تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833077394
کشورهای اروپایی چگونه درگیر «بحران پناهجویان» شدند؟ |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: کشورهای اروپایی چگونه درگیر «بحران پناهجویان» شدند؟
بحران پناهجویان در اروپا که طی هفتههای اخیر با کشف دهها جسد در اتریش و همچنین غرق شدنهای پیاپی قایقهای متعلق به افراد پناهجو، ابعاد نگرانکنندهای به خود گرفته، کار را به جایی رسانده که دولتهای عضو اتحادیه اروپا ناچار شدهاند برای مقابله با آن اقدام به برگزاری نشست اضطراری این اتحادیه کنند.
کد خبر: ۵۲۸۲۶۲
تاریخ انتشار: ۰۹ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۳:۳۰ - 31 August 2015
بحران پناهجویان در اروپا که طی هفتههای اخیر با کشف دهها جسد در اتریش و همچنین غرق شدنهای پیاپی قایقهای متعلق به افراد پناهجو، ابعاد نگرانکنندهای به خود گرفته، کار را به جایی رسانده که دولتهای عضو اتحادیه اروپا ناچار شدهاند برای مقابله با آن اقدام به برگزاری نشست اضطراری این اتحادیه کنند.
به گزارش «تابناک»، نگرانی کشورهای اروپایی از آن است که مسئله ورود پناهجویان به این قاره که تا پیش از این به عنوان امری عادی و مرسوم مطرح بود، در پی بروز ناامنی و بیثباتی در کشورهای مختلف خاورمیانه و شمال آفریقا به حدی از کنترل خارج شده که به طور مستقیم، امنیت ملی کشورهای عضو اتحادیه اروپا را تهدید میکند. از یک منظر، تداوم این امر در بلندمدت میتواند نه تنها کشورهای اروپایی را از درون در معرض تهدید قرار دهد، بلکه اختلافنظرها درباره این موضوع میتواند اساس اتحاد در میان دولتهای اروپایی را نیز با خطر مواجه سازد.
رسانههای اروپایی امروز اعلام کردند که اتحادیه اروپا با هدف یافتن راهحلی برای مدیریت موج پناهجویی، نشستی فوقالعاده در سطح وزیران برگزار میکند. به عقیده این منابع، شمار زیاد پناهجویان و مقاومت برخی کشورها از پذیرش پناهجو، از مهمترین مشکلات اتحادیه اروپا هستند. «دویچه وله» در مطلبی در همین زمینه نوشت با توجه به موج صدها هزار نفری ورود پناهجویان به اروپا، اتحادیه اروپا تلاش میکند بر اختلافات چندماهه درمورد تقسیم پناهجویان بین کشورهای عضو غلبه کند.
وزیران کشور و دادگستری کشورهای عضو اتحادیه اروپا با همین هدف روز ۱۴ سپتامبر (۲۳ شهریور) برای برگزاری نشستی فوقالعاده گرد هم میآیند. بنا بر اعلام ریاست شورای اتحادیه اروپا در بروکسل، بررسی وضعیت کنونی و اقدامات سیاسی لازم برای «پاسخ درخور اروپا» به موضوع پناهجویی، در اولویت دستور کار این نشست قرار خواهد داشت.
«بی بی سی» نیز در گزارش خود درباره این موضوع، به دلایل اتخاذ تصمیم به برگزاری این نشست فوقالعاده اشاره کرد و نوشت این تصمیم در پی یک هفته حوادث مرگبار برای مهاجران اتخاذ شده است. در این حوادث، تعداد زیادی پناهجور در مدیترانه غرق و اجساد ۷۱ نفر نیز در کامیونی در اتریش پیدا شده است. تنها در ماه گذشته، ۱۰۷ هزار و ۵۰۰ مهاجر به مرزهای اتحادیه اروپا رسیدند که یک رکورد به حساب میآید.
سازمان ملل میگوید ادامه مناقشه سوریه یک عامل عمده در افزایش شمار مهاجران بوده است. به خصوص بازرسیهای مرزی در یونان، ایتالیا و مجارستان برای متوقف کردن سیل مهاجران نه فقط از سوریه بلکه باقی خاورمیانه و آفریقا در تلاش بودهاند. در بیانیه اتحادیه اروپا آمده است: «وضعیت پدیده مهاجرت در داخل و خارج اتحادیه اروپا اخیرا ابعاد بیسابقهای گرفته است».
گفتنی است پیش از این، توماس دمیزیر، وزیر خارجه آلمان و همتایان فرانسوی و انگلیسی وی در بیانیهای مشترک خواستار برگزاری نشست فوقالعاده اعضای اتحادیه اروپا شده بودند. آنان خواسته بودند در این نشست راهحلهای مشخصی بررسی شود تا شورای اتحادیه اروپا بتواند در نشست عادی بعدی (هشتم اکتبر) تدابیر مشخصی اتخاذ کند.
وزیران خارجه آلمان، فرانسه و انگلیس در بیانیه مشترک همچنین خواسته بودند در مبادی ورود پناهجویان به اتحادیه اروپا (کشورهایی مانند ایتالیا و یونان) مراکز ثبت مشخصات ایجاد شود؛ مراکزی که در آنها مشخصات و اثر انگشت پناهجویان ثبت و تعیین شود کدام پناهجو به طور مشخص به کمک نیاز دارد. مجارستان و صربستان، دو کشور دیگری هستند که پناهجویان از خاک آنها برای ورود به کشورهای اروپای غربی استفاده میکنند. این مقامات اروپایی همچنین گفتهاند اتحادیه اروپا باید فهرستی از «کشورهای مبدا که امن هستند» تهیه کند تا امکان بازگرداندن بعضی مهاجران فراهم شود.
با این حال، آنگونه که مشخص است هنوز در میان کشورهای اروپایی رویکرد مشترک و هماهنگی درباره نحوه برخورد با این موضوع وجود ندارد و به ویژه اختلاف میان کشورهایی چون مجارستان و صربستان به عنوان مبادی ورود پناهجویان و کشورهای اروپایی به عنوان مقصد آنها، وضعیت را پیچیدهتر از پیش کرده است. به عنوان مثال، دولت راستگرای مجارستان با وجود مخالفتها، حصاری در مرز خود با صربستان کشیده تا از ورود پناهجویان به اروپای جنوبی و غربی جلوگیری کند. در مقابل، گرهارد شرودر، صدراعظم پیشین آلمان در یادداشتی که در روزنامه «ولت ام زونتاگ» منتشر کرده، نوشته: «نه دریای مدیترانه و نه دیوار جدیدی که مجارستان به دور خود کشیده، نمیتوانند جلوی این انسانهای درمانده را بگیرند».
دیمیتریس آوراموپولوس، کمیسر اتحادیه اروپا در امور مهاجرت نیز در مصاحبهای با «یورو نیوز» در این زمینه گفته: «اروپا مخالف ایجاد مانع و سیاست اخراج است. باید یادتان باشد که من ده ماه پیش گفتم مخالف یک دژ اروپایی هستم. از طرف دیگر، نباید فراموش کنیم که یکی از دستاورهای سیاست مشترک اروپایی، منطقه شنگن است که هر فرد می تواند آزادانه تنها با نشان دادن یک گواهینامه رانندگی در بین مرزها تردد کند. بنابراین، تردد آزاد شهروندان و نیز گردش آزادانه کالا و سرمایه باید تضمین شود».
اظهارات این مقام اروپایی، نشان از یک نگرانی جدی میان حامیان وحدت اروپا دارد مبنی بر اینکه اتخاذ سیاستهای سفت و سخت در موضوع پناهجویان، به اصل همگرایی اروپایی که چندین دهه برای تحقق آن تلاش شده، صدمه بزند؛ زیرا از میان رفتن مرزها میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا و عبور و مرور آزاد افراد، کالاها و سرمایه، یکی از محورهای اساسی همگرایی اروپا را تشکیل میدهد.
باید خاطرنشان کرد که از همان آغاز روند همگرایی اروپایی تاکنون، کشورهای اروپای شرقی به عنوان حلقههای ضعیفتر این زنجیره شناخته میشدند که میبایست با اتخاذ تدابیر مختلف، خود را به سطح همتایان غربی خود رسانده و سپس به طور کامل وارد اتحادیه شوند. اکنون مشخص شده که این موضوع تنها محدود به چالشهای ناشی از تفاوت سطح توسعه اقتصادی کشورهای شرق و غرب اروپا نیست؛ بلکه کشورهای شرقی – اتفاقاً بیشتر به دلیل همین ضعیفتر بودن از جنبههای مختلف اقتصادی و سیاسی – نگرانی بیشتری درباره این موضوع دارند که سیل پناهجویان، هم دشواریهای اقتصادی آنان را افزایش داده و هم به از دست رفتن کنترل سیاسی دولت منجر شود.
در سطحی دیگر، نگرانی کشورهای اروپایی در حوزه اجتماعی و ناشی از مسائلی همچون بر هم خوردن بافت جمعیتی و نیز تهدیداتی است که این جمعیت تازه و اغلب ناشناخته برای جوامع اروپایی به همراه دارند. در ارتباط با این موضوع اخیر، باید گفت که با توجه به عدم امکان کنترل دقیق و همهجانبه تمامی پناهجویانی که به کشورهای اروپایی وارد میشوند، این احتمال وجود دارد که عناصر افراطگرا نیز در پوشش پناهجویان وارد شده و در آیندهای نه چندان دور، بحرانهای امنیتی جدی برای این کشورها به همراه داشته باشند.
اما آنچه در بحث از بحران پناهجویان، در رسانهها و مطبوعات غربی کمتر مورد اشاره قرار میگیرد، ریشهها و عوامل زیربنایی شکلگیری این بحران است. در این زمینه، نگاهی به بافت جمعیتی پناهجویان وارد شده به اروپا طی ماههای اخیر، میتواند بهتر بیانگر روند واقعی اوضاع باشد. مطابق گزارشها، بیشترین پناهجویانی که این روزها تلاش دارند به هر طریقی خود را به اروپا برسانند، از دو کشور جنگزده سوریه و سپس لیبی هستند که کشور نخست بیشترین پناهجویان را روانه مرزهای شرقی این قاره کرده و کشور دوم نیز مبدأ بیشتر پناهجویانی است که سعی دارند از جنوب و به ویژه ایتالیا خود را وارد اروپا کنند.
درست همینجاست که نکته اصلی و زیربنایی موضوع جلوهگر میشود: کشورهای اروپایی اکنون در حال پرداختن هزینه بحرانهایی هستند که خود در کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا به راه انداختهاند. میتوان گفت اگر حمله نیروهای بینالمللی به ناتو سپس رها کردن این کشور به حال خود نبود و اگر کشورهای غربی با اصرار خود بر براندازی دولت سوریه و صرف هزینههای کلان برای حمایت از شورشیان، آتش جنگ داخلی در سوریه را شعلهورتر نمیکردند، اکنون این میزان آواره در تلاش برای یافتن وطنی جدید راهی شمال و غرب سرزمینهای خود نمیشدند.
بر این اساس، باید گفت اتحادیه اروپا اکنون با بحرانی مواجه است که از یک سو، پیچیدگی ابعاد مربوط به سیاستگزاری آن، کشورهای عضو این اتحادیه را در انتخاب میان تشدید سیاستهای سفر و رفت و آمد آزاد دچار تردیدهای جدی کرده و از سوی دیگر، تهدیدی امنیتی را برای این کشورها به وجود آورده که جرقه اولیه آن را خود در جایی دیگر زدهاند. بر این اساس، . به نظر میرسد حتی در صورت یافتن راهحلی مشترک برای این موضوع، باز هم اتحادیه اروپا سالها با پیامدهای روند جاری دست به گریبان خواهد بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]
صفحات پیشنهادی
در گزارش های قبلی مشرق (اینجا و اینجا)، از حلقه رسانه ای ضدانقلاب و خبرنگاران و چهره های شناخته شده ای گفتیم ک
به گزارش "منبری ها" این بیانیه با عنوان "آفتاب خلافت و بازگشت دینار طلایی" مدعی است که با به کارگیری واحد پول جدید اسلامی دلار از بین خواهد رفت و اقتصاد کفر جهانی نیز نابود خواهد شد داعش در بیانیه 54 دقیقه ای خود ادعا می کند که اعلام خلافت بعد از تحکیم شریعتپرجمعیتترین کشورهای جهان تا 2050 |اخبار ایران و جهان
پرجمعیتترین کشورهای جهان تا 2050 بین سالهای 2015 تا 2050 نیمی از رشد جمعیت جهان در 9 کشور از جمله پاکستان هند نیجریه جمهوری دموکرات کنگو اتیوپی تانزانیا آمریکا اندونزی و اوگاندا متمرکز میشود کد خبر ۵۲۸۱۵۳ تاریخ انتشار ۰۹ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۳ ۳۰ - 31 August 2015 در آخرینجانشین فرمانده عملیات «الانبار» و فرمانده لشکر دهم ارتش عراق کشته شدند |اخبار ایران و جهان
