محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832988180
پایان دور زدن قانون و مجلس |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: پایان دور زدن قانون و مجلس
لزوم ارائه لایحه برجام به مجلس، منوط به امضای اعضای تیم مذاکرهکننده نبوده و نیست و برجام در هر حالتی برای لازمالاجرا شدن باید به مجلس رفته، مورد بحث و بررسی قرار گرفته و فقط در صورت تصویب آن در مجلس و تأیید شورای نگهبان است که میتواند اجرایی شود.
کد خبر: ۵۲۹۷۲۶
تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۷:۱۵ - 07 September 2015
محمدصادق فقفوری در یادداشت روز کیهان نوشت:
سخنان قاطع و روشنگرانه رهبر معظم انقلاب در دیدار با اعضای محترم مجلس خبرگان، اتمام حجتی بود بر لزوم بررسی و تصویب برجام در مجلس شورای اسلامی؛ ایشان به صراحت و با تأکید فرمودند «به مصلحت نیست مجلس در بررسی برجام کنار گذارده شود؛ درباره برجام نمایندگان مجلس باید تصمیم بگیرند».
از ابتدای اعلام پایان مذاکرات هستهای، دولتمردان محترم مدام در رابطه با کنار گذاردن مجلس از تصویب برجام سخن گفته و دائماً تکرار میکردند قرار نیست دولت برجام را در قالب لایحه به مجلس ارائه کند؛ تا آنجا که سخنگوی دولت چندی پیش در اظهاراتی توهینآمیز گفته بود «مجلس به یک گزارش در مورد توافق هستهای نیاز داشت که آن ارائه شد» و یا اینکه هم ایشان در برنامه زنده تلویزیونی، قانون اساسی ایران را شفاهاً تحریف و طی سخنانی بر خلاف واقع مدعی شد «موضوعی که در دستور کار شورای عالی امنیت ملی قرار بگیرد از دستور کار مجلس خارج میشود؛ لذا ارائه برجام به مجلس کاری بر خلاف قانون است!»، و در نمونهای دیگر، معاون محترم حقوقی رئیس جمهور گفته بود «اگر صحبت این بود که برجام باید توسط قانونگذاران تصویب شود، چرا پارلمانهای 1+5 دنبال تصویب این متن نیستند؟! برجام نباید در مجلس تصویب شود»! و سرانجام رئیس جمهور محترم در آخرین کنفرانس خبری خود و در پاسخ به سوال خبرنگار کیهان مبنی بر برنامه دولت جهت ارائه برجام به مجلس باز هم - انشاءالله که سهواً - با دستاویز قرار دادن تحریف قانون اساسی گفتند: «اصول 77 و 125 قانون اساسی میگوید وقتی توافقی را رئیس جمهور یا نمایندهاش امضا میکند برای تصویب به مجلس میفرستد. ما که چیزی را امضا نکردیم!».
نانوشته پیداست که به تصریح همین اصول قانون اساسی، امضای رئیس جمهور یا نماینده وی پای تعهدات بینالمللی «پس از تصویب معاهده در مجلس» است، نه اینکه اول رئیس جمهور یا نمایندهاش امضا کند و بعد از آن معاهده برای تصویب به مجلس فرستاده شود!
بگذریم از اینکه پیش از این در صفحه توئیتر منسوب به خانم ابتکار، معاون رئیس جمهور، تصویر امضاهای محمدجواد ظریف، عباس عراقچی و علیاکبر صالحی، پای برجام منتشر شده بود؛ و نهایتاً هم معلوم نشد که منظور رئیس جمهور محترم از امضا نکردن برجام دقیقاً چیست؟! اگرچه لزوم ارائه لایحه برجام به مجلس، منوط به امضای اعضای تیم مذاکرهکننده نبوده و نیست و برجام در هر حالتی برای لازمالاجرا شدن باید به مجلس رفته، مورد بحث و بررسی قرار گرفته و فقط در صورت تصویب آن در مجلس و تأیید شورای نگهبان است که میتواند اجرایی شود.
