تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):حقّ نصيحت خواه اين است كه به راه صحيحى كه مى دانى مى پذيرد، راهنمائيش كنى و سخن در حدّ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805647686




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پرونده میراث ناملموس «آیین باران خواهی» تفرش چند ملیتی شد


واضح آرشیو وب فارسی:ایران ایزی تراول:
پرونده میراث ناملموس «آیین باران خواهی» تفرش چند ملیتی شد
پرونده میراث ناملموس «آیین باران خواهی» تفرش چند ملیتی شد پرونده ثبت میراث ناملموس« آیین باران خواهی» تفرش ،با تقاضای کشورهای آفریقایی و افغانستان،وارد مرحله پیگیری چند ملیتی شد.
به گزارش اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی؛سید محمد حسینی مدیرکل میراث فرهنگی استان افزود: «آیین باران خواهی» از مناسک معنوی و آیینی روستای «کبوران» تفرش است که پرونده آن ازسوی ایران به مرکز میراث جهانی ناملموس ارایه شد.
وی گفت: مرکز میراث ناملموس جهانی ابراز نگرانی داشت که با ثبت چند ملیتی این آیین و افزایش بازدید گردشگران، اصالت آیینی باران خواهی از دست رفته و به صورت یک مراسم نمایشی در بیاید؛ با این استدلال تضمین کافی در این خصوص داده شد.
حسینی خاطرنشان کرد: آیین باران خواهی در مناسک قومی و بومی ایران از اصالت ویژه ای برخوردار است که به دلیل اقلیم کم آب منطقه این آیین به عنوان یکی از مولفه های فرهنگی مهم در منطقه مطرح است.
وی بیان کرد: شباهت های آیینی این رسم با باران خواهی در افغانستان و چندین کشور آفریقایی ملاک درخواست ثبت چند ملیتی آن به عنوان رسمی اثرگذار و اصیل در معیشت و باورهای فرهنگی و اعتقادی مردم است.
حسینی افزود: پرونده های چند ملیتی از اولویت و اهمیت خاصی برخوردار هستند و با توجه به اهمیتی که این رسم در رابطه با مناطق بیابانی و کم آب دارد، برخی اعضای کمیته میراث جهانی از چند ملیتی شدن این پرونده استقبال کردند.
آیین باران خواهی (کوسه درآمدن) روستای کبودان تفرش از توابع استان مرکزی با شماره ۱۰۶۰در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است.
باران خواهی رسمی دیرین و سنتی با آیین نمایشی و اشعار فولکوریک در خرده فرهنگ های استان مرکزی است که با نام های کوسه درآمدن، کوسه گلدی یا کوسه برنشین نیز شهرت دارد و در آیین های نمایشی آن سه رکن اصلی کوسه، عروس کوسه و تگه (گروه همراهان) ایفای نقش می کنند.
آیین باران خواهی و یا کوسه درآمدن جشنی است که از دیرباز در جوامع روستایی و چوپانان استان مرکزی رواج داشته و دهم بهمن هر سال یعنی پایان چله بزرگ زمستان در روستای کبودان تفرش و به صورت پراکنده در مناطق روستایی چندین شهرستان دیگر استان برگزار می شد.
در این جشن که همراه با لحن موسیقیایی، لباس های ویژه و نمایش جمعی در کوی برزن است،کوسه و همراهانش پیام آور شادی و نوید بهار هستند و نماد و سمبلی از سوی چوپان ها برای غلبه روشنایی بر تاریکی، جلوه رویش گیاهان، زایش دام و افزونی برکت است.
گروه برگزار کننده جشن ناقالدی (طلب باران)متشکل از سه تا هفت نفر است که هرکدام بر اساس مهارت و توانایی نقش «کوسه»، «عروس کوسه» و «تگه» (بز نر) را عهده دار می شوند.
دراجرای این آیین به طور معمول چندین دختر بچه و پسر بچه نیز به عنوان توبره کش ناقالدی ها به جمع آوری هدایای مردم می پردازند و این گروه با موسیقی، سر و صدای زیاد زنگوله ها و آوازخوانی در کوچه و معابر شهر و روستا ظاهر شده و با خواندن اشعار خاص ضمن ایجاد سرگرمی برای مردم ، نوعی رسم دور کردن نحوست سرما را برگزار می کنند.
 هدایای جمع آوری شده از این مراسم نیز بین خانواده فقیر و نیازمند تقسیم می شود.
در این آیین؛ فردی که نقش کوسه را پذیرا می شود جبه ای بلند را وارونه بر تن کرده و زنگوله هایی به آن می آویزد و علاوه بر آن زنگوله های فلزی ریزی را نیز به دستان و زانوان خود متصل می کند.
 
فردی که نقش کوسه را دارد صورت خود را سفید رنگ کرده و یک تکه پوست بزغاله روی سر خود می گذارد و در آن سوراخهایی برای چشم و نفس کشیدن ایجاد می کند و با مراجعه به خانه چوپان ها و سردادن اشعار و حرکات خاص برای زادآوری دام ها و برکت خانه ها دعا می کند.
در سه مرحله از این جشن آیینی اشعار طلب باران گردآوری و به ثبت آثار ملی رسید.
گفتنی است؛تاکنون ۱۷ میراث معنوی و پنج اثر طبیعی استان مرکزی در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است. منبع: خبرگزاری میراث آریا




۹۴/۶/۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایران ایزی تراول]
[مشاهده در: www.iraneasytravel.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 231]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن