واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ شهريور ۱۳۹۴ (۱۲:۴۵ب.ظ)
امسال؛ 350 ميليون دلار محصولات شيلاتي ايران صادر مي شود موج - معاون وزير و رئيس سازمان شيلات ايران گفت: امسال براي صادرات 350 ميليون دلار محصولات آبزي با رشد 15 درصدي برنامه ريزي کردهايم.
به گزارش خبرگزاري موج، حسن صالحي از روند رو به توسعه صادرات محصولات شيلاتي با لغو تحريمها و رفع مسائل بانکي خبر داد و افزود: ما به دنبال بازارهاي جديد براي محصولات آبزي کشورمان در بازارهاي جديد در اروپاي شرقي، آسياي جنوب شرقي، آسياي ميانه و قفقاز هستيم.
وي با بيان اين که درهاي بازار روسيه نيز به روي محصولات آبزي ايران باز شده است، پيشبيني کرد که امسال 5 هزار تن ميگو به اين کشور توسط بخش خصوصي صادر شود.
صالحي درباره ميزان صادرات سال گذشته نيز خاطرنشان کرد: سال 93 بيش از 300 ميليون دلار صادرات آبزيان به کشورهايي همچون ويتنام، عراق و امارات داشتيم.
وي اضافه کرد: صادرات 300 ميليون دلاري آبزيان در سال گذشته موجب شد نزديک به 120 ميليون دلار تراز تجاري در حوزه محصولات شيلاتي کشور مثبت شود.
معاون وزير جهاد کشاورزي، راندمان توليد آبزيان در کشور را مثبت و در عين حال قابل ارتقا ارزيابي کرد و گفت: سال گذشته متوسط توليد ميگو در هر هکتار 2.3 تن يعني يک تن بالاتر از متوسط جهاني بود و اين در حالي است که در بعضي از مزارع پرورش ميگو، در هر هکتار هشت تا 10 تن از اين گونه آبزي توليد ميشود.
وي متوسط برداشت ماهي قزلآلا را در سال گذشته، 39 کيلوگرم در متر مربع عنوان کرد و اذعان داشت: با توسعه مکانيزاسيون در آبزيپروري، ميزان توليد در ماهي قزلآلا تا دو برابر و در ماهيان سردآبي تا 3 برابر قابل افزايش است.
صالحي در همين حال، متوسط برداشت ماهيان سردآبي را 4 تن در هکتار اعلام کرد.
وي در مورد سهم شيلات از مکانيزاسيون کشاورزي تصريح کرد: سهم شيلات از اعتباراتي که وزارت جهادکشاورزي سال گذشته براي مکانيزاسيون کشاورزي در نظر گرفت، 40 ميليارد تومان بود که اين سهم بايد افزايش يابد.
رئيس سازمان شيلات يادآور شد: مبلغ 40 ميليارد تومان در اختيار بخش خصوصي براي رفع نيازمنديهايشان مانند تهيه دستگاه اکسيژنساز، پمپهاي هواده و پمپهاي برگشت آب قرار گرفت.
وي از تلاش اين سازمان براي ايجاد زنجيره توليد در صنعت ميگو خبر داد و اظهار داشت: با ايجاد اين زنجيره روابط دستاندرکاران در حوزه ميگو از مرحله توليد و تکثير تا مرحله بازار تقويت ميشود.
صالحي ادامه داد: ما در عين حال به دنبال الگوهايي براي مجتمعهاي پرورش ميگو در کشور هستيم تا مديريت واحدي براي مبارزه با بيماريها، قيمت فروش و رفع مشکلات برداشت، ايجاد شود.
وي با بيان اين که در حال حاضر زيرساخت براي پرورش لارو ميگو در سطح 15 هزار هکتار در کشور آماده شده است، تصريح کرد: امسال هزار و200 هکتار در مجتمع پرورش ميگو در گواتر و 500 هکتار نيز در منطقه گميشان استان گلستان زير کشت رفته است.
معاون وزير جهاد کشاورزي، کل مساحت زيرکشت ميگوي کشور را 7 هزار هکتار عنوان کرد و گفت: بايد تلاش کنيم ظرفيت 8 هزار هکتاري ديگر براي توليد ميگو احيا شود.
وي اذعان داشت: سال گذشته در کميسيون اقتصادي دولت 80 ميليارد تومان براي پرداخت بدهي بعضي از پرورشدهندگان و تکثيرکنندگان ميگو که در سال 80 به علت شيوع بيماري لکه سفيد و سرمازدگي در استانهاي خوزستان، سيستان و بلوچستان و بوشهر خسارت ديدهاند، درخواست کرديم و منتظر تصويب اين رقم از سوي دولت هستيم.
صالحي يادآور شد: در سالهاي 91 و 92 دولت به منظور فعال کردن مزارع ميگو، 100 ميليارد تومان از بدهي بانکي تعدادي از پرورشدهندگان خسارت ديده را پرداخت کرد.
وي پرورش ميگو را از مزيتهاي اقتصادي کشور دانست و گفت: از سال 1370 تاکنون، سرمايهگذاريهاي خوبي در سواحل جنوبي کشور توسط دولتها انجام شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]