واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
روزنامه دیلی تلگراف؛
خیز غول های اقتصادی انگلیس برای ورود به ایران
با نزدیک شدن لغو احتمالی تحریم های ایران شرکتهای انگلیسی سعی دارند برای بهره برداری از فرصتهای موجود در بازار ایران از رقبای خود عقب نمانند.
به گزارش سرویس اقتصادی"جام نیوز"، روزنامه دیلی تلگراف نوشت: با تشدید رقابت برای عقد قراردادهای پرسود با جمهوری اسلامی ایران در آستانه لغو احتمالی تحریم های اعمال شده ضد این کشور، شرکت «آمک فوستر ویلر» بزرگترین شرکت مهندسی نفت و گاز انگلیس به عنوان اولین شرکت انگلیسی در این رقابت برای بازگشت به ایران آماده می شود.
سمیر باریکو مدیر اجرایی ارشد این شرکت به دیلی تلگراف گفت که قبلا موضوع مشارکت شرکت آمک در بازار ایران را با فیلیپ هاموند وزیر خارجه که هفته گذشته سفارت انگلیس در تهران را بازگشایی کرد، در میان گذاشته است.
وی گفت: ایران یکی از کشورهای مدنظر ما برای همکاری است اما مادامی که تحریم ها به قوت خود باقی است هیچکاری نمی توان کرد.
دولت ایران در ماه ژوئیه با قدرتهای جهان در مورد لغو تحریم های اقتصادی در ازای محدود شدن برنامه هسته ای این کشور به توافق رسید. اما قبل از آنکه شرکتهایی از قبیل آمک بتوانند به بازار این کشور بازگردند، این توافق باید به تصویب کنگره آمریکا برسد.
ایران با در اختیار داشتن دومین ذخایر بزرگ گاز و چهارمین ذخایر بزرگ نفت جهان بطور بالقوه یک منبع عمده انرژی است اما به سرمایه گذاری چندین میلیارد دلاری در زیرساختارهای جدید به منظور تقویت تولید خود نیاز دارد.
باریکو گفت که مدیر اجرایی آمک فوستر میلر برای منطقه خاورمیانه از اعضای هیئت تحت ریاست فیلیپ بود که با حسن روحانی رئیس جمهور ایران ملاقات کرد.
از زمان امضای توافق هسته ای در وین، شرکتهای انگلیسی با خطر باخت در رقابت برای ایجاد جای پایی برای خود در بازار ایران مواجه بوده اند. رقبای اروپایی از قبیل آلمان، فرانسه و ایتالیا در ترتیب دادن سفرهای تجاری به ایران از انگلیس پیش گرفتند.
شرکتهای خدمات نفت و گاز و مهندسی به علت سقوط قیمت نفت که منجر به کاهش اجرای پروژه های جدید و سرمایه گذاری شده است، تحت فشارند. قیمت نفت خام برنت طی سال گذشته حدود پنجاه و شش درصد سقوط داشت.
درآمدهای قبل از بهره و مالیات در شش ماهه اول سال در شرکت آمک فوستر ویلر با کاهش بیست و چهار درصدی به صد و هشتاد و هشت میلیون پوند رسید. این شرکت سال گذشته فرآیند سه میلیارد و سیصد میلیون دلاری خرید کل سهام فوستر ویلر را در تلاش برای وسعت جریان درآمدی خود تکمیل نمود. متعاقبا تلاشهای مشابهی در این بخش صورت گرفت.
شرکت شلومبِرگر هفته گذشته از قرارداد دوازده میلیارد دلار و هفتصد میلیون دلاری برای خرید شرکت کامرون اینترنشنال رقیب خود خبر داد. قبل از آن شرکت هلیبرتون تلاش برای خرید شرکت بِیکر هیوز را به ارزش هفت میلیارد و پانصد میلیون دلار آغاز کرده بود.
به گفته باریکو، شرکتهای هالیبرتون و شلومبرگر هم اکنون سخت در نزاع هستند./110
۱۰/۰۶/۱۳۹۴ - ۰۷:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]