واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ شهريور ۱۳۹۴ (۱۶:۳۹ب.ظ)
دبير کل کانون نهادهاي سرمايه گذاري ايران اعلام کرد: سرمايه گذاران خارجي به بازار سرمايه ميآيند موج - دبير کل کانون نهادهاي سرمايه گذاري ايران پيش بيني کرد: از پايان امسال رونق به بازار بازگردد و از سال آينده حضور سرمايه گذاران خارجي و رشد و رونق اقتصادي را شاهد باشيم.
به گزارش خبرگزاري موج، بهروز خدارحمي با اشاره به اين که بازار سرمايه دماسنج اقتصاد است، افزود: از اين رو وضعيت بازار سرمايه، ترسيم کننده وضعيت واقعي اقتصاد کشور است. در ماههاي اخير بازار سرمايه اوضاع مناسبي ندارد و رکود بر اين بازار حاکم است.
وي بازار را معلول چند اتفاق بنيادين دانست که بي توجهي به آنها منجر به نتايج اشتباه ميشود، اشاره کرد و گفت: يکي از آن متغيرها فشارهاي بودجه اي ناشي از کاهش بهاي نفت و ديگري فشار تحريمهاي بين المللي است که در سالهاي گذشته به صلاح کشور و نظام نبود که اثرات آن و مشکلاتي که ايجاد کرد، بازگو شود.
وي اظهار داشت: به جهت حفظ استحکام در کشور از بيان آسيبهاي تحريم و مشکلات بسياري که ايجاد کرد، خودداري ميشد، گاهي اوقات براي حفظ اميد در مردم بيان ميشد که مشکلات ايجاد شده چيز خاصي نيست و درست ميشود، در حالي که واقعيت اين نبود.
وي اضافه کرد: همچنين برخي مديران ارشد سازمانها، نتايج کوتاه مدت رفع تحريمها را بيش از آنچه که در واقعيت بود، برآورد کردند.
وي افزود: در اينکه توافق هسته اي يک اتفاق تاريخي و خوش يمن براي کشور است، ترديدي نيست اما فعالان بازار تصور ميکردند و انتظار داشتند که مثلاً چند روز بعد از توافق، اثرات ملموسي را مشاهده کنند.
وي ادامه داد: از يک سو وضع موجود ما، نابسامان تر از آن چيزي بود که در عرصه عمومي بيان ميشد و از طرف ديگر اين که فرايند تاثرگذاري توافق وين و رفع تحريمها نيز يک فرايند کند و تدريجي و آرام است، همان طور که وضع تحريمها و اثر آن نيز به تدريج و آرام رخ داد به طور تقريبي در يک بازه زماني 10 ساله اين تحريمها وضع شد برداشته شدن آن و اثر رفع تحريمها نيز تدريجي است.
وي گفت: بر اين باورم که تا هنگامي که متغيرها و شاخصهاي کلان در اقتصاد کشور نزولي است اما بازار سرمايه مسير برعکس را بپيمايد و شاخصها صعودي باشد، حتماً بسياري و از جمله شما فعالان رسانه اي مي گوييد که رشد بازار سرمايه حبابي است و اين که چرا اقتصاد کشور آرام است و حرکتي ندارد ولي بورس در حال حرکت و رشد است؟ حتماً بنده و شما و ديگران اين حرف را خواهند گفت.
به گفته وي؛ در حال حاضر فعالان بازار سرمايه به دليل برآورده نشدن انتظاراتشان، دچار افسردگي مزمن شدهاند و در حال حاضر عملاً رکود و سکوت کامل بر بازار سرمايه حاکم است. من تصور ميکنم که تا پايان سال فعالان بازار به تدريج از اين افسردگي خارج ميشوند و بازيابي روحي و رواني رخ ميدهد.
دبير کل کانون نهادهاي سرمايه گذاري ايران گفت: اين مشکلي که ما بين بازار پول و بازار سرمايه داريم، حتي بين صنايع مختلف شرکتهاي بورسي هم داريم. الان دغدغههايي که بين شرکتهاي فولادي و سنگ آهنيها هست را مشاهده ميکنيد که همگي اينها معلول هستند و يک علت بيشتر وجود ندارد و آن اين است که به دولت به دليل کسري بودجه فشار آمده است.
وي شرايط حاکم بر اقتصاد کشور را مطلوب و آرماني ندانست و گفت: طاقت دولت هم طاق شده در اين وضعيت، فشار را به بخشهايي ديگر انتقال ميدهد اين فشار يک روز به خودروييها و روز ديگر به پتروشيميها يا معدنيها منتقل ميشود اين درحاليست که در شرايط کاهش نرخ تورم، بانکها هم چنان علاقه ندارند که نرخ بهره را کاهش دهند.
وي اظهار داشت: ما در دوران گذار از وضعيت تحريم به وضعيت عادي هستيم و در دوران گذار حتماً از اين قبيل اغتشاشات و نارضايتيها بين بازار پول و بازار سرمايه، طبيعي است و اگر دولت قصد انتقال فشار را دارد بايد اين فشار را به صورت متوازن به همه بخشها منتقل کند تا يک بخش اقتصاد احساس نکند که به نفع يک بخش ديگر، تحت فشار قرار دارد، طبيعتاً پذيش فشار آسان تر ميشود.
وي پيش بيني کرد: از پايان امسال رونق به بازار بازگردد و از سال آينده حضور سرمايه گذاران خارجي و رشد و رونق اقتصادي را شاهد باشيم.
وي اضافه کرد: از بازار سرمايه انتظار ميرود که آينده را زودتر ببيند و در قيمتها تأثير بگذارد، در نتيجه انتظار ميرود از پايان امسال نشانههاي رونق در بازار سرمايه را شاهد باشيم
وي ادامه داد: به نظر من اولين جايي که سرمايه گذاران خارجي در آن حضور پيدا خواهند کرد، بازار سرمايه است و مهمترين شاخص براي هر نوع سرمايه گذاري، نبود ابهام در فضاي فعاليت است بنابراين هرچقدر ابهامها در سرمايه گذاري بالا برود، ريسک سرمايه گذاري افزايش مييابد و انگيزه سرمايه گذاري کمتر ميشود. وي با بيان اينکه شفافيت بيشتر و ابهام کمتر، ريسک را کاهش ميدهد افزود: با توجه به اين که بازار سرمايه در کشور ما از شفافترين بخشهاي اقتصادي است، طبيعتاً بيشترين رقبت را براي سرمايه گذاري سرمايه گذاران خارجي دارد.
دبير کل کانون نهادههاي سرمايه گذاري ايران گفت: سرمايه گذاران خارجي با انگيزههاي مختلف و ديدگاههاي مختلف به کشور ميآيند، مگر الان همه بازيگران داخلي بازار سرمايه، به قصد عمق دهي و کارآيي بيشتر بازار سرمايه در حال فعاليت و خريد و فروش هستند؟ سفته باز ايراني و خارجي ندارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]