واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
فایننشال تایمز بررسی کرد،
اوباما گرفتار مماشات با رقبای ایران است/ هزینه سنگین توافق جدی است
دولت آمریکا با وجود مصالحه در مورد برنامه هسته ای ایران، در تلاش برای اثبات اینکه به هیچ وجه قصد مماشات با جمهوری اسلامی ندارد، در مماشات با رقبای ایران گرفتار شده است و باید گفت برطرف کردن پیامدهای این وضعیت، دشوار خواهد بود.
به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز (Ft) در مقاله ای با عنوان "هزینه واقعی توافق هسته ای ایران" سیاست های آمریکا در خاورمیانه را مورد انتقاد قرار داده و نکته اصلی اشتباه سیاست های دولت اوباما را این میداند که آمریکا بیش از اندازه به تله مخالفان ایران گرفتار شده است تا خود تهران و اوبامای که ادعا دارد که در برابر ایران کوتاه نخواهد آمد، خود گرفتار رقبای ایران شده است. این روزنامه می نویسد: «به نظر می رسد اقدامات برای لابی کردن ، جمع آوری امضاء و تبلیغات علیه توافق هسته ای ایران رو به کاهش باشد و رفته رفته دموکراتهای بیشتری برای حمایت از مهم ترین دستور کار سیاست خارجی دولت باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا صف کشیده اند و می توان گفت، دولت احتمالا از حمایت کافی برای حفظ این توافق برخوردار است.
اما باید دید زمانی که آبها از آسیاب بیفتد، باید به هزینه های این اوضاع توجه کرد و دولت آمریکا شاهد خواهد بود سیاست هایش برای بهبود اوضاع خاورمیانه مناسب نبوده است. دولت آمریکا با وجود مصالحه در مورد برنامه هسته ای ایران، در تلاش برای اثبات اینکه به هیچ وجه قصد مماشات با جمهوری اسلامی ندارد، در مماشات با رقبای ایران گرفتار شده است و باید گفت برطرف کردن پیامدهای این وضعیت، دشوار خواهد بود.»
مقاله نویس این روزنامه نوشت: «یکی از نکاتی که دولت اوباما برای متقاعد کردن مخالفان توافق ایران از آن استفاده کرده این بوده است که این توافق برنامه هسته ای ایران را به مدت پانزده سال عقب می اندازد و پای توافقی بزرگ در میان نیست. آمریکا اعلام کرده است این توافق، رابطه واشنگتن و تهران یا روابط سنتی تجاری با متحدان غرب را تغییر نمی دهد و جایش را به رابطه با یک دوست جدید عجم نمی دهد.
این پیام برای متقاعد کردن افراد شکاک در داخل آمریکا لازم بود که ایران همچنان مهار می شود. با این حال، اطمینان خاطر دادن، قیمتی دارد و در مورد توافق با ایران، دولت آمریکا اجازه داده است این هزینه به صورت غیر ضروری افزایش یابد. دولت آمریکا به اقداماتی تن داده است که منافع بلند مدت ما را تهدید می کند.» فایننشال تایمز افزود: « سرکوب های امنیتی فصل جدیدی از حذف و افراط گرایی را در کشورهای منطقه خلیج فارس بوجود آورده اما این وضعیت با واکنش خاموش واشنگتن روبرو شده است.
مصر را در نظر بگیرید که در آنجا عبد الفتاح السیسی دیکتاتور این کشور در حال ایجاد اعتبار در عرصه بین المللی برای خود است در حالی که اقدامات وی در خصوص سرکوب مخالفان، شدت بیشتری نسبت به سرکوبگری های حسنی مبارک رئیس جمهور قبلی مصر دارد که در انقلاب سال دو هزارو یازده سرنگون شد.
آمریکا با از سرگیری کمک نظامی به مصر، پیامی اشتباه برای قاهره فرستاد. این کمک ها سال دو هزار و سیزده قطع شد زمانی که یک رئیس جمهور منتخب اسلامگرا در کودتای نظامی مورد حمایت مردم برکنار شد و تنها اهرم فشاری که آمریکا بر عبدالفتاح السیسی در اختیار داشت هدر رفت.»
مقاله نویس این روزنامه افزود: «آمریکا در بحرین نیز ماه ژوئن محدودیت های فروش تسلیحات را لغو کرد. آمریکا آن زمان اعلام کرد بحرین پیشرفت هایی مهم در خصوص آزادی حقوق بشر داشته است.
دو هفته بعد دادگاهی در بحرین علی سلمان رهبر مهم ترین حزب شیعه مخالف دولت را به چهار سال زندان محکوم کرد. رژیم سنی در اقلیت بحرین مدام با ناآرامی های شیعیان خشمگین مقابله می کند. ادامه سرکوب مخالفان به طور قطع موجب افراطی شدن جوانان شیعه و بروز ناآرامی در کشوری می شود که ناوگان پنجم دریایی آمریکا در آنجا مستقر است.
آمریکا در بحرین و مصر در حالی که چشم بر عربستان داشت اقدام کرد؛ کشوری که به طور فزاینده به رهبری از طرف اعراب سنی عرض اندام می کند و حامی خانواده سلطنتی بحرین و انقلاب نظامی مصر است.»
این روزنامه در پایان نوشت: «در عین حال، جنگ چهار ماهه عربستان، دست کم دو هزار غیر نظامی را کشته و یمن را در آستانه قحطی قرار داده است. عربستانی ها و متحدانشان اخیرا دستاوردهایی داشته اند ولی جنگ هنوز با خاتمه یافتن فاصله زیادی دارد. همزمان ، تجزیه شدن یمن موجب تقویت القاعده در این کشور شده است.رئیس جمهور آمریکا سوء ظن هایی درباره عملیات نظامی عربستان دارد. خود رئیس جمهور آمریکا در مورد دامنه مداخله ایران در خصوص حوثی ها ابراز تردید کرد. اوباما ماه ژوئیه به روزنامه نیویورک تایمز گفت ایران شورشیان را وادار نکرده است صنعا پایتخت یمن را در سال دو هزار و چهارده به تصرف در آورند. تشخیص اوباما در مورد مشکلات منطقه به نظر می رسد با سیاست های دولت وی در تضاد باشد. وی گفت بزرگترین تهدیدی که کشورهای حاشیه خلیج فارس با آن روبرو هستند، تهاجم ایران نیست بلکه نارضایتی در داخل خود این کشورهاست.
در عین حال ، اینکه به نظر برسد دولت اوباما با عملیات نظامی کشورهای حاشیه خلیج فارس مخالفت می کند و همزمان سعی دارد توافق ایران را به آمریکایی ها و خاورمیانه بقبولاند، موجب شده است اوباما با اتهام سختگیری نکردن در مورد ایران و مایوس کردن متحدان عرب خود روبرو شود.»
501
۰۹/۰۶/۱۳۹۴ - ۱۱:۵۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]