تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس در روز جمعه ناخن‏هايش را كوتاه كند، عمر و مالش زياد مى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803804669




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رييس‌جمهوري در ميدان مسائل تكراري |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: رييس‌جمهوري در ميدان مسائل تكراري
من انتظار داشتم تا رييس‌جمهوري براي ملت توضيح دهد كه بعد از تحريم‌ها براي ساختار اداري و اقتصادي اين كشور چه اتفاقي خواهد افتاد.
کد خبر: ۵۲۷۸۰۷
تاریخ انتشار: ۰۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۲ - 30 August 2015


صادق زيباكلام در سرمقاله اعتماد نوشت:

مهم‌ترين و روشن‌ترين وجه سخنان ديروز رييس‌جمهوري در جريان نشست خبري ايشان، تكراري بودن حرف‌هاي وي بود. اين تكراري بودن به‌طور طبيعي خود محصول تكراري بودن سوالات مطرح شده از سوي خبرنگاران بود. اين به زعم من مهم‌ترين نكته‌اي است كه بايد از نشست خبري ديروز آقاي روحاني و نشست‌هاي پيش از آن بررسي شود. اينكه چرا در طول دو سال اغلب سوالات رسانه‌ها از فرد اول اجرايي كشور در ورطه تكرار سقوط مي‌كنند، آيا رسانه‌هاي ما فن و خلاقيت لازم براي طرح سوالات جديد را ندارند؟ هر چند به‌طور قطع پاسخ اين سوال پاسخي با وجوه و زواياي مختلف است اما مهم‌ترين زمينه ايجاد چنين شرايطي اين است كه  همچنان اين سوالات به عنوان موضوعاتي در سر فصل موارد مورد توجه جامعه قرار دارند. به عبارت ديگر محور سوالات هنوز از مسائل حل نشده جامعه است. بسيار بعيد است اگر فكر كنيم رسانه‌هاي ما به دليل ضعف‌هاي تكنيكي و فني توان طرح موضوعات جديد را ندارند، هر چند پذيرفته‌ايم كه در عرصه رسانه‌اي هنوز فاصله زيادي با استانداردهاي بين‌المللي داريم اما همزمان هم مي‌دانيم كه رسانه‌هاي ما در همين فضاي نامساعدي كه براي رشد و تعالي آنها وجود دارد آنقدر به تكنيك‌ها و فنون كار خبري تسلط دارند كه در يك نشست مهم چون كنفرانس خبري رييس‌جمهوري درگير طرح مسائل بي‌ربط و غير ضروري نشوند. با اين حساب دولت بايد بپذيرد كه اگر در معرض سوالات تكراري قرار مي‌گيرد بايد قدري در كارنامه خود بازنگري كند كه چرا در طول دو سال فعاليت، همچنان از سوي رسانه‌هاي مختلف با گرايش‌هاي مختلف در مقابل مسائلي قديمي قرار گرفته است. ضمن اينكه در اين خصوص به نظر مي‌رسد نوع رويكرد رسانه‌اي و اطلاع‌رساني دولت به گونه‌اي بوده كه نتوانسته حتي در حوزه‌هايي كه پاسخ‌هاي قطعي و قانع‌كننده وجود دارد، به توجيه افكار عمومي بپردازد.

به هر تقدير تصوير كلي كه چنين نشستي به جامعه و ناظران حوزه‌هاي مختلف مي‌دهد اين است كه ما در وضعيتي ايستا قرار داريم؛ وضعيتي با كمترين ميزان از تحرك؛ وضعيتي كه چارچوب عمومي آن بر خلاف تصور بسياري ارتباط چنداني به مسائلي نظير تحريم‌ها ندارد. در همين صحبت‌هاي روز گذشته آقاي روحاني به مانند بسياري از موقعيت‌هاي قبلي كه براي اظهارنظر در اختيار مقامات عالي كشور بود، هيچ مساله كلان اقتصادي مد نظر قرار نگرفت.

ما در حالي كه درگير توضيح دادن به سوالات جزيي هستيم هنوز موارد بسيار كلاني را بي‌پاسخ گذاشته‌ايم. مواردي از قبيل فساد اداري افسارگسيخته كه ديروز هيچ جايي در بين سخنان رييس‌جمهوري پيدا نكرد. من انتظار داشتم تا رييس‌جمهوري براي ملت توضيح دهد كه بعد از تحريم‌ها براي ساختار اداري و اقتصادي اين كشور چه اتفاقي خواهد افتاد. ما چيزي حدود ٥ يا ٦ سال در تحريم غربي‌ها بوده‌ايم. آيا قبل از آن يعني مثلا ١٠ سال پيش وضعيت ما با كشورهايي نظير برزيل يا تركيه يا مالزي كه از جمع كشورهاي در حال توسعه به كشورهاي توسعه‌يافته پيوسته‌اند، قابل قياس بود؟ آيا ناكارآمدي نظام اقتصاد دولتي ما ربطي به موضوع تحريم‌ها داشت؟

در يك ارزيابي كلي بايد گفت كه رييس‌جمهوري در سخنان ديروز خود با تمركز بر برخي جزييات، نتوانست به مسائل كلي و كلان بپردازد. ضمن آنكه گزارش اوليه ايشان هم به دليل تكرار بسيار زياد در مراحل زماني مختلف، نه جذابيت خاصي داشت و نه مي‌توانست حس همدلي را در مخاطبان ايشان بر بيانگيزد. اين دست گزارش‌ها نيز از جمله نقاط ضعف دولت‌هاي مختلف در كشور ما است كه قصد خود را با پيش پا افتاده‌ترين و دم دستي‌ترين روش‌ها، تبليغ كنند. حال آنكه بسيار واضح است كه به دليل از دست رفتن اعتماد عمومي بين ملت و دولت، چنين گزارش‌هايي نمي‌تواند از نفوذ لازم در مردم برخوردار باشد. در بحث‌هاي هسته‌اي نيز هرچند موضع رييس‌جمهوري درباره لايحه برجام، در همين مورد خاص مي‌تواند همدلي‌هاي زيادي را بر بيانگيزد اما به نظر مي‌رسد آقاي روحاني بايد به مراتب بيشتر از اين به جايگاه‌ نهادهاي رسمي كشور كه به دور از تركيب سياسي آنها مي‌توانند حاملان ارزش‌هاي دموكراتيك در هر جامعه‌اي باشند، توجه نشان دهد. هر چند عملكرد نا صواب و غير قابل دفاع اصولگرايان در سه دوره اخير مجلس، اين نهاد را كه از قدرت و جايگاه ويژه‌اي در چارچوب‌هاي حقوقي برخوردار است، در ميدان سياست زخم خورده و فرودست كرده اما رييس‌جمهوري به عنوان كسي كه از يك سو مدعي اعتدال سياسي و از سوي ديگر مورد وثوق هواداران توسعه سياسي و دموكراسي در كشور است، بايد بيش از اينها جايگاه اين نهاد را ارج بنهد.‌

اي كاش آقاي روحاني ديروز در كنار سخناني كه درباره جايگاه و نقش مجلس در موضوع برجام داشت...قدري هم مي‌توانست به تقويت جايگاه اين مجموعه در همان حد حرف همت بگمارد. نهايتا اما به نظر من كامل‌ترين و كم‌نقص‌ترين قسمت سخنان ديروز رييس‌جمهوري همان بخش سخنان وي درباره حصر بود. جايي كه توانست به تصويرسازي دقيق‌تري از موقعيت دولت و تمايل دستگاه اجرايي بپردازد و اشاره كرده كه ضمن عدم فراموشي موضوع، در اين شرايط از توان كافي براي حل مساله برخوردار نيست. اين قسمت از سخنان اقاي روحاني را شايد بتوان نماد همان مسائل تكراري و پاسخ داده نشده‌اي دانست كه همچنان در جامعه در حال تكرار است.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن