واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: صداوسیما به میل دلواپسان؛ یکهتازی مخالفان توافق هستهای در رسانه ملی
مسئولان صداوسیما نشان دادند که انتقاد دولت و حامیانش مبنیبر بیطرفنبودن صداوسیما در برخورد با دولت اشتباه نیست؛ صداوسیما ثابت کرد که اگر باید بین دولت و دلواپسان یکی را انتخاب کند و تریبون را به یک طیف و گروه بسپارد، آن گروه کسانی نیستند جز دلواپسان و مخالفان سرسخت –و نه حتی معتدل- دولت و توافق هستهای.
آفتاب : سرویس سیاسی- با اینکه جهتگیریهای سیاسی صداوسیما علیه دولت یازدهم از همان آغاز بهکار کابینه برهمگان آشکار شد اما امید میرفت که مسئولان این سازمان که از قضا بودجهاش را هم دولت میدهد، در برخورد با اقدامات و سیاستهای دولت کمی عدالت و بیطرفی را سرلوحه کار خود قرار دهند؛ ولی دریغ از ذرهای انصاف و بیطرفی. صداوسیمایی که با پول بیتالمال و بودجه دولت اداره میشود به محلی برای تبلیغ یک حزب و جناحی خاص تبدیل شده است.
به گزارش آفتاب، گفتوگوی ویژه خبری صداوسیما که قرار بود با حضور دکتر بعیدینژاد، عضو تیم مذاکرهکننده هستهای کشورمان و علیرضا زاکانی، نماینده تهران و رئیس کمیسیون ویژه برجام، روی آنتن برود، با اصرار عجیب این نماینده مجلس مبنیبر مخالفت با حضور عضو ارشد تیم مذاکرهکننده هستهای کشورمان در این گفتوگوی تلویزیونی، به تریبونی یکطرفه برای مخالفان "برجام" و حذف نماینده دولت از این برنامه تبدیل شد.
براساس گزارشها، قرار بود در این گفتوگو، حمید بعیدینژاد رییس تیم کارشناسی مذاکرهکننده نیز حضور یابد اما هنگامی که او در نیمههای راه رسیدن به استودیو بود، از صداوسیما با وی تماس میگیرند و ضمن عذرخواهی، میگویند زاکانی اصرار دارد خودش بهتنهایی در این برنامه صحبت کند! اقدامی که گرچه از سوی صداوسیما درباره دولت روحانی تازگی ندارد، اما نکته عجیب در بیپروایی و رفتار توهینآمیز صداوسیما نسبت به نماینده دولت است که به خود اجازه میدهند هرگونه که میخواهند با دولت رفتار کنند. چرا که اگر قرار بود رسانه ملی تریبونی یکطرفه برای بیان دیدگاههای طیف مخالف توافق هستهای -برجام- باشد، پس چرا ابتدا از نماینده دولت دعوت میشود و سپس در نیمههای راه -بخاطر مخالفت مهمان دیگر برنامه- به وی گفته میشود که نمیتواند در برنامه حضور داشته باشد. آیا این بهمعنای عدم استقلال صداوسیما و نفوذ و تسلط گروه مخالف توافق هستهای-برجام- بر سازمانی که باید رسانه ملی و بازتابدهنده تمامی دیدگاهها و نظرات طیفهای مختلف جامعه باشد، نیست؟
با این حال، بعیدینژاد در واکنش به این اقدام توهینآمیز مسولان صداوسیما، گفته است "تلاش ما در وزارت امور خارجه تمرکز روی محتوا است نه حاشیه. ما در وزارت امور خارجه همیشه برای گفتوگو و مشارکت در مباحثات آمادگی داریم... آمادگی ما برای حضور در گفتوگوی ویژه خبری پنجشنبهشب هم در همین راستا بود ولی گویا آقای زاکانی شخصاً تصمیم گرفته بودند بهتنهایی در برنامه شرکت کنند."
گفته میشود زاکانی در لحظه حضور در استودیوی گفتوگوی ویژه خبری اعلام میکند بهخاطر رعایت شأن مجلس تنها حاضر است بهصورت تلفنی یکی از اعضای تیم مذاکرهکننده را در بحث مشارکت دهد! مشخص نیست که دقیقا منظور زاکانی از "رعایت شأن مجلس" چیست! اما سبحانینیا، عضو هیات رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در همینرابطه با بیان اینکه "بعیدینژاد به دلیل حضور در مذاکرات از اشراف خوب و کاملی نسبت به این موضوع برخوردار است، میگوید: آقای بعیدینژاد به عنوان یکی از اعضای تیم هستهای و وزارت امور خارجه صاحبنظر در بحث مذاکرات و توافق هستهای و برجام است. ممکن است که اعضای ارشد تیم مذاکرهکننده حضور نداشتهاند که به برنامه بیایند و ایشان به نمایندگی از آنها در برنامه حضور پیدا کرده است. بعیدينژاد به دلیل حضور در مذاکرات از اشراف خوب و کاملی نسبت به اين موضوع برخوردار است و اینکه کسی بگوید شأن ایشان خدای نکرده پایینتر است صحیح و قابل قبول نیست.
در پی این اتفاق، محمدحسین رنجبران، مجری این برنامه نیز با انتشار متنی در صفحه اینستاگرام خود با اشاره به اینکه "دیشب (پنجشنه) از آن شبهای ماندگار تلخ و شیرین بود برای من"، توضیح داد: تلخ از آن جهت که ناخواسته در برخوردی که به هیچوجه نمیپسندیدم سهیم شدم، شیرین از آن جهت که بزرگواری یک انسان شریف در چنین موقعیت ناخوشایندی برایم تجربهای ماندگارشد، دکتر حمید بعیدینژاد رو میشناختم ... اما در دومین برخوردمان یک درس اخلاقی بزرگ را نه از یک مدرس اخلاق بلکه از یک چهره سیاسی آموختم...این دیپلمات نامآشنا درس تواضع، صبر، ادب و اخلاق سیاسی را برایم در کمتر از دو دقیقه معنا کرد...آرزو دارم همه دیپلمات ها و سیاستمداران ما آراسته به اخلاق و ادب و منطق....»
با این حال، منصور حقیقتپور، نایب رئیس کمیسیون ویژه بررسی برجام در مجلس، در رابطه با ضرورت آمدن یا نیامدن موافقان برجام بهعنوان طرف مقابل بحث اعضای کمیسیون در رسانهها معتقد است که "این مسئله از سیاستهای صداوسیما است؛ اگر نظر صداوسیما این بوده است که آقای بعیدینژاد بیاید و آقای زاکانی قبول نکرده، آنها میتوانستند گفتوگو را برگزار نکنند."
کمیسیون برجام متشکل از تعدادی نمایندگان عمدتاً مخالف توافق هستهای است که قرار است متن توافق هستهای میان ایران 1+5 که در آخرین دور مذاکرات در وین بهدست آمده است را بررسی کنند. در روزهای اخیر گزارشهایی از جلسات این کمیسیون منتشر شده است که در نوع خود جالبتوجه است. براساس گزارشها؛ عدم اطلاع و آشنایی کافی این نمایندگان با موضوعات هستهای و متن برجام باعث احضار و طرح سئوالهای واهی از اعضای تیم مذاکرهکننده هستهای شده است. در بخشی از آخرین جلسه این کمیسیون، مهدی کوچکزاده به تصویری از یک نامه اشاره کرده که امضای چند دیپلمات مذاکرهکننده در آن بود و از عراقچی پرسید: «آقای رئیسجمهور... محکم گفتند که ما هیچ چیزی را امضا نکردیم؛ آقای عراقچی این چیست؟» که در ادامه عراقچی به وی گفت که بعد از پایان مذاکرات و انداختن عکس یادگاری، فابیوس پیشنهاد داد که وزرای خارجه هفت کشور، امضای یادگاری در برگه ثبت کنند و این امضاها، همان است. همچنین علیرضا زاکانی رئیس کمیسیون ویژه برجام نیز وارد بحث شد و از عراقچی پرسید که «این (امضاهای یادگاری) تلقی به پاراف نمیشود»! که عراقچی پاسخ داد: «خیر اینگونه نیست.»
مخالفان سرسخت توافق هستهای که همان حامیان احمدینژاد و تیم مذاکرهکننده سابق ـبهسرپرستی جلیلی- هستند بارها در رویارویی با اعضای تیم مذاکرهکننده دولت روحانی عدم دانش و تسلط خود به مباحث و مذاکرات هستهای را نشان دادهاند و بیآنکه برنامه یا راهحل جایگزین مشخصی برای حل مسئله هستهای -که پس از سالها مذاکره، توسط دولت تدبیر به سرانجام رسیده، ارائه کنند تنها به کارشکنی در این مسیر میپردازند که متاسفانه همراهی صداوسیما را نیز به دنبال دارد. نکتهای که پیش از این نیز، رئیسجمهور در یکی از سخنرانیهای خود بهشدت از آن انتقاد کرد و گفته بود "یک عده شدهاند متولی و همه مردم از نظر آنها شدهاند مشکوک...شما چهکاره هستید که خود را متولی همه چیز میدانید؟ ...چرا یک عده بیسواد که از بخشهایی خاص پول میگیرند باید حرف بزنند..." اما معلوم نیست چگونه رسانهای که میخواهد یک سیاست کلان نظام را بررسی کند، میتواند ادعای صداقت و عدالت را داشته باشد، وقتی اصول بیطرفی را زیر پا میگذارد و یک گروه را حذف و تریبون را به گروهی دیگر میدهد تا آنها هرآنچه خواستند بگویند، ولو دروغ و تهمت و سخنان نادرست و برخلاف منافع مردم باشد؟
تاریخ انتشار: ۱۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۸:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]