تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):پروردگارم هفت چيز را به من سفارش فرمود: اخلاص در نهان و آشكار، گذشت از كسى كه ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827449889




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شنای قهرمانی در بی‌توجهی‌ها غرق می‌شود |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: شنای قهرمانی در بی‌توجهی‌ها غرق می‌شود
کد خبر: ۵۲۸۶۵۶
تاریخ انتشار: ۱۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۸ - 02 September 2015


بی‌شک توجه کشورهای توسعه‌یافته به رشته‌ شنا به عنوان ورزشی پایه که باتوجه به وجود مواد مختلف در آن از فرصت مدال‌آوری زیادی برخوردار است این نکته را یادآور می‌شود که باید تمرکز ویژه‌تری روی شنای کشور داشت اما به نظر می‌رسد شرایط و امکانات قهرمان‌پروری در شنا مهیا نبوده و سال‌هاست ستاره‌ای کشف نشده است.

سرویس فرهنگی خبرگزاری خانه ملت - اهمیت شنا را می‌توان از سفارش بزرگان دین مبین اسلام به این رشته به خوبی درک کرد اما آن‌چه به نظر می‌آید این است که در ایران به این ورزش بیشتر به دید تفریح نگاه شده و پاگذاشتن در بعد قهرمانی کمتر اتفاق افتاده است و به همان نسبت نیز کامیابی‌های کمتری رقم خورده است.

البته نباید از این نکته غافل بود که در چندسال اخیر با مدیریت جدید فدراسیون شنا٬ شیرجه و واترپلو گام‌های مفیدی در شنا برداشته شده است و موفقیت‌هایی هم به دست آمده که از جمله آن می‌توان به شکستن رکوردهای ملی شنای سرعت و استقامت در مسابقات بین‌المللی٬کسب مقام سوم نوجوانان شنای ایران در جشنواره کودک ترکیه- قونیه و کسب مقام سوم نماینده ایران مسابقات آب‌های آزاد امارات متحده عربی اشاره کرد. با این حال معمولا شناگران ایران در میدان های بزرگ ورزش جهان نظیر المپیک دستاوردی ندارند. جالب اینکه یک شناگر آمریکایی به تنهایی بیش از کل کاروان ورزشی ایران در این المپیک مدال می‌گیرد. کشورهای توسعه یافته جهان تمرکز ویژه‌ای روی توسعه ورزش شنا دارند زیرا باید در نظر داشت که توجه بیشتر به شنا نه تنها باعث کسب جایگاهی ارزشمند در ورزش جهان خواهد شد بلکه سلامت جامعه را نیز درپی خواهد داشت.

لزوم توجه به زیرساخت‌های شنا و دادن اختیارات بیشتر به فدراسیون شنا به عنوان متولی این رشته از نکات مورد تأکیدی است که همواره مطرح شده ولی تا به الان این نکته مورد اهمیت درحد صحبت باقی مانده و در اجرای آن در عمل دیده نشده است.

رایزنی وزات آموزش و پرورش با وزارت ورزش و جوانان و قراردادی بین این 2 سازمان به منظور توسعه شنا در مدارس و آموزش از سنین پایین نیز از موارد دیگری است که ضرورت آن برای حضور موفق شنای ایران در میادین بین‌المللی در چندسال آینده به خوبی احساس می‌شود.

قوامی: توجه ویژه به شنا باید در برنامه ششم توسعه مورد حمایت قرار گیرد

هادی قوامی٬ رئیس کمیته شنای فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی با تأکید براین‌که باید خانواده‌ها را متوجه این امر کرد که اگر فرزندان خود را با ورزش شنا آشنا کنند اعتمادبه نفس را در آن افزایش خواهند داد٬گفت: باتوجه به این‌که در دین اسلام و آموزه‌های دینی به این رشته توصیه شده اما شنا متناسب با بقیه ورزش‌ها برجسته نشده و انتظار این است که در همه شهرها و شهرستان‌ها استخرهای استاندارد وجود داشته و آموزش و پرورش هم یکی از برنامه‌های اصلی خود را در رشته شنا درنظر گیرد.

نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: وقتی دانش‌آموزان چند ساعت وقت خود را صرف شنا کنند به صورت علمی با انواع شناها آشنا شده و زیرساخت درستی پیدا می‌کنند بنابراین زمانی که به مقاطع و سنین بالاتر روند چون از قبل با شکل اصولی شنا آشنا شده‌اند این ورزش را به صورت حرفه‌ای دنبال خواهند کرد.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: این گونه هم می‌توان به تعداد زیادی از افراد آموزش و هم جایگاه خود را در سطح آسیا و جهان ارتقا داد و رکوردهایی نیز در مسابقات مختلف ثبت کرد.

این نماینده مجلس تصریح کرد: باید وزارت آموزش و پرورش با همکاری ورزش به این ورزش هویت بخشد و امکان استفاده از استخرها را برای همه طبقات فراهم کند و این موضوع برای باید هم در بخش پسران و هم دختران صدق پیدا کند.

رئیس کمیته شنای فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: به منظور توسعه شنا باید اعتباراتی را درنظر گرفت و در برنامه ششم توسعه نیز باید پیشنهاد شود تا وزارت ورزش شنا را در بین دیگر ورزش‌ها به صورت ویِژه مورد حمایت قرار دهد.

 

رضوانی: در اکثر جوامع برای توسعه شنا دولت‌ها ورود پیدا می‌کنند

رئیس فدراسیون شنا٬ شیرجه و واترپولو نیز با بیان این‌که اهمیت به شنا در کشور در حد شعار بوده است٬گفت: تنها راه حمایت از شنا این است که وزارت ورزش و جوانان و وزارت آموش و پرورش جلسه‌ای برگزار کرده تا از ظرفیت موجود استفاده شده و به دنبال آن شنای ایران در سطح دنیا مطرح شود.

محسن رضوانی اضافه کرد: در دنیا کشورهای دارای اقتصاد پویا دارای یک استراتژیک در شنا بوده و توسعه شنا را در بعد همگانی و در سطح مدارس و دانشگاه‌ها انجام می‌دهند و پس از آن جشنواره و مسابقات این رشته را برگزار می‌کنند اما در ایران این‌طور نبوده و تنها تعداد محدودی وجود دارند که به صورت حرفه‌ای شنا را دنبال می‌کنند.

این مقام مسئول فدراسیون افزود: در اکثر جوامع برای توسعه شنا دولت‌ها ورود پیدا می‌کنند چراکه شنا باعث سلامت جامعه می‌شود.

وی ادامه داد: فدراسیون تنها می‌تواند در کسب سهمیه المپیک و شکستن رکوردهای داخلی گام بردارد؛ باید توجه داشت که در هر امری نقاط قوت و ضعفی وجود دارد در شنا نقطات ضعف بسیاری وجود دارد که تنها با حمایت حل خواهد شد.

تأسیس مدارس شنا از سوی وزارت آموزش و پرورش

رضوانی خاطرنشان کرد: وزارت آموزش و پرورش باید مدارس شنا را تأسیس کند٬ فدراسیون تنها می‌تواند چند شناگر را به صورت گلخانه‌ای تربیت کند که سهمیه جهانی به دست بیاورند اما کارهای بزرگتری نمی‌تواند انجام دهد.

رئیس فدراسیون شنا٬شیرجه و واترپولو در پاسخ به این‌که مجلس چه نقش حمایتی می‌تواند درخصوص شنا داشته باشد٬بیان کرد:  اگر در کشور مسأله‌ای قانونمند شود زودتر به نتیجه خواهد رسید؛ در مجلس با تصویب قانون‌های حمایتی از شنا و ورود وزارتخانه‌ها در حوزه ورزش هم سلامت جامعه اتفاق می‌افتد و هم به توسعه شنا کمک خواهد شد.

