تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سزاوار است هر يك از شما در دهان و بينى زياد آب بچرخاند، چرا كه اين كار، مايه آمرزش...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830257888




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

واردات دولت يازدهم از چين 2 برابر دولت قبل است/ 90 درصد واردات دولت قبل از چين براي توليد بود


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۰ شهريور ۱۳۹۴ (۱۶:۵۴ب.ظ)
پاسخ دفتر احمدي‌نژاد به جهانگيري؛ واردات دولت يازدهم از چين 2 برابر دولت قبل است/ 90 درصد واردات دولت قبل از چين براي توليد بود موج - دفتر رييس جمهور سابق اعلام کرد: مقايسه آماري حجم واردات سالانه کالا از چين در دولت يازدهم نسبت به دولت‌هاي نهم و دهم نشان مي‌دهد که طي سال‌هاي ۹۲ و ۹۳ واردات کالاهاي چيني به بيش از دو برابر حجم واردات سالانه از اين کشور در دولت قبل، افزايش يافته است.
به‌گزارش خبرگزاري موج، روابط عمومي دفتر رئيس دولت‌هاي نهم و دهم در پاسخ به اظهارات چند وقت پيش اسحاق جهانگيري معاون اول رئيس جمهور اعلام کرد: براساس آمار رسمي منتشره از سوي گمرگ جمهوري اسلامي ايران، در حد فاصل سالهاي 84 تا 91، واردات کالا از کشور چين جمعاً 40 ميليارد و 300 ميليون دلار بود که به اين ترتيب، در هر سال به طور ميانگين 5 ميليارد و 40 ميليون دلار صرف واردات از چين شده است، اين در حالي است که طي سال‌هاي 92 و 93 جمعاً بيش از 22 ميليارد و 400 ميليون دلار کالا از چين وارد کشور شده است که به‌طور ميانگين در هر سال بيش از 11 ميليارد و 200 ميليون دلار به واردات کالا از چين اختصاص يافته است.

اتهام حيرت انگيز معاون اول!
به رغم افزايش صد و ده درصدي واردات کالا از کشور چين طي سال‌هاي دولت يازدهم، آقاي اسحاق جهانگيري معاون اول محترم دولت کنوني با طرح اتهاماتي حيرت‌انگيز عليه دولت قبل ادعا کرده است که در فاصله سال‌هاي 84 تا 91 معادل 700 ميليارد دلار صرف اشتغال چيني‌ها شده است.
بيان مطالب درست، منطقي، مستدل و قانوني، انتظار به حقي است که مردم از همه مسوولان و دست اندرکاران امور عمومي کشور دارند. تشکيک در آمار رسمي کشور به خصوص در آمار تراز تجارت خارجي، امکان برنامه ريزي در اين زمينه را از بين مي‌برد و به اذعان صاحبنظران امور اقتصادي، اين امر خطرات زيادي براي کشور دارد. اين در حالي است که مراجع و مقامات رسمي، بايد فارغ از جهت‌گيري‌هاي سياسي به بيان آمار و ارقام اقتصادي به ويژه آمار مربوط به واردات يا صادرات کشور بپردازند تا رسانه‌ها و افکارعمومي در تحليل و شناخت از مسائل دچار سردگمي و تحير نشوند.

پاسخ با تکيه بر آمار رسمي
نظر به اينکه جناب آقاي اسحاق جهانگيري، معاون اول محترم دولت يازدهم ادعاهايي عليه دولت قبل مطرح کرده است، در صدد برآمديم تا به صورت منطقي و مستدل و با استفاده از آمار ممهور به مهر دولت کنوني، به اين مطالب پاسخ دهيم. اين اقدام به صورت تدريجي و صرفاً با هدف روشنگري در اذهان عمومي انجام مي‌شود.

90 درصد واردات دولت قبل از چين براي توليد بود
بر اساس آمار گمرک کشور که مأخذ رسمي بازرگاني خارجي محسوب مي‌شود، ارزش کل واردات ايران طي سال‌هاي 1384 تا 1391 برابر با حدود 420 ميليارد دلار بوده‌ است که بيش از 90 درصد آن به واردات کالاهاي واسطه‌اي و سرمايه‌اي مربوط مي‌شود و معني آن اين است که با ورود اين کالاها به کشور، شرايط توليد و سرمايه گذاري بهبود يافته و به تبع آن براي جوانان اين مرز و بوم شغل ايجاد شده است.

تناقضات آماري در دولت کنوني
در پاسخ به اتهام آقاي جهانگيري، شايسته است به اين نکته اشاره شود که ادعاي معاون اول محترم نه فقط در تناقض آشکار و فاصله بسيار زياد با آمار رسمي گمرکات کشور و بانک مرکزي است بلکه حتي با آمار منتشره از سوي ساير مقامات دولت يازدهم نيز اختلافات فاحشي دارد. به‌طوري که هشت مرجع و منبع مختلف، آمار متفاوتي در خصوص ميزان واردات در حدفاصل سال‌هاي 84 تا 91 را اعلام کرده‌اند که هيچ کدام با يکديگر يکسان نيست!
نخستين شبهه را در اين زمينه، معاون اول محترم دولت يازدهم در تاريخ 5 ارديبهشت ماه امسال مطرح کرد. وي گفت: «در دولت‌هاي نهم و دهم 700 ميليارد دلار پول مملکت خرج واردات کالا به کشور شد، اين به آن معناست که اين ميزان پول رفته و موجب اشتغال جوانان چيني و کشورهاي ديگر شده است.»

ادعايي که مردود اعلام شد
پس از ادعاي مزبور، آقاي مجيدرضا حريري رئيس کميسيون واردات اتاق بازرگاني و آقاي اسدالله عسگراولادي رئيس اتاق‌هاي بازرگاني مشترک ايران و روسيه و ايران و چين، اين ادعاي وي را قوياً رد کردند.
از سوي ديگر، آقاي روحاني رئيس جمهور محترم در نشست خبري بيست و سوم خرداد ماه سال جاري با رسانه‌هاي ارتباط جمعي گفت: در گذشته 720 ميليارد دلار صرف واردات گرديد و کشور کاملاً به بيرون متکي شد و همان هم علامت تحريم به بيرون را داد.
ادعاي آقاي جهانگيري توسط رئيس جمهور، اين بار با 20 ميليارد دلار بالاتر از رقم اعلام شده توسط وي، تکرار گرديد که اين امر بار ديگر شبهات در خصوص واردات در دوره زماني سال‌هاي 84 تا 91 را بيشتر کرد.

پاسخ درستي که گران تمام شد
اندکي بعد آقاي بهزاد شيري معاون برنامه ريزي گمرک در گفت‌وگو با «نسيم» ضمن رد ادعاي رئيس جمهور و معاون اول وي درباره واردات دوره 91-84، تاکيد کرد که واردات در دو دولت نهم و دهم از مرز 425 ميليارد دلار تجاوز نمي‌کند.
رد کردن آمار رئيس جمهور و معاون اول وي توسط معاون گمرک، آنقدر براي دولتمردان گران تمام شد که وي مجبور شد عصر همان روز، اظهارات خود را تکذيب کند. آقاي شيري در اقدامي قابل تأمل، بر روي پايگاه اطلاع رساني گمرک جمهوري اسلامي ايران و در توجيه آمار واردات 720 ميليارد دلاري، عدد و رقم جديدي را ارائه داد و ادعا کرد که 513 ميليارد و 227 ميليون دلار در دولت‌هاي نهم و دهم صرف و واردات کالا شده است!
در همين حال سازمان ملل در تيرماه امسال گزارش مستندي را در باره حجم واردات و صادرات کشورهاي مختلف جهان منتشر کرد که در آن حجم واردات ايران طي 8 ساله 1384 تا 1391 حدود 426 ميليارد دلار اعلام شده است.

آمار سازي براي توجيه آمار رئيس جمهور
در همان روز رئيس کل گمرک در مصاحبه با روزنامه جهان صنعت درحالي که قصد اثبات واردات 720 ميليارد دلاري مورد نظر رئيس جمهور را داشت، عدد جديدي را در خصوص واردات ارائه داد.
آقاي کرباسيان گفت: با احتساب واردات خدمات که رقمي معادل 126 ميليارد و 380 ميليون دلار است، مجموع واردات کالا و خدمات 695 ميليارد و 607 ميليون بوده است.
ارائه آمارهاي متناقض در خصوص واردات در حد فاصل سال‌هاي 84 تا 91 به همين جا ختم نشد و اين بار سخنگوي دولت در نشست خبري خود، آمار جديدي را در اين خصوص اعلام کرد.
وي گفت: از سال 84 تا 91 به ترتيب، 39، 41، 48، 56، 55، 64، 61 و 50 ميليارد دلار در حدفاصل سال‌هاي 84 تا 91 صرف واردات شده است.
با جمع ارقام اعلام شده از سوي آقاي نوبخت، رقم جديدي به دست مي‌آيد که نشان مي‌دهد واردات در طول دولت‌هاي نهم و دهم 418 ميليارد دلار بوده است.

واقعيت چيست؟
با مراجعه به آمار بانک مرکزي که در مرداد ماه 92 در خصوص واردات و صادرات در دولت نهم و دهم منتشر شد، به اين نتيجه روشن مي‌رسيم که مجموع واردات هشت ساله در فاصله سا‌ل‌هاي 1384 تا 1391 حدود 419 ميليارد دلار بوده است که اين رقم با رقم اوليه گمرک، آقاي نوبخت و سازمان ملل تطابق دارد.
مستند به همين منبع آماري بايد گفت که بالاترين رقم واردات از چين، مربوط به سال‌هاي 1392 و 1393 در دولت يازدهم است که جمعاً 22 ميليارد و 300 ميليون دلار بوده است. يعني دولت جديد طي تنها در دو سال فعاليت خود، معادل 55 درصد کل واردات هشت ساله دولت‌هاي نهم و دهم از چين، واردات داشته ‌است. به عبارت ديگر، ميانگين واردات کالا از چين در سال‌هاي 92 و 93 بيش از دو برابر ميانگين واردات کالا در دولت قبل بوده است. به اين ترتيب معلوم مي‌شود که کدام دولت بيشتر به فکر ايجاد شغل براي جوانان چيني بوده است.

يک سؤال اساسي
اکنون بايد به اين سوال پاسخ درخوري داده شود که با نفي آمارهاي رسمي و بي اعتبار کردن منابع اصلي توليد کننده آمار، آيا امکان برنامه ريزي براي پيشرفت کشور وجود دارد؟













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن