واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ شهريور ۱۳۹۴ (۱۲:۵۹ب.ظ)
دامداران مراقب دامهاي خود از خطر طاعون باشند موج- مديرکل دامپزشکي استان زنجان از آغاز طرح واکسيناسيون طاعون نشخوار کنندگان کوچک خبر داد و گفت: دامداران بايد بيش از پيش به واکسينه کردن دامهاي خود توجه کنند تا از ابتلاي دامهايشان به طاعون پيشگيري کنند
به گزارش خبرگزاري موج،محمدرشيد کرمي با بيان اينکه اين بيماري، بيماري ويروسي بسيار مسري و کشنده است که جمعيت دامي گوسفند، بز و نشخوارکنندگان حيات وحش را مبتلا ميکند، اظهار کرد: ساير حيوانات همچون شتر، گاو، خوک و گاوميش نيز ويروس اين بيماري را بدون اينکه خود مبتلا شوند و يا علائمي از آن قابل مشاهده باشد در بدن خود به صورت مخزن و حامل نگه ميدارند.
مديرکل دامپزشکي استان زنجان گفت: بيماري طاعون نشخوار کنندگان کوچک با تب ناگهاني، بي حالي و بي اشتهايي، عقب ماندن از گله، ترشحات از چشم، بيني، دهان، درگيري دستگاه گوارش و اسهال نمايان ميشود.
کرمي راه انتقال اين بيماري را انتقال ويروس از طريق ترشحات بيني، دهان و مدفوع و از راه عطسه و سرفه دام آلوده بيان کرد و يادآورشد: اين عوامل موجب انتشار ويروس بيماري طاعون نشخوارکنندگان کوچک در اطراف شده و موجب ابتلاي ساير دامها به اين بيماري ميشود.
وي خاطرنشان کرد: ويروس اين بيماري از طريق ترشحات آلوده دام به آب و علوفه منتقل ميشود و چنانچه دامهاي سالم از اين آب وعلوفه تغذيه کنند بلافاصله مبتلا به طاعون نشخوارکنندگان کوچک خواهند شد.
کرمي متذکر شد: با توجه به اينکه اين بيماري سرايت بالايي دارد ميتواند تعداد زيادي از دامهاي منطقهاي را آلوده کند و ميزان تلفات دام ميتواند از 50 تا 100 درصد باشد.
مديرکل دامپزشکي استان زنجان مهمترين راه کنترل بيماري طاعون نشخوارکنندگان کوچک را جداسازي دامهاي آلوده، قرنطينه، جلوگيري از ارتباط دام سالم با دام آلوده، واکسيناسيون دامهاي سالم و معدوم سازي بهداشتي و يا سوزاندن لاشه دامهاي تلف شده ذکر کرد.
مديرکل دامپزشکي استان زنجان گفت: خوشبختانه تاکنون موردي از بيماري طاعون نشخوارکنندگان کوچک در جمعيت دامي گوسفند و بز شهرستان طارم مشاهده نشده است.
کرمي تاکيد کرد: در حال حاضر نگران ابتلاي دامهاي پيرامون زيستگاه حيات وحش خرمنه سر به اين بيماري هستيم که بايد دامداران نسبت به واکسيناسيون دامهاي سبک خود اقدام کنند و دامهاي خود را از اطراف اين منطقه خارج کنند تا از انتشار آلودگي و گسترش بيماري طاعون نشخوارکنندگان جلوگيري شود.
وي يادآورشد: با همکاري محيط زيست، منابع طبيعي و آبخيزداري استان زنجان دامهايي که در مراتع اين شهرستان هستند خارج ميشوند و بايد دامداران براي جلوگيري از خسارتهاي اقتصادي وپيشگيري از ابتلاي دامهاي سبک خود به اين بيماري همکاريهاي لازم را با اکيپهاي واکسيناسيون داشته باشند و موارد بهداشتي و پيشگيري را رعايت کنند.
مديرکل دامپزشکي استان زنجان گفت: دفن بهداشتي لاشه تلف شده ناشي از بيماري طاعون نشخوارکنندگان کوچک بايد حتماً در عمق معيني از زمين دفع و با آهکپاشي انجام شود تا از دسترس ساير حيوانان اهلي و وحشي به دور باشد و در مکاني که دفن بهداشتي لاشه مسير نباشد بايد لاشه مبتلا به اين بيماري سوزانده شود.
کرمي متذکر شد: به منظور جلوگيري از ابتلاي دامهاي سبک به بيماري طاعون نشخوارکنندگان کوچک دامداران علاوه بر رعايت موارد بيان شده نسبت به ضد عفوني آب آبش خوارها و اطراف آن با مواد ضد عفوني کننده مناسب اقدام کنند.
وي از همه دامداران خواست با توجه به شيوع اين بيماري در منطقه خرمنهسر طارم دامهاي خود را براي جلوگيري از ابتلاي بيماري واکسينه کنند، در صورتي که دامي به اين بيماري مبتلا شد لاشه تلف شده را حتماً با رعايت شرايط بهداشتي دفن کنند و در صورت مشاهده موردي از بيماري طاعون نشخوارکنندگان کوچک موضوع را در کوتاهترين زمان ممکن به ادارات دامپزشکي استان زنجان اطلاع دهند.
مديرکل دامپزشکي استان زنجان گفت: در راستاي اجراي تفاهم نامه بين سازمان محيط زيست کشور و سازمان دامپزشکي طرح واکسيناسيون هدفمند دامهاي اطراف حيات وحش در زيستگاهها شروع شده و در مقايسه تعداد کانونهاي PPR 5 ماهه سال 94 نسبت به سال 93 در سطح کشور 50 درصد کاهش مشاهده ميشود و اين طرح نيز در زيستگاه حيات وحش شهرستانهاي زنجان، ماهنشان و طارم آغاز شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]