رضوانی اظهار داشت: موفقیت در شنا به پروسه‌ای 6٬7 ساله نیاز دارد و توقع می‌رود که شنا و دوومیدانی به عنوان رشته‌هایی دیده شوند که می‌توانند سلامت جامعه را تضمین کنند و به همین دلیل توجه بیشتری به آن‌ها شود.

حضرتی: نظارت بر استخرها نیازمند لایحه دولت است

مربی تیم ملی شنا هم با اشاره به این‌که شنا به عنوان تفریح توسعه زیادی داشته است٬بیان داشت: الان در کشور پارک‌های آبی متعددی تأسیس و استخرها به قیمت‌های بالا اجاره داده می‌شوند  که بدون هیچ‌گونه نظارتی فعالیت می‌کنند.

خشایار حضرتی افزود: چندین مدارس شنا نیز وجود دارد که بدون نظارت و آموزش فعال هستند و فدراسیون شنا که متولی این رشته است قدرت نظارت ندارد و نمی‌تواند درخصوص عدم رعایت استاندارهای لازم اظهارنظر کند. برای همه اصناف این موضوع وجود دارد که اگر اعتراض مردمی وجود داشته باشد آن دستگاه‌ها پلمپ شود ولی درخصوص استخرها چنین موضوعی اتفاق نمی‌افتد.

این مربی اضافه کرد: استخرها تنها از لحاظ بهداشتی بررسی می‌شوند و کیفیت فنی آن‌ها در اولویت نیست، مگر این که کسی غرق شود و بررسی کنند تا متوجه شوند چه اتفاقی افتاده است درهرحال اگر این موضوع حل نشود ورزش شنا در حد تفریح خواهند ماند.

حضرتی با تأکید براین‌که باید شرایطی برای استخرها فراهم شود تا راغب به تیمداری شوند٬گفت: باید برای کسانی که استخرها به آن‌ها اجاره داده می‌شود نمره قابل قبولی در نظر گرفت تا از لحاظ فنی سنجیده شوند و هرکس که عملکرد خوبی نداشته باشد نتواند مجددا در مزاید شرکت کند. یعنی باید نمره فنی برای آن‌ها لحاظ شود این قوانین اجازه می‌دهد ورزشی مثل شنا که پایه است مفید واقع شود.

مربی تیم ملی شنا ادامه داد: وزارت ورزش باید برای نظارت بیشتر بر استخرها لایحه‌ای به مجلس ارائه دهد تا قانونی وضع شود و ضمانت اجرایی وجود داشته باشد.

حضرتی درپاسخ به این‌که چرا درحال حاضر شاهد ظهور تک ستاره‌هایی در شنا کشور نیستیم٬عنوان کرد: پیش از این ستاره‌هایی مثل محمد علیرضایی بودند که جایگاه خوبی هم پیدا کردند اما باید درنظر داشت برای جایگزین کردن این ستاره‌ها باید استعدادیابی‌های زیادی صورت گیرد تا ستاره یا ستارگانی ظهور کنند.

این مربی افزود: زمانی که 500 تا 600 شناگر وارد سطح قهرمانی می‌شوند تنها چند نفر از آن‌ها علاقه‌مند هستند و در نهایت 10 نفر برای تیم ملی باقی می‌مانند؛ لذا استعدادیابی در این رشته محدود است.

حضرتی اضافه کرد: به طورحتم در کشور استعداهای زیادی از نژادهای مختلفی وجود دارند که باید شناسایی شوند اما حمایت دولتی و قانونی مهم‌تر از حمایت‌های مالی است.

این مربی تصریح کرد: یک سال و نیم پیش که کشتکار سرمربی تیم ملی شد و دوباره رکوردشکنی‌ها بیشتر ولی هنوز به سطح مطلوب نرسیده است٬ورزش شنا زنجیروار است اگر یکی قسمتی از آن گسسته شود دوباره ساختن آن سخت است و احتیاج به صبر و تحمل دارد؛ جایگزین کردن شناگر سخت است ولی در حال حاضر نسل بسیار خوبی از پایه وارد رده بزرگسالان شده‌اند که می‌توانند آینده خوبی را رقم زنند.











این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن