واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: ساماندهی معتادان از حرف تا عمل
اعتیاد در قانون اساسی جرم است اما اگر معتادی به صورت داوطلب خواهان ترک اعتیاد باشد دیگر به عنوان یک مجرم به او نگاه نمی شود بلکه یک بیمار است و باید تحت درمان قرار بگیرد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، شکایت و گلایه های مکرر شهروندان از حضور معتادان در کنار اتوبان ها، داخل پارک ها و یا گوشه و کنار خیابان ها موضوعی است که تک تک شهروندان با آن روبرو هستند این موضوع از ابعاد اجتماعی و ناهنجاری های آن حائز اهمیت است لذا در برنامه تیتر امشب
سردار علی مویدی - رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا و دکتر محسن روشن پژوه - معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی و دکترعلیرضا نوروزی رییس اداره پیشگیری و درمان سوء مصرف مواد مخدر وزارت بهداشت این موضوع را بررسی کردند. سردار علی مویدی با اشاره به سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در سال 85 گفت: در سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری با موضوع مبارزه با مواد مخدر 11 بند دارد که نشان دهنده وظایف هر یک از دستگاه ها در مواجهه با معتادانی است که تمایلی به ترک اعتیاد ندارند که بندهای 1، 2،3 و 8 اختصاصا در حوزه مقابله و مبارزه با مواد مخدر است و بندهای 4،5،6 و 8 نیز در حوزه پیشگیری و درمان است.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا در ادامه گفت: نزدیک به 20 دستگاه موظف به شرح وظایف، ماموریت و فرهنگ سازی سازمانی با هدف مبارزه با مواد مخدر بودند که هیچ یک وظایفشان را به درستی انجام نداده اند زیرا امروز ما شاهد حضور پر رنگ معتادن در گوشه و کنار شهر و از جمله حاشیه های اتوبان ها هستیم. وی با اشاره به بند 11 سیاستهای ابلاغی رهبر انقلاب گفت: با مطالعه بند 11 مشخص می شود که سازمانهای ذی ربط به وظایف خود به خوبی عمل نکرده اند زیرا دستگاه های اجرایی موظف به اصلاح ساختارهای خود با هدف مقابله با مواد مخدر بودند که اصلاح ساختاری انجام نشده است.
مویدی در ادامه گفت: بندهای 6 و 7 مشخصا به وزارتهای رفاه، بهداشت اشاره دارد که سازمان بهزیستی نیز در همین گروه جای دارد این در حالی است که نیروی انتظامی با اصلاح ساختارهای خود توانست پلیس مبارزه با مواد مخدر را در زیرمجموعه خود ایجاد کند بطوری که در ساختار جدید حدود 30 هزار نفر بطور شبانه روزی در حال مطالعه، بررسی و اقدام در زمینه مواد مخدر هستند. وی در ادامه گفت: مواد مخدر آسیبهای اجتماعی و هزینه های بالایی برای جامعه دارد بطوری که مرگ، بیماری های ناشی از استعمال مواد مخدر و همچنین ایدز 3 عامل تاثیرگذار در زمینه مواد مخدر هستند این 3 عامل مهم انسانی از وظایف وزارت بهداشت بود که به دلیل عدم اصلاح ساختار امروز جامعه هزینه های سنگین آن را می پردازد. دکتر محسن روشن پژوه - معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی دیگر مهمان این برنامه با اشاره به سیاستهای ابلاغی گفت: از 11 بند موجود در سیاستهای ابلاغی نیمی از آن مربوط به پیشگیری و درمان است و بندهای 5 و 6 مربوط به مبارزه با مواد مخدر و بندهای 1 و 2 نیز با محوریت دیپلماسی تهیه و تدوین شده است.
معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی در ادامه گفت: آنچه اهمیت دارد توجه به این نکته مهم است که باید مقوله معتاد را از عرضه کنندگان مواد جدا کرد این نکته است که در هیچ یک از بندهای سیاستهای ابلاغی به آن توجه نشده است. روشن پژوه در ادامه گفت: اعتیاد در قانون اساسی جرم است اما اگر معتادی به صورت داوطلب خواهان ترک اعتیاد باشد دیگر به عنوان یک مجرم به او نگاه نمی شود بلکه یک بیمار است و باید تحت درمان قرار بگیرد که سازمان بهزیستی توانسته است 2500 واحد برای ارائه خدمات به گروه های مختلف معتادان تاسیس کند. وی در ادامه گفت: در کنار این واحدها بهزیستی 1100 واحد برای اسکان معتادانی که نیاز به بستری دارند در نظر گرفته است که از مجموع این آمارها مشخص می شود که این اصلاح ساختار در بهزیستی انجام شده است. روشن پژوه با اشاره به دو مقوله پیشگیری و درمان گفت: شواهد قانونی وجود دارند که نشان دهنده عدم جدایی پیشگیری و درمان در بحث اعتیاد است زیرا در بندهای 15 و 16 تصویبی مجمع تشخیص مصلحت نظام به روشنی به آن اشاره شده است بویژه در ماده 16 که بهزیستی مددکارانی را در مراکز حمایت از معتادان مستقر کرده است. وی با انتقاد از نیروی انتظامی گفت: معتادان در گذشته گروها و پاتوقهایی داشتند که دور هم جمع می شدند و به راحتی نیز قابل شناسایی بودند اما با رفتاهای قهری نیروی انتظامی این گروه از معتادان به سطح شهر و در حاشیه های بزرگراه ها آمده اند. مهمان دیگر برنامه دکترعلیرضا نوروزی رییس اداره پیشگیری و درمان سوء مصرف مواد مخدر وزارت بهداشت بود که با پذیر نقدهای سردار مویدی گفت: وزارت بهداشت سابقه زیادی در جهت پیشگیر و درمان معتادان داشته است اما در حوزه اصلاح ساختار شرایط می تواند بهتر شود زیرا با یک مشاوره ساده نمی توان پاسخگوی 10 میلیون خانواده معتاد بود.
دوشنبه ۹ شهریور ۱۳۹۴ - ۲۳:۵۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]