واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: بعیدینژاد: مقام معظم رهبری نوع ورود مجلس را تعیین نکردند
عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان گفت: تیم مذاکره کننده هسته ای و دولت از ابتدا معتقد بوده اند که مجلس در خصوص مذاکرات و پرونده هسته ای درگیر باشد.
آفتاب : حمید بعیدی نژاد که عصر امروز در کافه خبر حضور یافته بود گفت: سه نظر درباره نحوه ورود مجلس به موضوع برجام وجود دارد. نخست این دیدگاه که اساسا مجلس نباید در این حوزه ورود کند. استدلال این عده این است که دولت و تیم مذاکره کننده همه این مسیر را رفته است و خودش باید در این خصوص تصمیم بگیرد.
به گزارش خبرآنلاین، نگاه و دیدگاه دوم این است که مجلس باید به این گونه در برجام ورود کند که یا آن را تصویب کند و یا آن را رد کند.
نگاه تیم مذاکره کننده هسته ای و دولت نگاهی بینا بینی است نه این است و نه آن. ما از ابتدا این اعتقاد را داشتیم که مجلس باید درگیر این موضوع باشد. نظر کارشاسی بدهد، نقد کند نظر بدهد اما اینکه این برجام در مجلس برود که رد بشود یا تصویب و یا اینکه اساسا مجلس در این کار ورد نکند هیچگاه مد نظر ما نبوده است.
بعیدی نژاد گفت: ما از روز اول این دیدگاه حد وسطی را داشتیم که یک دیدگاه واقع بیننانه است. یعنی لازم است مجلس مشارکت کند و ما خودمان در همه این مدت نهایت مشارکت را با مجلس داشتیم. یعنی مجلس هیچگاه از این موضوع جدا و فارغ نبوده است و ما هم با مجلس بیگانه نبوده ایم. حتی در جلسات شورای امنیت آقای بروجردی به نمایندگی در آنجا شرکت می کرد و در جریان روند کارها بود.
عضو تیم مذاکره کننده هسته ای در خصوص فرمایش مقام معظم رهبری مبنی براینکه مجلس حتما درجریان باشد گفت: مقام مظعم رهبری صراحتا فرمودند که مجلس درگیر موضوع باشد اما متاسفانه برخی رسانه ها روز بعد حرف خود را زدند و گفتند آقا فرموده اند مجلس برجام را تصویب کند.
بعیدی نژاد گفت: مقام معظم رهبری تصریح کردند که نوع ورود مجلس را تعیین نمی کنند. حرف ما این است که تصویب برجام در مجلس به صلاح نیست. اما هرگز نگفته ایم که مجلس ورد نکند. این هم که می گوییم تصویب برجام در مجلس را به صلاح نمی دانیم حرفی فنی و کارشناسانه و واقع بینانه است.
عضو تیم مذاکره کننده هسته ای گفت: متاسفانه برخی از دوستان کاملا قطبی فکر می کنند و می گویند برجام بیاید مجلس که یا تصویب شود و یا رد شود. به نظر ما انتخاب دوم که اصلا واقع بینانه نیست. یعنی برداشت ما این است که مجلس قرار نیست سند را به مجلس ببرد و رد کند. پس اصرار برای این است که برجام را ببرند مجلس و تصویب کنند. نگرانی ما این است که تعهدی که در برجام سیاسی است و واجد تعهدات دواطلبانه است با تصویب شدن در مجلس الزام آور می شود و واقعا چه کسی حاضر است تعهدات داوطلبانه را با تصویب شدن در مجلس برای خودش الزام آور کند.
تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۳:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]