واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: آیا ازدواج یک رؤیا میشود؟
متأسفانه امروزه چنان رفتارهای غیرمتعارف گسترش پیداکرده که جوانان انگیزه ازدواج ندارند.
کد خبر: ۵۲۸۳۳۶
تاریخ انتشار: ۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۸ - 01 September 2015
یک جوان میگوید: با اینکه نزدیک دو سال است برای گرفتن وام ازدواج ثبتنام کردهام، سامانهی وام ازدواج به من پیام میدهد: «صحت شماره ملی شما توسط اداره ثبت احوال مورد تائید قرار گرفته است و هماکنون در نوبت تعیین شعبه اعطای وام ازدواج از طرف بانک هستید و مدت زمان تعیین شعبه از سوی بانکها با توجه به میزان منابع قرضالحسنه قابل اعطای بانک و تعداد متقاضی در صف، تعیین میشود» اما هنوز از وام ازدواج خبری نیست.
به گزارش ایسنا از منطقه ایلام، با وجود اینکه هم دولت و هم خانوادهها میدانند عدم ازدواج بهموقع موجب افسردگی، از میان رفتن نشاط در جوانان، وسواس زیاد در انتخاب همسر، حضور دختر و پسرهای مجرد با سن زیاد در یک خانواده، افزایش اضطراب و نگرانی، بلاتکلیفی، از دست رفتن طراوت و زیبایی، ناامیدی و افزایش انحرافات اخلاقی میشود اما باز تمهیدات لازم برای جوانان آن گونه که باید اندیشیده نمیشود.
اما بعضا خانوادهها هم در به عقب افتادن این فریضه بیتأثیر نیستند. تجملگرایی، ریختوپاش و رفتارهای غیراصولی در امر ازدواج مانع تشکیل خانوادههای جدید هستند.
«علی نصرتزاده» جوان 28 ساله در اینباره گفت: من لیسانس دارم و 4 سال بیکار هستم و پشتوانهی مالی برای ایجاد کار ندارم و تلاشهایم برای گرفتن یک وام مناسب بینتیجه مانده است، چگونه میتوانم با این شرایط تشکیل زندگی بدهم.
وی بابیان اینکه بیکاری و مشکل جدی اقتصادی موانع ازدواج من است، افزود: این شرایط مرا سربار خانواده کرده است تا اینکه خودم سرپرستی یک خانواده را برعهده بگیرم و عملاً ازدواج به رویایی دستنیافتنی تبدیل شده است.
«فرزین کرمی» جوان 25 ساله دیگر ایلامی نیز در این راستا اظهار کرد: متأسفانه امروزه با برپایی جشنهای بیهوده و تجملاتی و بیان این جمله از طرف خانواده دختر و پسر «برای فرزندم آرزو دارم» هزینهی کلانی بر روی دست خانوادهها میگذارند.
وی بابیان اینکه با تورم و گرانی امروز واقعاً ازدواج سخت شده و خانوادهی دختر بیشازاندازه اعتقاد به ریختوپاش دارند، افزود: من بهعنوان یک جوان امروز انگیزه برای ازدواج ندارم و هرچه فکر میکنم نمیتوانم هزینهها را تأمین کنم.
جوان دیگر هم گفت: توقع مالی من و همسرم برای آغاز زندگی مشترک زیاد نیست و وام ازدواج بسیاری از مشکلات ما را برطرف میکند اما با گذشت نزدیک دوسال هر روز که این سامانه را چک میکند که به من پیام میدهد:«صحت شماره ملی شما توسط ادارهی ثبت احوال مورد تائید قرار گرفته است و هماکنون در نوبت تعیین شعبه اعطای وام ازدواج از طرف بانک هستید و مدت زمان تعیین شعبه از سوی بانکها با توجه به میزان منابع قرضالحسنه قابل اعطای بانک و تعداد متقاضی در صف، تعیین میشود» اما هنوز از وام ازدواج خبری نیست.
حجتالاسلاموالمسلمین «عبدالله ساجدی» کارشناس دینی نیز در این زمینه گفت: متأسفانه امروزه چنان رفتارهای غیرمتعارف گسترش پیداکرده که جوانان انگیزه ازدواج ندارند.
وی بابیان اینکه بیکاری و ریختوپاشهای غیراصولی، تعیین مهریههای سنگین و بروبیاهای غیرضروری ازدواج را دشوار کرده است، گفت: اگر خانوادهها به نفس ازدواج فکر کنند دیدشان عوض میشود.
ساجدی با تأکید بر اینکه اگر والدین کمک کنند ازدواج بهموقع انجام شود بسیاری از مشکلات اجتماعی جامعه رنگ میبازد، تصریح کرد: خداوند متعال دراینباره میفرماید: «و از نشانههای او اینکه، همسرانی از جنس خودتان برای شما آفرید تا در کنار آنان آرامش یابید، در میانتان مودت و رحمت قرار داد. در این نشانههایی است برای گروهی که تفکر میکنند» و رسول گرامی اسلام (ص) نیز ازدواج را عامل ایجاد اخلاق نیکو در فرد میداند و میفرماید: «مردان و زنان بیهمسر خود را به ازدواج یکدیگر درآورید، چون خداوند اخلاق آنان را نیکو میسازد».
«ساسان احمدی» کارشناس اجتماعی نیز در اینباره گفت: ازدواج یک امر طبیعی، فطری و یکی از نیازهای ناگزیر بشر است و کسی که به این نیاز طبیعی پشت کند، بدون تردید احساس کمبود میکند و با دشواریها و مشکلات جسمی و روانی مواجه میشود.
وی با تأکید بر نقش ازدواج و تشکیل خانواده در سلامت روانی جامعه افزود: بیشک یکی از مهمترین عوامل فشارهای روانی و استرسها که گریبانگیر بسیاری از جوانان است، عدم ازدواج بهموقع آنهاست.
احمدی بابیان اینکه ازدواج اصولی و منطقی موجب جلوگیری از انحرافات اخلاقی میشود، خاطرنشان کرد: جوانان نیازمند توجه جدی مسئولان در این زمینه هستند.
«زهرا همتی» معاون اجتماعی بهزیستی ایلام اظهار کرد: ازدواج مهمترین رویداد در زندگی هر فردی است و در این زمینه با انجام مشاوره خوب و بهموقع میتوان به دوام زندگی موفق کمک کرد.
وی ارتقا سطح سلامت و بهداشت روانی عموم، کاهش آسیبهای فردی، اجتماعی و خانوادگی را از نکات مثبت ازدواج دانست و با تأکید بر اینکه ازدواج فلهای و دیمی دوام ندارد بلکه باید باعقل و منطق تشکیل زندگی مشترک داد، افزود: خانواده و مسئولان باید بهترویج ازدواج آسان کمک کنند.
همتی گفت: وام ازدواج یکی از کمکهای خوب دولت در این زمینه است اما متأسفانه کم نیستند افرادی که هر روز به مراکز بهزیستی مراجعه میکنند و میگویند به امید اینکه وام ازدواج مشکلات ابتدایی زندگیام را برطرف کند قدم در این راه گذاشتهام.
معاون اجتماعی بهزیستی ایلام تصریح کرد: مسئولان و مدیران بانکها با تلاش و دلسوزی بیشتری به ازدواج جوانان کمک کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]