واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ شهريور ۱۳۹۴ (۹:۲۸ق.ظ)
در آينده نزديک؛ ظرفيت جابهجايي کالا در بنادر شمالي به ۲۵ ميليون تن خواهد رسيد موج - وزير راه و شهرسازي با اشاره به ظرفيت جابهجايي کالا در بنادر شمالي کشور گفت: اين ظرفيت در آينده نزديک به ۲۵ ميليون تن در سال ميرسد.
به گزارش خبرگزاري موج، عباس آخوندي، وزير راه و شهرسازي، عصر روز گذشته، ۷ شهريور، همزمان با هفته دولت به استان گيلان سفر کرد و در حضور او بزرگترين حوضچه بنادر شمالي کشور با هزينهاي بالغ بر ۱۲۲ ميليارد تومان افتتاح شد.
وزير راه و شهرسازي ضمن گراميداشت ياد و خاطره شهيدان رجايي و باهنر در مراسم افتتاحيه ۳ پروژه توسعهاي بندرانزلي گفت: کشور ايران در موقعيتي قرار گرفته که ميتواند نقش بسيار مهمي را در توسعه خود و منطقه ايفا کند. قطعا ايران کشور قدرتمند دريايي است که اين قدرت را هم در درياي جنوب با توان نظامي، اقتصادي و محلي دارد و چه در درياي شمال صاحب قدرت است.
وزير راه و شهرسازي با تأکيد بر اين که بندرانزلي نشاني از قدرت ايران است، تأکيد کرد: قدرت درياي خزر متعلق به ايران است و ما اين توان را هم براي توسعه و رفاه مردم و هم براي افزايش ثروت ملي و همچنين براي ايجاد ثبات در منطقه ميخواهيم؛ زيرا معتقديم قدرت بدون مسووليت امکانپذير نيست.
آخوندي با اشاره به اثبات ادعاي قدرت منطق اي بودن ايران در جنگ تحميلي، دوران سخت تحريم اقتصادي و موفقيت در مذاکرات با ۱+۵ تأکيد کرد: ايران در تمامي مراحل ثابت کرد که از منطق و زبان گفت و گو استفاده ميکند و علاقهمند است به مسووليت منطقهاي خود عمل کند که بخشي از اين مسووليت شامل ايجاد ثبات و امنيت در منطقه است. ايران کشوري است که در ميان تمامي کشورهاي منطقه به خواست خدا و با اراده خود باثباتترين کشور منطقه محسوب ميشود و در حال حاضر با توجه به شرايط موجود ميتواند حداکثر بهره را از ثبات خود در جهت توسعه ببرد.
وزير راه و شهرسازي ادامه داد: بحث ما در حال حاضر توسعه زيربنا، شبکه تجاري و شبکه اقتصادي است. در همين راستا ايران هم در جنوب از بندر امام خميني تا بندر چابهار داراي زيرساختهاي مناسب حملونقل است و همچنين در شمال چيزي در حدود ۲۰ ميليون تن ظرفيت فعاليت بندري دارد که به زودي به ۲۵ ميليون تن در سال ميرسد که بايد بتوانيم در ميدان عمل از اين حجم بالا نهايت استفاده را ببريم.
آخوندي با تأکيد بر اين که ايران براي موفقيت بايد بتواند شبکه تجاري ايجاد کرده و با ايجاد شبکه تجار انواع زيربناهاي نرمافزاري را توسعه دهد، افزود: سيستمهاي بانکي، حقوقي، گمرکي و انواع سيستمهايي که بتواند تجارت را تسهيل کند، ميتواند در ايجاد شبکه تجاري تجار مؤثر باشد.
وزير راه و شهرسازي با اشاره به وضعيت مناسب موجود در شبکه حملونقلي کشور به توسعه رو به پيشرفت شبکه ريلي اشاره کرد و گفت: توسعه شبکه راهآهن با سرعت خوبي در حال انجام است. خط آهن تهران-قزوين و قرارداد دو خطه بودن آن در حال اجراست که اين مساله شبکه ترانزيتي کشور از مسير خط آهن قزوين-رشت-انزلي-آستارا را تقويت ميکند.
وي ادامه داد: در حال حاضر در بحث جادهاي از ظرفيت موجود استفاده ميکنيم اميدواريم بتوانيم حجم تجارت صادراتي خود را افزايش دهيم و اين کار قابليت انجام دارد. دولت همه گونه حمايت را در اين ارتباط خواهد داشت و در همين راستا نيز در اتاق بازرگاني استانها در تلاش است تا حملونقل تجاري و دريايي را با کشورهاي منطقه درياي خزر گسترش دهد.
آخوندي با تأکيد بر داشتن نگاه بين قارهاي و اين که ايران بايد برنامههاي حملونقلي خود را در اقيانوس هند از طريق روسيه داشته باشد، گفت: ايران ميتواند ارتباط خود را با شبه قاره هند از طريق درياي خزر با آسياي ميانه داشته باشد. با توجه به اين که کشورهاي آسياي ميانه به آب دريا دسترسي ندارند، ما ميتوانيم از اين فرصت استفاده کرده و به رونق اقتصادي در اين حوزه دست يابيم. بدين منظور بايد به نرمافزارها بيش از سختافزار توجه داشته باشيم.
وزير راه و شهرسازي افزود: بندرانزلي بندر ويژهاي است که کاملا با چهره شهر گره خورده است. از آنجايي که شهر پيرامون بندر رشد و توسعه داشته است، بنابراين مأموريت ما به عنوان راه و شهرسازي توسعه زيرساختهاي اين منطقه و امکان ايجاد سرمايهگذاري در اين بخش است که در همان راستا نيز گام برمي داريم.
وي با اشاره به وظايف وزارت راه و شهرسازي، زيباسازي شهري، دسترسي آسان به بنادر، ايجاد شبکه حملونقل ريلي مناسب و بهرهمندي از حملونقل ترکيبي و همچنين ايجاد اسکلههاي تفريحي و گردشگري و تعامل با شهرداريهاي استان گيلان را از برنامههاي پيش روي خود خواند و افزود: بايد کيفيت زندگي شهروندان را در شهرهاي مختلف افزايش داده و با حفظ شانيت آنها به تعاملات دوطرفه بيانديشيم.
آخوندي موقعيت تاريخي شهر انزلي را موقعيتي تاريخي خواند و تأکيد کرد: وزارت راه و شهرسازي و معاونت معماري و شهرسازي و همچنين معاونت امور مسکن بايد بتوانند شرايطي ايجاد کنند تا بافت تاريخي شهر با زندگي مدرن پيوند بخورد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]