واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ شهريور ۱۳۹۴ (۱۱:۲۵ق.ظ)
شرکت متانول کاوه؛ ساخت بزرگترين واحد توليد متانول جهان ۷۵ درصد پيشرفت دارد موج-شرکت متانول کاوه با هدف احداث بزرگترين واحد توليد متانول در جهان با درجه کيفي A–A و ظرفيت ۷۰۰۰ تن در روز در بندر دير واقع در بوشهر تأسيس و در حال حاضر فاز ساختوساز خود را پشت سر ميگذارد.
به گزارش خبرگزاري موج، شرکت متانول کاوه با هدف احداث بزرگترين واحد توليد متانول در جهان با درجه کيفي A–A و ظرفيت ۷۰۰۰ تن در روز در بندر دير واقع در بوشهر تأسيس و در حال حاضر فاز ساختوساز خود را پشت سر ميگذارد.
سرمايهگذاري پتروشيمي متانول کاوه با تشکيل کنسرسيومي با عامليت بانک تجارت و مشارکت بانکهاي ملت، تجارت و صنعت و معدن انجام ميشود.
متانول مايعي شفاف و بيرنگ است که به طور گسترده در توليد انواع مختلف مواد شيميايي همانند فرمالدئيد، رزينها، DMEMTBE اسيد استيک، حلالها، الفين ها و... استفاده ميشود. همچنين متانول را ميتوان به عنوان يک منبع انرژي پاک براي توربينها، اتومبيلها، سوخت بيلهاي الکتريکي و غيره مورد توجه قرار داد که ضمن سازگاري با محيط زيست داراي ارزش حرارتي بالا و مؤثري نيز است.
شرکت سوييسي متانول کازاله به همراه شرکت فني مهندسي پيدک با مليت ايراني و فعال در حوزه نفت و گاز و صنايع پتروشيمي به عنوان پيمانکار مهندسي اوليه، مهندسي جزئيات و تدارکات پروژه در اين پروژه مشارکت دارند و پيشبيني ميشود تا پايان سال ۲۰۱۵ فاز اجرايي آن به پايان برسد. ظرفيت فعلي کشور حدود ۳.۵ ميليون تن در سال است که در صورت اجرا و پايان اين طرحها بخصوص متانول کاوه در زمانبندي مقرر ظرفيت اسمي متانول کشور در سالهاي آتي به حدود ۲۰ ميليون تن در سال خواهد رسيد.
مصرف فعلي کشور در حال حاضر حدود ۲۳۰ هزار تن در سال است که عمدتا در تهيه MTBE و فرمالدئيد به کار ميرود که با راهاندازي طرحهاي صنايع پتروشيمي (نظير اسيد استيک) و ديگر صنايع پاييندستي اين ميزان به حدود ۴۱۰ هزار تن در سال ۱۳۸۹ افزايش خواهد يافت.
ايران به دليل بهرهمندي از ذخاير عظيم گازي در صورت سرمايهگذاري در پروژههايي نظير MTO/NTP براي توليد الفين ها از متانول ميتواند پيشتاز باشد. اين طرحها ميتواند مصرف متانول داخلي را به شدت افزايش دهد.
کشورهاي چين، ژاپن، کره جنوبي، هند، سنگاپور، تايوان، تايلند، ترکيه، اروپاي غربي با جمع کل واردات ۱۵ ميليون تن عمدهترين بازارهاي هدف براي متانول صادراتي خاورميانه محسوب ميشوند.
ابراهيم عسکريان،مديرعامل پتروشيمي متانول کاوه با اشاره به پيشرفت فيزيکي ۷۵ درصدي فاز نخست اين طرح گفته بود: در صورت حمايت دولت، فاز دوم اين پروژه پس از پايان کار در فاز نخست آغاز ميشود.
وي از مراحل نهايي نصب و ساخت واحدهاي يوتيليتي، نصب راکتور و برجهاي تقطير و واحد نيروگاهي اين طرح خبر داده و افزوده بود: با راهاندازي اين طرح روزانه ۷ هزار تن به توليد متانول کشور افزوده ميشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]