از این اظهارنظرهای خلاف واقع و عجیب و نقضهای مکرر قانون اساسی که در این مدت به وفور از زبان دولتمردان محترم شنیده و در عملشان دیده شد بگذریم، سخنان حکیمانه رهبر معظم انقلاب راه را برای هرگونه شک و تردید در خصوص ضرورت ارائه برجام در قالب لایحه به مجلس بست. البته لزوم ارائه برجام به مجلس پیش از این نیز بارها توسط منتقدان دلسوز تذکر داده شده بود. کیهان نیز علاوه بر تیتر یکها و خبرهای متعدد، در همین ستون و با عناوین «این نیز گفتنی است»، «جای خالی حقوق در برجام»، «نقشه راهی که به چشم نیامده»، «کانال خرید یا دالان تحقیر»، «مسیر قانونی مسدود است»، «تنها گزینه پیش روی»، «اول حقوقدانها بخوانند»، «شانه به شانه نیست»،
«مجلس منتظر نماند»، «اگر فتحالفتوح است چرا قانونی نشود» و ... با ارائه استدلالهای متقن حقوقی، تاکید کرده بود که برجام بایستی به مجلس رفته، بررسی شود و در صورت تصویب توسط شورای نگهبان تأیید شود، آنگاه لازمالاجرا خواهد شد، اما گفتن و نوشتن بدیهیات حقوقی افاقه نکرد و دولتمردان محترم همچنان بر طبل مخالفت با قانون اساسی میکوبیدند!
بیانات رهبر انقلاب راجع به ارائه برجام به مجلس، حجت را بر همگان، خصوصاً دولتمردان تمام کرد و اکنون دولت محترم بایستی با اجرای فوری خواست رهبر انقلاب مبنی بر ارائه برجام به مجلس، نگرانیهای به کرات ابراز شده را در این خصوص پایان دهد؛ در همین رابطه بیان چند نکته، ضروری به نظر میرسد.
1- در میان کسانی که عقیده داشتند برجام برای تصویب و لازمالاجرا شدن باید به مجلس برود، عدهای معتقد بودند بررسی مجلس بایستی پس از تأیید آن در کنگره آمریکا باشد، چرا که اگر ما به طور پیشینی برجام را در مجلس خودمان بررسی و آن را رد کنیم، ایران به عنوان برهم زننده توافق هستهای شناخته خواهد شد که به صواب نیست، لذا باید منتظر ماند و پس از اقدام کنگره آمریکا، برجام را در مجلس بررسی کرد! در رابطه با این به ظاهر استدلال ذکر چند نکته گفتنی است؛
اولاً، اینکه بررسی برجام در مجلس منوط به بررسی و تأیید آن در کنگره آمریکا شود، اقدامی انفعالی است و نباید سرنوشت کشور را به رفتار حریف گره زد.
بنابراین بهتر است فارغ از بازی حریف یا منازعات سیاسی احزاب آمریکایی، با در نظر گرفتن منافع و مصالح ملی، به بررسی برجام در مجلس بپردازیم. حال اگر در چنین شرایطی مجلس برجام را رد کند، اقتدار کشورمان را به رخ آنها کشیدهایم.
ثانیا؛ مگر قرار است ایران با میل و تصویب آمریکاییها از خطوط قرمز ترسیمشده نظام و عزت سی و هفتساله خود گذر کند؟! چه این متن در آمریکا تصویب بشود و چه نشود، قطعاً قرار نیست جمهوری اسلامی ایران مفاد غیرقابل جبران و خسارتآفرین برجام را اجرایی نماید، از این حیث هم مجلس ما نباید منتظر اقدام کنگره و دولت آمریکا بماند.
2- اگرچه مطابق متن برجام، روز جمعبندی (Finalisation Day)، 23 تیر ماه 94 و روز پذیرش (Adoption Day) 90 روز پس از تصویب قطعنامه 2231 در شورای امنیت است، و طبیعتا پس از این دو روز، باید روز اجرا به صورت همزمان فرا برسد، اما واقعیت تلخ این است که پیش از رسیدن روز اجرا، ایران باید تعهدات عمده خود را اجرا کند، بیآنکه طرف مقابل کوچکترین اقدامی در رابطه با تعهدات حداقلیاش انجام دهد! به بیان دیگر، در حالی که آمریکاییها در حال برگزاری یک رقابت سیاسی در کشورشان هستند و هیچ اقدامی برای اجرای برجام انجام ندادهاند، مطابق زمانگذاریهای برجام، ایران باید دهها تعهد بسیار سنگین نظیر تخریب رآکتور آب سنگین اراک، نابودی زنجیره سوخت رآکتور، نابودی ذخیره آب سنگین، تعطیلی فردو و تخریب زیرساختهای آن، تخریب زیرساختهای نطنز، محدودیت شدید تحقیق و توسعه سانتریفیوژها، پذیرش نظارتها و بازرسیهای خارج از عرف آژانس و ... را اجرایی کند به امید آنکه به روز اجرای 5+1 برسد! اجرای همه این تعهدات شرمآور در حالی است که هنوز برجام در هیچ نهادی در ایران تصویب و حتی بررسی دقیق هم نشده است! با این همه آیا باز هم باید منتظر ماند تا نتیجه از قبل مشخص بررسی برجام در آمریکا را دید و آن را بدون تصویب در نهادهای قانونی کشورمان اجرا کرد؟!
در چنین شرایطی و در هنگامی که بیم آن میرود که برجام در کشورمان بدون تصویب در هیچ نهادی گامهای اجرایی تعهدات را طی کند، (آن هم سنگینترین تعهداتی که غالباً برگشتپذیر هم نیستند) برای جلوگیری از استمرار نقض قانون اساسی، جامه عمل پوشاندن به بیانات صریح رهبر انقلاب، حفظ عزت ایرانیان و جلوگیری از تکمیل شدن کلاهبرداریهای طرف غربی، تنها یک راه باقی مانده و آن ورود فوری مجلس به قضیه و توقف بیدرنگ اجرای برجام در ایران است.
3- این که نمایندگان ملت از بررسی و تصویب موضوع بسیار مهم برجام کنار گذارده شوند، نه تنها توهین به ملت ایران است، بلکه این موضوع را هم به اذهان متبادر میکند که دولت محترم بنا دارد تعهدات برگشتناپذیر و سنگین برجام را اجرا نماید، بیآنکه در اجرای آن خطوط قرمز نظام و عزت ملت ایران را حفظ نماید، چه اگر غیر از این است، پس چرا برجام برای بررسی به نمایندگان ملت ارائه نمیشود؟
ذکر این نکته هم خالی از لطف نیست که با وجود تشکیل کمیسیون ویژه برجام در مجلس، از آنجا که برجام نه در قالب لایحه و نه به صورت طرح به این کمیسیون ارائه نشده است، اقدامات کمیسیون ویژه فعلاً به منزله نظری مشورتی و بدون ضمانت اجرا است.
اگرچه مجلس شورای اسلامی در چنین شرایط حساسی خود را تعطیل کرده است، اما پس از تأکید رهبر انقلاب مبنی بر ورود مجلس به قضیه هستهای، لازم است پیش از موعد مقرر بازگشایی شده و با قید فوریت بررسی برجام را در دستور کار قرار دهد تنها در این صورت است که نمایندگان به مهمترین رسالت و تکلیف قانونی خود عمل کرده و میتوانند با روسپیدی در پیشگاه خداوند حاضر شوند. قطعا این آزمونی مهم و سرنوشتساز برای کسانی است که با قصد خدمت به ملت به خانه ملت رفتهاند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]
صفحات پیشنهادی
مخالفت باهنر با ارجاع برجام به مجلس |اخبار ایران و جهان
مخالفت باهنر با ارجاع برجام به مجلس نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان این که دولت و مجلس در گفت وگوهای شان درباره موضوع ارائه یا عدم ارائه لایحه برجام به تفاهم می رسند در عین حال گفت که ارائه لایحه برجام به مجلس نمی تواند منافع ملی را تامین کند کد خبر ۵۲۸۱۷۹ تاریخ انتشار ۰اعضای مجلس خبرگان با رهبر انقلاب دیدار کردند |اخبار ایران و جهان
