واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: کاهش اعتماد آلمانی ها به مرکل و حزبش
جدیدترین نظر سنجی موسسه فورسا از کاهش اعتماد شهروندان آلمانی به صدر اعظم آلمان و حزبش در سایه بحران پناهندگان در این کشور خبر داد.
به گزارش نامه نیوز به نقل از هفته نامه "اشترن"، نتیجه جدیدترین نظر سنجی از کاهش یک درصدی محبوبیت اتحادیه احزاب متحد مسیحی آلمان و میزان رضایتمندی 40 درصدی برای این اتحادیه خبر می دهد.
در مقابل حزب سوسیال دموکرات آلمان که از دیگر احزاب دولت ائتلافی مرکل است نسبت به هفته گذشته یک درصد افزایش محبوبیت داشته و به 24 درصد رسیده است.
بر این اساس حزب سبزها نیز با افزایش کم محبوبیت روبرو بوده و 11 درصد آراء مردمی را بدست آورد، حزب لیبرال دموکرات هم 5 درصد آراء را کسب کرد. چپ ها 11 درصد و حزب ضد یوروی جایگزینی برای آلمان هم با کاهش رضایتمندی شهروندان سه درصد آراء را کسب کرد. سهم افراد مردد و کسانی هم که رای ندادند حدود سی درصد برآورد شده است.
نتایج این نظر سنجی درباره اولویت صدر اعظمی- در صورتی که این مسئولیت مستقیما انتخاب شود- این طور بود که مرکل مجددا یک درصد با کاهش محبوبیت روبرو شده و 52 درصد آراء مردمی را در این باره کسب کرد. این در حالی است که "زیگمار گابریل" رئیس حزب سوسیال دموکرات آلمان با جلب 15 درصد آراء این نظر سنجی با یک درصد افزایش محبوبیت در این راستا روبرو بوده است.
"منفرد گولنر" رئیس موسسه فورسا بر این عقیده است که در مسئله غالب پناهندگان، مرکل نمی تواند امتیازی کسب کند چرا که وی خود را تحت فشار احساس می کند و حالا در این زمینه از سبک سیاسی واقع نگرانه و بی دغدغه خود منحرف شده است. انسان ها هم متوجه این مسئله شده اند و می دانند که صدر اعظم آلمان نمی تواند مسئله پناهندگان را با یک حرکت قلم و به سادگی حل کند.
در مسئله ارزیابی صلاحیت و توانمندی سیاسی احزاب نیز شمار شهروندانی که به اتحادیه احزاب متحد مسیحی آلمان در این راستا که برای مقابله با مسائل در آلمان بهترین آمادگی را دارند اعتماد دارند حدود سه درصد کاهش پیدا کرده است.
بر این اساس ارزش صلاحیت برای احزاب سوسیال مسیحی و دموکرات مسیحی برای اولین بار از یک مدت طولانی گذشته به زیر سی درصد کاهش پیدا کرده و به 27 درصد رسید. در این راستا حزب سوسیال دموکرات 8 درصد آراء مردمی را به دست آورد.
بر این اساس اکثریت 59 درصدی شهروندان آلمانی هیچ حزبی را شایسته مقابله با مشکلات کشور نمی دانند. رئیس موسسه فورسا علت این مسئله را در این می داند که عرصه سیاسی نه در آلمان و نه در تمام اروپا نسخه ای برای غلبه بر بحران پناهندگان ندارد و اینکه عرصه سیاسی نتوانسته به صورت موثر با خشونت راست افراطی علیه پناهندگان مبارزه کند. این مسئله همچنین اعتماد به سیاست را کاهش می دهد.
موسسه فورسا این نظر سنجی را در فاصله بین 24 تا 28 آگوست 2015 از بین 2504 نفر از شهروندان واجد شرایط آلمانی و به سفارش هفته نامه "اشترن" و "آر تی ال" آلمان انجام داده است.
منبع: تسنیم
۱۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۸:۱۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]