تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  حضرت مهدی (عج):خدا با ما است و نيازمند ديگرى نيستيم، و حق با ما است و باكى نداريم كه كسى از...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826416452




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سیاست اقتصادی دولت‌های هاشمی، خاتمی، احمدی‌نژاد و روحانی یکی است


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
دولت ها سیاست اقتصادی دولت‌های هاشمی، خاتمی، احمدی‌نژاد و روحانی یکی است

حسن سبحانی:
سیاست اقتصادی دولت‌های هاشمی، خاتمی، احمدی‌نژاد و روحانی یکی است
حسن سبحانی اقتصاددان گفت: همه دولت های بعد از جنگ اعم از دولت های سازندگی، اصلاحات، مهرورزی و تدبیر و امید، دارای یک برنامه اقتصادی هستند و به رغم تفاوت های سیاسی و فرهنگی، تفاوتی در دیدگاه های اقتصادی آنها دیده نمی شود.



به گزارش سرویس اقتصادی"جام نیوز"، حسن سبحانی در گفت وگو با برنامه «چوب خط» این هفته شبکه افق با اشاره شرایط اقتصادی موجود کشور اظهار کرد: به نظر می رسد در این شرایط باید به اصلی ترین سند مورد اتفاق ایرانیان یعنی قانون اساسی مراجعه کنیم؛ قانون اساسی قراردادی است میان ملت و حاکمیت که در آن، وظایف ارکان مختلف حاکمیت مشخص شده و برای بخش اقتصادی نیز، حقوق و تکالیفی برای مردم و دولت ها تعیین شده است.

وی افزود: اگر بخواهیم معیاری ارائه کنیم که دولت ها در حوزه اقتصاد و در قبال مردم چه وظایفی دارند باید به قانون اساسی مراجعه کنیم.

استاد دانشگاه تهران با اشاره به فصول مختلف اقتصادی قانون اساسی گفت: وظایف دولت ها و حقوق مردم و همچنین تکالیفی که مردم در این زمینه باید انجام دهند توسط قانون اساسی جمهوری اسلامی مشخص شده اند.

وی ادامه داد: در زمان جنگ، شرایط حاد جنگی اجازه برنامه ریزی منسجمی را به دولت در حوزه اقتصادی نداد هرچند اقداماتی کوتاه مدت تنظیم شده بودند و لایحه برنامه اول توسعه نیز توسط همان دولت به مجلس ارائه شد ولی به دلیل نابسامانی های اقتصادی و مشکل پیش بینی درآمدی کشور، آن برنامه به تصویب نرسید.

سبحانی با بیان اینکه برنامه اول با توجه به شرایط جنگ تنظیم شده بود خاطرنشان کرد: شاخصه هایی که وجود دارد نشان می دهند به دلیل اتخاذ سیاست های متناسب با دوران جنگ، زندگی توده مردم هرچند سخت بود ولی فشارها بیشتر به واسطه جنگ به مردم وارد می شدند و سیاست سهمیه بندی کالاهای اساسی که جزو مقتضیات زمان جنگ به شمار می رود موفقیت دولت را به طور نسبی در پی داشت.

نماینده سابق مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: بعد از دفاع مقدس شاهد روی کار آمدن دولت سازندگی بودیم که البته در مورد همه دولت های بعد از جنگ می توان به یک موضوع عام اشاره کرد و آن هم اینکه، دولت های سازندگی، اصلاحات، مهرورزی و تدبیر و امید، همه دارای یک برنامه اقتصادی هستند و به رغم تفاوت های سیاسی و فرهنگی، تفاوتی در دیدگاه های اقتصادی آنها دیده نمی شود.

وی افزود: از سال 1368 تاکنون سیاست تعدیل ساختاری در ایران پیاده سازی شده و جزو روش های دهه 80 میلادی به شمار می رود.

سبحانی با اشاره به سیاست تعدیل ساختاری عنوان کرد: این روش از سوی سیاست گذاران صندوق بین المللی پول و خزانه داری آمریکا برای توسعه کشورهای در حال توسعه توصیه شده و به این مهم اشاره دارد که می توان به وسیله راهکارهایی، عدم توازن در اقتصاد را از بین برد.