اعضای مجلس خبرگان با رهبر انقلاب دیدار کردند رئیس و اعضای مجلس خبرگان رهبری با حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کردند کد خبر ۵۲۸۸۸۳ تاریخ انتشار ۱۲ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲ ۱۹ - 03 September 2015 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری رئیس و اعضای مجلس خبرگاندستاندرکاران انتخابات در چارچوب قانون حرکتکنند |اخبار ایران و جهان
دستاندرکاران انتخابات در چارچوب قانون حرکتکنند رییس کل دادگستری استان یزد گفت برای تامین امنیت و افزایش ضریب احساس امنیت در مردم قانونگرایی و التزام به موازین قانونی مهمترین کار است کد خبر ۵۲۸۷۵۴ تاریخ انتشار ۱۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۹ ۱۲ - 02 September 2015 رییس کل دادگستری استمجلس از بررسی برجام کنار گذاشته نشود |اخبار ایران و جهان
مجلس از بررسی برجام کنار گذاشته نشود حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز در دیدار رئیس و نمایندگان مجلس خبرگان ضمن بیان اینکه نباید فریب لبخند دشمن یا مساعدت کوتاه مدت او را خورد تاکید کردند مسئولان به اظهارات بسیار بد مقامات آمریکا رسما پاسخ دهند کد خبررسایی: مجلس «برجام» را نه رد کند و نه تصویب |اخبار ایران و جهان
رسایی مجلس برجام را نه رد کند و نه تصویب نایب رئیس اول کمیسیون اصل 90 مجلس گفت نمایندگان مجلس برجام را نه رد کنند و نه تصویب بلکه ایرادات برجام را برای اصلاح به دولت ارجاع دهند کد خبر ۵۲۹۵۳۶ تاریخ انتشار ۱۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲ ۲۱ - 06 September 2015 نایب رئیس اول کمیسیون اصقانون موضوع کنسرتها را حل میکند |اخبار ایران و جهان
قانون موضوع کنسرتها را حل میکند معاون سیاسی وزیر کشور از آمادگی کامل این وزارتخانه استانداران و فرمانداران برای همکاری با وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی پیرامون برگزاری کنسرت های موسیقی مجوزدار سخن گفت کد خبر ۵۲۸۳۴۲ تاریخ انتشار ۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۸ ۴۴ - 01 September 2015 معاون سآغاز کلنگزنی دو نیروگاه هستهای تا پایان امسال |اخبار ایران و جهان
آغاز کلنگزنی دو نیروگاه هستهای تا پایان امسال سخنگوی سازمان انرژی اتمی از آغاز کلنگزنی دو نیروگاه بوشهر تا ماههای پایانی امسال خبر داد کد خبر ۵۲۹۲۵۶ تاریخ انتشار ۱۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲ ۱۵ - 05 September 2015 سخنگوی سازمان انرژی اتمی از آغاز کلنگزنی دو نیروگاه بوشهر تا ماههاانتقاد پزشکیان از کمیسیون برجام مجلس |اخبار ایران و جهان
انتقاد پزشکیان از کمیسیون برجام مجلس کد خبر ۵۲۹۵۱۵ تاریخ انتشار ۱۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱ ۱۴ - 06 September 2015 شرق نوشت آنچه تاکنون از روند اظهارنظرهای برخی از اعضای کمیسیون ویژه بررسی برجام حاصل شده انتشار مخالفتهای آنان با سند توافق است موضوعی که گاه با انتقاد دیگر اعضای کمیسیتقاضای سید حسن نصرالله از حوزههای علمیه ایران/ نسخه سردار نقدی برای کمک به دولت/نوید هاشمی به ظریف/ ویدئوی جد
تقاضای سید حسن نصرالله از حوزههای علمیه ایران نسخه سردار نقدی برای کمک به دولت نوید هاشمی به ظریف ویدئوی جدید احمدی نژاد آمد اقدام لاریجانی برای تشكیل مجلسی جدید بودجه نظامی ایران چقدر است رصدخانه تابناک خبرهایی برای مخاطبان آماده میکند که غیررسمی هستند یا اینکه کمتربیانیه هجدهمین اجلاسیه مجلس خبرگان رهبری |اخبار ایران و جهان
بیانیه هجدهمین اجلاسیه مجلس خبرگان رهبری بیانیه هجدهمین اجلاسیه مجلس خبرگان رهبری منتشر شد کد خبر ۵۲۸۷۵۱ تاریخ انتشار ۱۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۹ ۱۱ - 02 September 2015 بیانیه هجدهمین اجلاسیه مجلس خبرگان رهبری منتشر شد به گزارش ایسنا متن این بیانیه به شرح زیر است بسم الله الرحمن الرح-
سیاسی
پربازدیدترینها