عمان قائل نشويم، بيان داشت: در سفرهاي گذشته مقرر شد کميته مشترکي در رابطه با همکاريهاي آب بين دو کشور ايجاد شود تا زمينههاي همکاري بين دو کشور مشخص شود که در صورت اعلام نياز دولت عمان، شرکتهاي ايراني آمادگي دارند تا سطح همکاريهاي خود را در بخش سدسازي و ساير موارد مورد نظر امور شهرداريها و منابع آب کشور عمان گسترش دهند.
وزير شوراهاي منطقهاي و منابع آب کشور پادشاهي عمان نيز با ابراز خرسندي از ايجاد زمينههاي همکاري بيشتر با جمهوري اسلامي، با بيان اين که بيشتر منابع آبي اين کشور در مناطق ساحلي واقع شده که با پيشروي آب دريا با شوري و عدم کيفيت مواجه شده گفت: در سال 2016 با 312 ميليون مترمکعب آب در بخش زراعي مواجه خواهيم بود.
احمدبن محمد الشحي، با بيان اين مطلب که بيش از 60 درصد ذخاير آبي اين کشور در پشت سدها تبخير ميشوند و طوفانهاي سهمگين و بروز سيلابهاي بزرگ، مسقط پايتخت عمان را تهديد ميکند، افزود: براي حفاظت از پايتخت نيازمند حضور شرکتهاي سدساز ايراني هستيم و اميدواريم از تجربيات شرکتهاي ايراني در زمينههاي آب و قانونگذاري آب برخوردار باشيم.
وي با اشاره به حضور شرکتهاي ايراني در بخشهاي راهسازي، مشاوره و مهندسي که از خوشنامي نيز برخوردار هستند از وزير نيرو خواست تا شرکتهاي ايراني در زمينه سدسازي و منابع آب حضور گستردهتري در عمان داشته باشند و در ادامه افزود: از هم اکنون به شرکتهاي ايراني براي حضور در عمان خوشامد ميگوييم، اين شرکتها مطمئن باشند که کار در عمان سودآور است و بعد از شروع فعاليت ترغيب ميشوند تا حضورشان را بيشتر کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]