تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):ایمان یک درجه بالاتر از اسلام است, و تقوا یک درجه بالاتر از ایمان است و به فـرزنـد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830024873




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پیش‌ بینی اسکیزوفرنی از روی طرز حرف زدن


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
پیش‌ بینی اسکیزوفرنی از روی طرز حرف زدن




در تحقیق جدیدی مشخص شد که یک تحلیل الگوریتمی کلمات در تشخیص امکان دچار شدن افراد به بیماری روانی،کاربرد موثری دارد.





خبرگزاری ایسنا: در تحقیق جدیدی مشخص شد که یک تحلیل الگوریتمی کلمات در تشخیص امکان دچار شدن افراد به بیماری روانی،کاربرد موثری دارد.

افراد اغلب مسیر حرکت فکرهایشان از یک فکر به فکر دیگر را دنبال نمی‌کنند. اما در روانشناسی توجه زیادی به ظرایف فکر کردن می‌شود. برای مثال، فکر آشفته، که علامت آن الگوهای بی‌ربط سخن گفتن است، یکی از نشانه‌های مهم اسکیزوفرنی است. چندین تحقیق بر روی جوانان در معرض خطر نشان داده است که پزشکان در مصاحبه‌ها می‌توانند امکان ابتلای افراد به بیماری روانی را با دنبال کردن الگوهای سخن گفتن‌شان با دقت بسیار بالایی - در بهترین مدل‌ها با دقتی حدود 79درصد- پیش‌بینی کنند. البته ظاهرا رایانه‌هاعملکرد بهتری از انسان‌ها در این زمینه دارند.

این یافته بر اساس تحقیقی است که با همکاری محققان دانشگاه کلمبیا، موسسه ایالتی روانپزشکی نیویورک و مرکز پژوهشی T. J آی‌بی‌ام انجام شده است. آن‌ها از یک برنامه تحلیل سخن خودکار با دقت 100 درصد برای جداسازی جوانان در خطر ابتلا که طی دوره‌ای دوسال و نیمه به تدریج دچار بیماری روانی شده بودند، از جوانان سالم استفاده کردند.

این مدل رایانه‌ای همچنین عملکرد بهتری در سایر فناوری‌های غربالگری پیشرفته مانند نشانگرهای زیستی از تصویربرداری عصبی و ثبت انسفالوگرافی فعالیت‌های مغز داشت.

گولمرو کچی، یکی از محققان اظهار کرد: ما در پژوهش خود دریافتیم که پایین‌ترین میزان انسجام معنایی - جریان معنا از جمله‌ای به جمله دیگر- یکی از ویژگی‌های آن دسته از جوانان در معرض خطر است که بعدها دچار بیماری روانی شدند. این بدان معنا است که در طول 45 دقیقه مصاحبه، این جوانان حداقل یک بار دچار اختلال در اتصال معنا از یک جمله به جمله بعد شدند. اگر من مصاحبه را انجام می‌دادم ممکن بود حواسم برای لحظه‌ای پرت شده و متوجه این اختلال نمی‌شدم. اما رایانه حتما آن را ثبت می‌کرد.

محققان از الگوریتمی برای یافتن این «اختلالات ناهنجار» در گفتگوی معمولی استفاده کردند. آن‌ها با تحلیل معنایی، انسجام و دو نشانگر نحوی پیچیدگی زبان، از جمله طول جمله و تعداد عبارت‌های موجود در آن، را اندازه گرفتند.

کچی اظهار کرد: وقتی افراد صحبت می‌کنند، می‌توانند از جمله‌های ساده و کوتاه استفاده کنند. یا می‌توانند از جمله‌های طولانی‌تر و پیچیده‌تر استفاده کنند، که دارای عبارت‌های اضافه‌ای هستند که درباره معنای اصلی جمله توضیح بیشتری می‌دهند. معیارهای پیچیدگی و انسجام جمله جدا هستند و با هم انطباق ندارند. اما عدم انسجام معنایی و استفاده از ساختارهای ساده در جمله هر دو در اسکیزوفرنی ظاهر می‌شوند.

محققان به این نتیجه رسیدند که با وجود آنکه در این روش پردازش زبان، تغییرات جزئی مربوط به وضعیت بالینی ذهن در بیمارانی که وضع روانی آن‌ها رو به وخامت است، ثبت می‌شوند، اما پرسش‌های متعددی درباره کار آن‌ها مطرح است. چرا که جمعیت آماری این محققان تنها متشکل از 34 بیمار بود. محققان درحال برنامه‌ریزی برای تکرار یافته‌های خود با استفاده از رونوشت‌های حاصل از گروه بزرگتری از بیماران در معرض خطر هستند. آن‌ها همچنین به این فکر هستند که چگونه می‌توان این یافته‌ها را تعمییم داده و از آن‌ها در حوضه‌های دیگر بهره برد.

مداخله در این بیماری مدت‌ها است که هدف اصلی است. پزشکان مدت‌ها است که توانمندی شناسایی افراد در معرض خطر جدی ابتلا به اسکیزوفرنی را به دست آورده اند، اما برداشتن این گام و مشخص کردن اینکه کدام یک از این افراد واقعا به اسکیزوفرنی مبتلا خواهند شد هنوز یک چالش بزرگ است.








تاریخ انتشار: ۱۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن