واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: مبارزه با اعتیاد را باید از پیشگیری آغاز کرد
نویسنده : بهروز نعمتی
مواد مخدر معضل بزرگی است که اکثر کشورهای دنیا را درگیر ساخته و دغدغه بسیاری از دولتمردان و مردمان جهان به شمار میرود. این مسئله نیز در کشور ما مستثنی نبوده و جزو یکی از مطالبات مردم ایران مبارزه با اعتیاد و مواد مخدر است. همیشه مبارزه با این بلیه شوم انجام گرفته ولی بهرغم مبارزات انجام گرفته و برخورد با قاچاقچیان این معضل اجتماعی رفع نشده است.در حال حاضر، طبق صحبتهای مسئولان مربوط بیش از یک میلیون و 300 هزار معتاد در کشور وجود دارد، در اين بين رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر بسیار مؤثر است و در صورتی که وجه عملی به خود گیرد و در سراسر کشور با جدیت دنبال شود، نتایج بسیار خوبی را در جهت کاهش اعتیاد و کمتر شدن گرایش مصرف مواد مخدر شاهد خواهیم بود؛ هر چند كه هنوز شاهد اعتیاد جوانان و گرفتار شدن خانوادهها به این بلای خانمانسوز هستیم و سالانه این معضل قربانیان زیادی دارد.
اکثر اقدامات انجام شده برای مبارزه با مواد مخدر همچون جراحی برای درمان بیماری بوده است، معتقدم مبارزه با اعتیاد را باید از پیشگیری آغاز کرد. پیشگیری همیشه بر درمان اولویت دارد و در صورت توجه به این مسئله در مبارزه با اعتیاد بسیار موثر است.
عامل بیکاری یا عدم اشتغال یکی از مهمترین ریشههای گرایش مصرف مواد مخدر است؛ چرا که کار کردن اوقات فراغت فرد را پر کرده و از لحاظ روحی فرد را به دلیل عدم نگرانی از وضعیت اقتصادی پیش روی آن تقویت میسازد.
همسایگی ایران با افغانستان به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندههای مواد مخدر يكي از مصايب موجود در كشور است. دولت بايد از طریق پروتکلهای قوی با دیپلماسی فعال، کشورهای منطقه را در مبارزه با مواد مخدر سهیم کند. جمهوری اسلامی ایران پرچمدار مبارزه با مواد مخدر و در خط مقدم مبارزه با اعتیاد در منطقه و جهان قرار دارد ولی با این وجود باید همه کشورهای منطقه به ویژه همسایگان ایران و جامعه بینالمللی مساعدت و تلاشهای بیشتری برای مقابله با این معضل جهانی داشته باشند. برخی میگویند«کمبود شادی سبب گرایش جوانان به موادمخدر به ویژه نوع صنعتی و روانگردانها شده است» در حالی که جامعه ما شاداب است و برخی از شادیها که مدنظر عدهای از افراد است با دین و سنت ما همخوانی ندارد. برای پویایی جامعه باید به موضوع اوقات فراغت جوانان توجه کرد، مسئلهای که رهبر معظم انقلاب بارها بر آن تأکید داشتهاند. متأسفانه دانشآموزان و دانشجویان سه ماه تابستان برنامه جامع و مناسبی برای اوقات فراغت خود ندارند، برای پیشگیری از اعتیاد باید به این مسئله و رفع آن اهتمام داشت. 40 درصد جامعه و مردم ما روستایی هستند، دولت چه برنامهای برای اوقات فراغت این قشر زحمتکش داشته است. ابتدا والدین باید از خطر اعتیاد آگاه شوند و در مورد پیشگیری از آن احساس مسئولیت كنند. این آگاهسازی بايد به طور مکرر از راههای مختلف همچون خواندن کتاب، جزوه، روزنامه،شرکت در جلسات مشاوره،سمینار و پیوستن به تشکیلات والدین انجام شود. آگاهسازی والدین شامل ابعاد مختلف شامل افزایش مهارت لازم برای ساختن پیوندهای قوی خانوادگی، آموزش اطلاعات لازم در مورد مواد و برقراری ارتباط صمیمانه است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]