جانشین فرمانده عملیات الانبار و فرمانده لشکر دهم ارتش عراق کشته شدند گزارشهای رسانهای حاکی است که جانشین فرمانده عملیات الانبار عراق و فرمانده لشکر دهم ارتش عراق در حمله انتحاری داعش کشته شدهاند کد خبر ۵۲۷۲۵۹ تاریخ انتشار ۰۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۴ ۲۵ - 27 August 2015 گزارشهایمسافران تبریز غافلگیر شدند |اخبار ایران و جهان
مسافران تبریز غافلگیر شدند بارش شدید باران در دومین و سومین روز از ماه شهریور چهره شهرها و روستاهای آذربایجان شرقی را طراوتی دوباره بخشید کد خبر ۵۲۷۰۹۱ تاریخ انتشار ۰۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۶ ۳۴ - 26 August 2015 مسافرانی که در آخرین ماه فصل تابستان به تبریز سفر کرده اند دیشبآمریکا و روسیه درباره بحران سوریه گفتوگو کردند |اخبار ایران و جهان
آمریکا و روسیه درباره بحران سوریه گفتوگو کردند میخاییل بوگدانف نماینده رئیس جمهوری روسیه در امور خاورمیانه و مایکل راتنی نماینده رئیس جمهوری آمریکا در مساله سوریه طی دیداری در مسکو در مورد راههای حل و فصل مسالمت آمیز بحران سوریه گفت و گو کردند کد خبر ۵۲۷۶۵۰ تاریخ انتشارنبرد زبدانی شاهکلید حل بحران سوریه است |اخبار ایران و جهان
نبرد زبدانی شاهکلید حل بحران سوریه است تحلیلگر سیاسی لبنان با اشاره به اینکه نبرد زبدانی برای همه طرفهای درگیر در بحران سوریه نبردی کلیدی است در خصوص عرصه سیاسی لبنان تاکید کرد این عرصه آبستن تحولات مهمی است کد خبر ۵۲۷۹۳۶ تاریخ انتشار ۰۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۴ ۴۲ - 30 August 20۸ زخمی، در درگیری مسلحانه در استانبول |اخبار ایران و جهان
۸ زخمی در درگیری مسلحانه در استانبول کد خبر ۵۲۷۳۶۳ تاریخ انتشار ۰۶ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۹ ۳۲ - 28 August 2015 درگیری مسلحانه در ایستگاه اتوبوسی در منطقه بایرام پاشای شهر استانبول ۸ زخمی بر جا گذاشت به گزارش مهر شبکه خبری تورک اعلام کرد درگیری مسلحانه در داخل ایستگاه اتوبوسی در شهربحران زباله به بغداد هم رسید |اخبار ایران و جهان
بحران زباله به بغداد هم رسید مردم بغداد با الگو گرفتن از لبنانیها تصمیم دارند تا در اعتراض به انباشته شدن زباله در مناطق مسکونی و خیابانهای اصلی و فرعی پایتخت دست به تظاهرات زده و برکناری شهردار را خواستار شوند کد خبر ۵۲۷۹۰۰ تاریخ انتشار ۰۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲ ۲۴ - 30 Auguوضعیت جوی سیستان ۲.۵ برابر شرایط بحرانی |اخبار ایران و جهان
وضعیت جوی سیستان ۲ ۵ برابر شرایط بحرانی وزش باد همراه با گرد و خاک در شهرستانهای شمالی استان وضعیت جوی این منطقه را هفت برابر شرایط ناسالم و 2 5 برابر شرایط بحران قرار داده است کد خبر ۵۲۷۰۵۷ تاریخ انتشار ۰۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۴ ۲۲ - 26 August 2015 مدیرکل دفتر مدیریت بحران استاندارقربانيان حادثه اتريش، پناهجويان سوري هستند |اخبار ایران و جهان
قربانيان حادثه اتريش پناهجويان سوري هستند کد خبر ۵۲۷۴۴۴ تاریخ انتشار ۰۶ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۵ ۵۷ - 28 August 2015 رییس پلیس استان بورگن لند اتریش اعلام کرد مهاجران خارجی که روز گذشته اجساد آنها در کامیون کشف شده است از کشور سوریه هستند به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداو سیما ازوین-
گوناگون
پربازدیدترینها