تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):به وسيله من هشدار داده شديد و به وسيله على عليه ‏السلام هدايت مى‏يابيد و به وسي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830600177




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

درباره مجازات‌هاي جايگزين حبس


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: درباره مجازات‌هاي جايگزين حبس
نویسنده : قاضي علي افتخاري * 
جهان معاصر آوردگاه ارتباطات پيچيده بشري شده و در اين بين نرخ وقوع جرم نيز افزايش قابل توجهي داشته است. اين روند به عنوان اصلي‌ترين دغدغه انديشمندان اجتماعي و متوليان امر پيشگيري از وقوع جرم بوده است. در رهيافت‌هاي نوين جرم‌شناسي، انديشه‌هايي با رويكرد حبس‌زدايي و جايگزين كردن مجازات‌هاي اجتماعي به جاي حبس و زندان مطرح شدند. برخي بر اين باور‌ند كه رفتارهاي مولد بزه، ساخته و پرداخته كلاس‌هاي آموزشي غيررسمي محافل خصوصي در زندان‌ها مي‌باشد، به عبارت بهتر، هم‌انديشي مجرمان بار نخست با مجرمان پايدار و حرفه‌اي در زندان‌ها، شرايط مطلوبي براي دريافت آموزش‌هاي ارتكاب جرم براي مجرمان بارنخست پديد آورده كه نتيجه آن بازگشت تعداد قابل ملاحظه‌اي از زندانيان به زندان بوده است. واضح است كه نشست‌ها، تعاملات و معاشرت‌هاي داخل زندان علاوه بر قبح‌زدايي اعمال مجرمانه براي ساير مجرمان، آنها را براي ارتكاب مجدد جرائم آماده مي‌كند. انديشمندان جرم‌شناسي معتقدند كه خرده فرهنگ‌هاي بزهكاري، بستر مناسب را براي ارتكاب بزهكاري اعضاي خود فراهم مي‌سازد و از اين رو بايد بر تشكيل اين چنين اجتماعاتي به ويژه در داخل زندان‌ها تمركز و دقت كرد.
قانونگذار كشورمان در مواد مختلف از قانون مجازات اسلامي و ساير مقررات موضوعه كشور بر حبس‌زدايي و مجازات‌هاي جايگزين حبس تأكيد داشته است. به طور مثال هر گاه مرتكب به‌موجب قانون مرتكب جرمي مي‌شود، تا حد امكان و بنابر شرايط قانوني بايد از مجازات اجتماعي مانند محدوديت از برخي حقوق اجتماعي بهره‌مند شود.
پر واضح است كه اعطاي مجازات‌هاي اجتماعي كه فرد را در ورطه‌اي از محروميت‌ها، انزوا و آزردگي روحي و رواني و حتي مالي قرار مي‌دهد، اثرگذاري بيشتري را دارا خواهد بود. اگر چه شايسته است در اين بين به نكات مهمي توجه كرد. مثلاً بايد در نظر گرفت كه مجازات اجتماعي منجر به برچسب اجتماعي نامناسب براي افراد بزهكار نباشد تا او را براي هميشه از حقوق ديگر اجتماعي مانند اشتغال محروم سازد. يا اينكه فرد را به سوي گروه‌هاي مجرمانه و خرده فرهنگ‌هاي بزهكار خارج از زندان سوق بدهد، بلكه هدف غايي اين مجازات‌ها را بايد اصلاح وضعيت، حالت و شخصيت مجرمانه شكل گرفته در كيان افراد دانست.
در خصوص مجرمان حرفه‌اي نيز اين موضوع كاملاً صادق است؛ چراكه استفاده بجا و مناسب از مجازات‌هاي جايگزين حبس در خصوص اين افراد نيز فرصت بزه‌پروري و بزهكار آموزي در زندان را از آنها سلب  مي‌كند و آنها را در شرايط نظارتي و امنيتي ويژه‌اي قرار مي‌دهد كه از هر حيث آثار مطلوب‌تري را براي جامعه به ارمغان خواهد آورد.
نتيجه اينكه تلاش انديشمندان، محققان و مفسران جرم‌شناسي و جامعه‌شناسي جنايي، مبني بر بيان اهميت حبس‌زدايي، كيفرزدايي و توجه به بايسته‌هاي نظام عدالت ترميمي، مي‌تواند كمك شاياني به مسئله مهم و خطير پيشگيري از وقوع جرم كند.
در آخر بايد گفت هرگاه به نكات فوق توجه و در تدابير قضايي و حاكميتي بدان‌ها عنايت شود، مي‌توان در آينده نزديك شاهد كاهش چشمگير جمعيت كيفري، آمار مجرمانه و پرونده‌هاي محاكم قضايي كشور بود و اين همانا خواسته و مطالبه بحق مقام معظم رهبري دامت بركاته و رياست عاليه قوه قضائيه مي‌باشد.

 *مشاور و مدير كل پيشگيري‌هاي قضايي قوه قضائيه

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


حوادث

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن