واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۷ شهريور ۱۳۹۴ (۱۰:۴۳ق.ظ)
تامين سلامت و بهبود الگوي تغذيه اي رسالت مهم صنعت روغن نباتي موج - مدير نظارت بر مواد غذايي آرايشي و بهداشتي دانشگاه، تأمين سلامت و بهبود الگوي تغذيه اي را رسالت مهم صنعت روغن نباتي کشور بيان کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، تأمين سلامت و بهبود الگوي تغذيه اي را رسالت مهم صنعت روغن نباتي کشور بيان کرد.
محمد کاظم زاده به افزايش کشورهايي که به طور قانوني ميزان چربي اشباع و ايزومر ترانس را در همه مواد غذايي شامل توليد داخل و وارداتي در 10 سال گذشته به حد زير 2 درصد رساندهاند، اشاره کرد و گفت: براي آموزش و همکاري مردم ارائه برچسب تغذيه اي و درج ميزان چربي، روي انواع روغنها و مواد غذايي آماده الزامي است به همين منظور اداره کل نظارت برمواد غذايي از دو سال پيش درج ترکيب اسيدهاي چرب روي برچسب روغنهاي جامد و مارگارين ها را الزامي کرده است.
وي يادآور شد: صنعت روغن نباتي به عنوان يکي از بزرگترين شاخههاي صنايع غذايي کشور در تأمين روغن نباتي مصرفي جامعه، رسالت مهم و سنگيني براي تأمين سلامت و بهبود الگوي تغذيه اي جامعه به عهده دارد.
کاظم زاده با اشاره به افزايش 92 درصدي روغن نباتي وارداتي در 50 سال گذشته گفت: بر اساس اعلام مرکز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي، سرانه مصرف روغن نباتي از 576 گرم براي هر نفر در سال 1330 به 15.57 کيلوگرم براي هر نفر در سال 1380 افزايش يافته که نشان دهنده 30 برابر شدن مصرف سرانه روغن گياهي در 50 سال گذشته است.
وي افزود: بررسيهاي انجام شده در کشور نشان ميدهد که ايران با واردات 850 هزار تن روغن گياهي در سال 2005 به عنوان دومين وارد کننده روغن گياهي، در سطح جهان و نخستين وارد کننده اين محصول در منطقه خاورميانه شناخته شده است.
مدير نظارت بر مواد غذايي آرايشي و بهداشتي دانشگاه با تاکيد بر استفاده از روغن حيواني و کره سنتي در سلامت قلب و عروق اظهار کرد: مصرف روغن حيواني که به روش سنتي تهيه ميشود بهويژه روغن حيواني کرمانشاهي براي سلامت قلب مفيد است. و بايد از مصرف روغنهاي نباتي جامد و يا حيواني صنعتي خودداري کرد.
کاظم زاده در ادامه به شيوه صحيح نگهداري و مصرف روغن نباتي مايع اشاره کرد و گفت: مهمترين نکته در مورد مصرف روغنها توجه به ميزان مصرف آنهاست تا از چاقي، گرفتگي رگهاي خوني، فشار خون و بيماريهاي قلبي جلوگيري شود.
وي بابيان اينکه يک سوم عامل سرطانها در دنيا در اثر تغذيه است افزود: زمينه بسياري از بيماريها مثل چاقي، نارسايي قلبي - عروقي و سرطانها، به علت تمايل زياد به مصرف غذاهاي چرب، شور، برشته، سرخ شده و دودي است و اگر اين عادت از کودکي شکل گرفته باشد، تغيير ذائقه در سنين بالاتر سخت تر خواهد بود.
کاظم زاده تاکيد کرد: ميزان استفاده از روغنهاي جامد بايد به صفر برسد؛ زيرا با اينکه امکان نگهداري از آنها براي مدت طولاني وجود دارد و تحمل حرارت در آنها بيشتر است ولي به علت اسيدهاي چرب اشباع شده و اسيدهاي چرب ترانس، براي سلامت زيان آور هستند.
وي افزود: براي سرخ کردن مواد غذايي حتماً از روغن مايع مخصوص سرخ کردن، و از روغن مايع (نباتي) براي پخت و پزهاي معمولي استفاده کنيد. روغن نباتي مايع اسيد چرب اشباع پاييني دارد و اسيدچرب ترانس هم ندارد. از روغن نباتي مايع به هيچ وجه براي سرخ کردن استفاده نکنيد.
کاظم زاده به حساس تر بودن روغنهاي مايع نسبت به فساد در مقابل روغنهاي جامد اشاره و تصريح کرد: روغنهاي مايع را نبايد در محيطهاي گرم نگهداري کرد و از نگهداري طولاني مدت آنها بايد خودداري کرد.
روغن را بايد به آرامي و با شعله کم حرارت دهيد. حرارت زياد روغن را کدر ميکند و آن را ميسوزاند. مصرف روغن سوخته سرطان زا و خطرناک است.
مدير نظارت بر مواد غذايي آرايشي و بهداشتي دانشگاه، رعايت پنج اصل اساسي شامل کاهش مصرف نمک، چربيها، شکر، افزايش مصرف ميوه، سبزيجات و ماهي و افزايش فعاليتهاي بدني را در کاهش 50 درصدي خطر ابتلا به بيماريهاي قلب و عروق مؤثر بيان کرد.
کاظم زاده تاکيد کرد: هنگام خريد روغنهاي خوراکي و ديگر محصولات غذايي حتماً به برچسب سلامت وزارت بهداشت، آرم سازمان غذا و دارو و تاريخ توليد و انقضا آنها دقت کنيد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]