استاد دانشگاه تهران، یکسان سازی نرخ ارز و هدفمندی یارانه ها را از جمله این روش ها برشمرد و خاطرنشان کرد: خصوصی سازی گسترده، کوچک کردن دولت و حذف تعرفه های وارداتی از دیگر روش های سیاست تعدیل ساختار محسوب می شوند.

وی ادامه داد: تمام این روش ها آنقدر در کشور ما تکرار شده اند و گفته شده اند که همه مردم با آنها آشنایی دارند و می توان بر اساس همین اصول در مورد هر یک از دولت های بعد از جنگ در ایران، ویژگی هایی را برشمرد.

سبحانی افزود: 25 سال حاکمیت یک سیاست اقتصادی، از نظر زمانی می تواند زمینه ارزیابی آن را به طور کامل فراهم آورد؛ در دو سال نخست دولت مهرورزی نسبت به این سیاست ها اعتراضاتی صورت گرفت ولی دولت های نهم و دهم در بازگشتی دوباره، مشتاقانه تر از دیگران به دنبال اجرای آن رفت.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه رشد اقتصادی ایران طی این سال ها به طور میانگین 4 درصد بوده است گفت: در بخش کشاورزی نیز شاهد رشد 3.97 درصدی در هر سال بوده ایم و سرمایه گذاری در بخش نفت نیز منفی و تشکیل سرمایه ثابت ناخالص نیز در هر سال 5.3 درصد بوده است.

وی اضافه کرد: دولت سازندگی، دولتی بود که منابع بسیار زیاد حاصل از رهایی از جنگ را در اختیار داشت ضمن اینکه نیروی انسانی خوبی هم در آن زمان در کشور وجود داشت و همچنین میل به سرمایه گذاری در فضایی امن رونق گرفته بود.

سبحانی در ادامه با اشاره به آمار و ارقام اقتصادی مربوط به برنامه اول خاطرنشان کرد: در برنامه دوم شرایط تغییر کرد و نرخ رشد تولید از 7.4 به 3.2 درصد کاهش یافت؛ بخشی از این برنامه توسط دولت سازندگی و بخش دیگری توسط دولت اصلاحات اجرا شد.

استاد دانشگاه تهران به شرایط اقتصادی کشور در دوران دولت اصلاحات پرداخت و افزود: نرخ رشد اقتصادی در آن زمان و در برنامه سوم 5.5 درصد بود و در برنامه چهارم نیز که با شروع کار دولت مهرورزی و وفور درآمدهای نفتی همراه بود، شاهد نرخ رشد اقتصادی 4.4 درصدی بودیم.

وی ادامه داد: در دولت مهرورزی و با شدت گرفتن تحریم ها و مشکل عدم فروش نفت، آثار بی رحمانه تحریم ها در آمار اقتصادی را دیدیم و مشاهده کردیم در هر سال 0.35 درصد رشد منفی اقتصادی رخ داد.

سبحانی گفت: تحریم ها طی دو یا سه سال اخیر آثاری بر اقتصاد ایران داشته اند ولی می بینیم نرخ رشد اقتصادی و برنامه های دو دهه گذشته نتوانستند این آثار را از بین ببرند بنابراین در می یابیم که خود آنها نیز امتیاز زیادی نداشته اند.

نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سیاست های تعدیل ساختار اجرا شده در ایران، متناسب با شرایط اقتصادی نبوده اند گفت: می بینیم که نتایج این سیاست ها نیز چندان خوب نبوده اند، سیاست هایی که با چارچوب اقتصادی یک کشور همخوانی نداشته باشند نتیجه ای جز این به بار نمی آورد و تعمیق فقر ره آورد آن است.

وی به قانون بانکداری بدون ربا اشاره و ابراز کرد: تسهیلاتی که دارای سود بالای 25 درصد هستند به هیچ وجه مشوق سرمایه گذاری نیستند و معتقدم که اقتصاد ربوی، جان تولید را در کشور ما گرفته است./تسنیم/110



۰۹/۰۶/۱۳۹۴ - ۰۷:۴۰




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن