تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 17 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):آيا شما را به چيزى با فضيلت‏تر از نماز و روزه و صدقه (زكات) آگاه نكنم؟ آن چيز اصلا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805193997




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مشروعیت اقدامات پیشگیرانه پلیس از منظری دیگر


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: مشروعیت اقدامات پیشگیرانه پلیس از منظری دیگر خبرگزاری پانا: نظام اسلامی فی ذاته، خود مشروعیت اقدامات پیشگیرانه را دارد و می تواند به افراد و اقدامات فردی و گروهی نیز مشروعیت بخشد.
۱۳۹۴ يکشنبه ۸ شهريور ساعت 14:50

خبرگزاری پانا+

به گزارش خبرگزاری پانا، از آنجایی که یکی از وظایف نیروی انتظامی به عنوان بازوی مقتدر نظام اسلامی در برپایی امر به معروف و نهی از منکر، ‌مقابله با جرم، تخلفات و ایجاد و حفظ امنیت است،‌ بنابراین با عنایت به رویکرد جامعه محوری پلیس در سال های اخیر بحث های مربوط به پیشگیری از وقوع جرم، آشنایی با راه های پیشگیری، آگاهسازی و اطلاع رسانی نسبت به حوادث ناگواری که از نظر مفهوم و محتوا و از حیث قانونی جرم و تخلف معنا می دهد، مدنظر قرار گرفته شده است.
این امر، ‌از جمله بحث های مهم و ضروری است که پرداختن به آن از جنبه های مختلف حقوقی، ‌سیاسی، ‌فرهنگی و اجتماعی غیر قابل اجتناب به نظر می رسد، لذا بررسی بحث پیشگیری و لزوم اقدامات پیشگیرانه از منظر دین و بررسی مشروعیت آن از بحث های مهمی است که پرداختن به آن لازم است.
با علم به این که مهم ترین اصل در هر اقدام پیشگیرانه داشتن مشروعیت اقدام است، نظام اسلامی فی ذاته و خود مشروعیت اقدامات پیشگیرانه را دارد و می تواند افراد و اقدامات فردی و گروهی را نیز مشروعیت بخشد.
خداوند متعال در آیات متعددی اولین گام اجرای اقدامات پیشگیرانه و هدایتی را مطرح کرده و جامعه اسلامی را آماده پذیرش دستورات و سیاست های نظام اسلامی می کند.
چنانچه در سوره نساء آیه 80 این مشروعیت را به زیباترین شکل به رسول اکرم (ص) که حاکم نظام اسلامی است عطاء می نماید: " من یطع الرسول فقد اطاع الله"، "هر کس از رسول خدا اطاعت کند حتما" از خدا اطاعت کرده است."، زیرا پیامبراسلام (ص) با نهی از جرم و گناهان از مردم می خواهد از وی اطاعت داشته باشند، ‌زیرا تمام دستورات و اقدامات وی برای جلوگیری از گناه و مستند به سفارش خداست و مشروعیت الهی دارد و مردم با فطرت خویش حاکمیت خدا را قبول دارند.
در نظام اسلامی بین ایمان به خدا و قیامت، اطلاعت پذیری از نظام مشروع اسلامی، پیوندی نزدیک وجود دارد، این که پیامبر اسلام (ص) از مردم می خواهد از قتل، خوردن مال یتیم، کم فروشی، ‌عدم وفای به عهد و پیمان و اجرای واجبات و دوری از محرمات و ... خودداری نمایند همگی اطاعت از دستورات و اوامر الهی است.
در راستای تدابیر خداوند متعال برای تعالی بخشیدن به انسانی که با فطرت پاک آفریده شده، نظام اسلامی که دستاورد همان تدابیر و حاصل سال ها تبلیغ رسالت انبیاء و امامان علیهم السلام است علاوه بر داشتن مشروعیت الهی، ‌نهادهایی را نیز برای پیشگیری از جرم و گناه تأسیس می کند و به آن ها مشروعیت می بخشد ‌تا نسبت به اقامه امر و نهی الهی اقدام نمایند. "باید از میان شما گروهی باشند تا به نیکی دعوت کنند و امر به معروف نمایند و از منکر بازدارند ،‌اینان رستگارانند". سوره آل عمران آیه 104
این چنین است که مشروعیت الهی برای اصلاح گران و پیشگیری کنندگان از جرم و گناه ایجاد می شود و کارآمدی اقدامات آنان را فزونی می بخشد، به راستی نظام اسلامی در سایه مشروعیت الهی است که در زمینه های مختلف قدرت و اقتدار می یابد، در زمینه هایی همچون قدرت در سیاست گذاری و قانون گذاری مطابق قوانین الهی، ‌اجرا و نظارت، ‌قضا و دادرسی و غیره.
نیروی انتظامی هم به عنوان یک قدرت اجرایی ظرف بروز و ظهور امر و نهی الهی است که بیشترین توانایی را برای پیشگیری از جرم و تخلف دارد، این قدرت با داشتن پشتوانه سیاست گذاری و قانون گذاری الهی، شریعت محور است که به راحتی وارد عمل شده و به عنوان نماد توان اجرایی کشور اسلامی مان ایران اقدام می نماید.
نیروی انتظامی در سایه داشتن مشروعیت در اجرای وظایف و ماموریت های محوله، ‌خود را وقف خدمت به مردم، ‌اعتلای کشور، ‌ترویج دین و اخلاق، پشتیبانی از حق و ‌گسترش عدالت می کند؛ از همین روی در انجام وظایف خود نوعی مشروعیت الهی داشته و با اتکاء به خداوند در مسیر امر به معروف و نهی از منکر گام های خویش را محکم بر می دارد و با بهره گیری از قدرت و توان اجرایی مناسب، قدرت علمی، ‌اطلاع رسانی، ‌امکانات و تجهیزات نرم افزاری و سخت افزاری در خدمت به خدا و مردم کوتاهی نکرده و با داشتن اختیارات مشروع و قانونی، نظام اسلامی و دینی را در چارچوب قانون مدون اسلامی به اجرا در می آورد.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[مشاهده در: www.pana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن