واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ شهريور ۱۳۹۴ (۱۵:۳۲ب.ظ)
کانونهاي گرد و غبار هامون در وضعيت مطلوب است موج-مديرکل اداره حفاظت محيط زيست استان سيستان و بلوچستان گفت: وضعيت کانونهاي گرد و غبار در تالاب هامون رضايت بخش است.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از مانا،سعيد محمودي اظهارداشت: با اقدامات مؤثر انجام شده توسط سازمان حفاظت محيط زيست در سال جاري، شاهد اتفاقات بسيار مثبتي در راستاي احياي تالاب بين المللي هامون بوديم.
مدير کل اداره حفاظت محيط زيست استان سيستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: احياي تالاب بين المللي هامون امسال از اعتبار خاصي در سازمان حفاظت محيط زيست برخوردار نبوده است اما اميدواريم سال آينده اعتبارات ويژه اي جهت انجام اقدامات لازم در راستاي احياي اين تالاب بين المللي به اداره کل حفاظت محيط زيست استان سيستان و بلوچستان اختصاص يابد.
محمودي تصريح کرد: با اقدامات انجام شده در سال جاري موفق شديم وضعيت بسياري از کانونهاي گرد و غبار در تالاب هامون را رضايت بخش کنيم.
وي تاکيد کرد: شرايط تالاب هامون در مقايسه با سال گذشته از وضعيت بسيار مطلوب تري برخوردار شده است و دليل آن انجام برنامه ريزيهاي بهتر و منسجم عمل کردن سازمان حفاظت محيط زيست در راستاي احياي تالاب هامون بود.
اين مقام مسئول در استان سيستان و بلوچستان يادآور شد: امسال سعي کرديم با انجام لايروبي در رودخانهها و کانالهاي منتهي به تالاب هامون بتوانيم آب بيشتري را وارد تالاب کنيم.
به گفته وي اين امر باعث شده است تا با صرف کمترين زمان ممکن بيشترين ميزان آب وارد تالاب بين المللي هامون شود.
محمودي در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: در اين راستا اقدامات موثري در قسمت شمالي تالاب در سال جاري صورت گرفت.
مدير کل اداره حفاظت محيط زيست استان سيستان و بلوچستان تصريح کرد: همچنين امسال با باز شدن دايک مرزي با تلاش سازمان حفاظت محيط زيست و استانداري سيستان و بلوچستان، آب از مرز افغانستان وارد تالاب بين المللي هامون شد.
وي اذعان داشت: در اين راستا يک کيلومتر از دايک مرزي در قسمت هامون پوزک واقع در شرق تالاب بين المللي هامون بازگشايي شد.
اين مقام مسوول در استان سيستان و بلوچستان يادآور شد: هم اکنون حدود چهار و نيم کيلومتر از دايک مرزي در قسمت هامون پوزک باز است که همين امر در روند آبگيري تالاب تأثير بسزايي داشته است.
مديرکل حفاظت محيط زيست سيستان و بلوچستان اظهار داشت: اميدواريم ورود آب کافي به هامون پوزک نيز بتواند بخش مهمي از کانونهاي گرد و غبار اين تالاب را از بين ببرد.
وي تصريح کرد: ورود آب تالاب هامون از طريق لايروبي کانالهاي ورودي به تالاب و نيز بازگشايي دايک مرزي باعث شده تا چرخه اکولوژيکي تالاب روبه احيا رود که اميدواريم اين روند همچنان ادامه داشته باشد.
وي اظهارداشت: با برنامه ريزيهاي که در سطح ملي براي احياي تالاب بين المللي هامون در حال انجام است اميد ميرود به زودي شاهد بهبود نسبي در تالاب هامون باشيم.
محمودي اذعان داشت: هم اکنون توجه به تالاب بين المللي هامون بر خلاف گذشته در رأس امور محيط زيستي استان قرار گرفته است که همين امر نويد بخش اتفاقات مثبت در راستاي احياي اين تالاب در آينده اي نه چندان دور است.
گفتني است، درياچه و تالاب بينالمللي هامون سومين درياچه بزرگ ايران پس از درياچه خزر و درياچه اروميه است. درياچه و تالاب هامون در استان سيستان و بلوچستان واقع شدهاند. اين درياچه از سه درياچه کوچک به نامهاي هامون پوزک، هامون صابري و هامون هيرمند تشکيل شده است که در زمان وفور آب به هم متصل ميشوند و درياچه هامون را تشکيل ميدهند.
رودخانه هيرمند شريان اصلي ورود به هامون و رودخانههاي خاشرود، فراه، هاروترود، شوررود، حسينآباد و نهبندان به هامون ميريزند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]