واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ شهريور ۱۳۹۴ (۱۰:۳۸ق.ظ)
هدفگذاري براي رسيدن به توليد ۸۰۰ ميليون مترمکعبي گاز در ميدان پارس جنوبي موج - مدير عامل شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به دستيابي به توليد ۱۷۵ ميليون مترمکعبي از پارس جنوبي با به ثمر نشستن فازهاي ۱۲، ۱۵ تا ۱۸، از هدفگذاري دولت براي رسيدن به توليد ۸۰۰ ميليون مترمکعبي گاز از ميدان گازي پارس جنوبي خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، علياکبر شعبانپور، مدير عامل شرکت نفت و گاز پارس، به مناسبت هفته دولت گفت: دستيابي به توليد جديد ۱۰۰ ميليون مترمکعبي گاز از زمان آغاز به کار دولت جديد تا پايان سال ۱۳۹۳ نه تنها رکوردي بينظير در حوزه توليد و بهرهبرداري از مگا پروژههاي گازي از خود به جا گذاشت، بلکه به سالهاي بحراني تأمين تقاضاي زمستاني گاز کشور پايان داد.
وي با اشاره به بهرهبرداري از فاز ۱۲ و افتتاح آن از سوي رئيسجمهوري، به ثمر نشستن توليد نهايي از فازهاي ۱۵ تا ۱۸ پارس جنوبي (که توليدي افزون بر ۱۷۵ ميليون مترمکعب را به دنبال خواهد داشت)، تصريح کرد: اينک دولت براي دستيابي سريعتر به توليد ۸۰۰ ميليون مترمکعبي هدفگذاري شده از ميدان گازي پارس جنوبي، اميدوارتر خواهد بود.
مدير عامل شرکت نفت و گاز پارس ادامه داد: اين را بايد به مثابه دستاورد شکوهمندي دانست که پايه محکمي براي ورود ايران به صحنه تجارت جهاني گاز و طبعا نقشآفريني فراتر در بازارهاي منطقهاي و جهاني گاز ايجاد ميکند.
شعبانپور تصريح کرد: پروژههاي پارس جنوبي بنا به ويژگيهاي آنها، نيازمند انبوهي از تخصصها هستند و ساختار ويژه آنها ايجاب ميکند تا مجموعهاي از عمليات فني و تخصصي در زمينههاي مطالعات مهندسي، تأمين مالي در مقياس کلان، تبيين مدل همکاري با انبوهي از شرکتهاي سازنده و پيمانکار داخلي و خارجي، شناسايي حرفهاي مبادي توليد، ثبت سفارش و تأمين کالا و تجهيزات، مديريت يکپارچه پروژه در حوزههاي خشکي و دريا و نظارت بر روند اجرا و نظاير آن عملي شود که در اين باره الزامات راهبري توسعه اين ميدان مشترک، تجاربي ماندگار براي صنعت نفت بهجا گذاشت.
به گفته وي، پارس جنوبي از ابتداي فعاليت خود شاهد بيش از ۶۰ ميليارد دلار سرمايهگذاري بوده که تحقق اين رقم در تاريخ صنعت نفت ايران و حتي در بسياري از کشورهاي صاحب ذخاير بزرگ نفت و گاز بيسابقه بوده است.
مديرعامل شرکت نفت و گاز پارس گفت: ساخت و اجراي زنجيره وسيعي از فعاليتهاي بالادستي در بخشهاي خشکي و دريايي (با گسترهاي از عمليات پيچيده مهندسي و ساخت سازههايي با تکنولوژي بالا) و نيز مديريت يکپارچه روندهاي اجرايي (از طراحي تجهيزات تا نصب و بهرهبرداري از آنها) ازجمله اقدامات محوري است که در فراگيرد توسعه پارس جنوبي به ثمر نشسته است؛ اقداماتي که هريک در ادوار مختلف حاصل تلاش خدمتگزاران اين عرصه و نمودهايي از تحقق آرمانهاي ملت در اين ميدان مشترک بوده است.
شعبانپور افزود: آنچه در اين ميان خودنمايي ميکند آن دست از اقداماتي است که پس از يک دوره رکود نسبي در حوزه سرمايهگذاري و توسعه طرحها، از سوي دولت يازدهم به منصه ظهور رسيد؛ وزارت نفت دولت يازدهم در برنامهاي کارا و نظاممند و با هدف دستيابي سريعتر به منابع گازي موجود در مخزن مشترک، با اولويتبندي توسعه طرحهاي اين ميدان، زمينه راهاندازي سه پروژه گازي اين حوزه را در بازه زماني دو ساله به سرانجام رساند.
وي گفت: در اين ميان با نصب و راهاندازي ۷ سکوي دريايي (شامل ۵ سکوي يک ميليارد فوتمکعبي و دو سکوي ۵۰۰ ميليون فوتمکعبي) و آمادهسازي ۱۲ رديف پالايشگاهي در فازهاي ۱۲، ۱۵، ۱۶، ۱۷ و ۱۸ اين ميدان مشترک، عملا هدفگذاري دستيابي به ظرفيت توليد ۱۵۰ ميليون مترمکعبي گاز فراهم آمد.
مدير عامل شرکت نفت و گاز پارس افزود: نتيجه اين حماسه صنعتي، پيشي گرفتن ارقام توليد به مصرف و دستيابي به موازنه مثبت گاز است که طي سالهاي گذشته تراز منفي آن مخاطراتي را در اين زمينه به وجود آورده بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]