واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: بازگشت چغندر قند به چرخه تولید
رئیس سازمان جهادکشاورزی خوزستان گفت: کشت چغندر قند در استان احیا خواهد شد.
به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز؛ کیخسرو چنگلوایی گفت: یکی از حلقه های مفقوده بخش کشاورزی بحث کم رنگ شدن تناوب است. هرچند حرکت های خوبی در این راستا صورت گرفته اما باید تناوب را بیش از این بیافزاییم و یکی از گیاهان مناسبی که می تواند در این تناوب جای گیرد چغندر قند است.
چنگلوایی افزود: از مزایای گیاه چغندر قند صنعتی بودن آن است و حتی کشتی که بعد از آن صورت می گیرد حداقل آفات و علف های هرز را خواهد داشت در واقع یک نوع شخم بیولوژیک است و جزء معدود محصولاتی بوده که با جذب سدیم خاک، فرایند اصلاح خاک را انجام می دهد.
وی به ویژگی محصول در استان اشاره کرد و اظهار داشت: چغندر قند ویژگی خاصی را در استان ما دارد که این ویژگی در سایر استان ها کمتر دیده می شود و از جمله آن نداشتن بیماری ویروسی ریشه ریشی، عدم وجود عامل بیماری زا نماتود و کشت پاییزه است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی خوزستان بیان کرد: کشت پاییزه محصول ، حداکثر استفاده از بارندگی و حداقل استفاده از منابع آبی را در پی دارد یعنی کارایی مصرف آب چغندر قند در خوزستان نسبت به سایر استان ها که کشت بهاره در آنجا صورت می گیرد، به مراتب بیشتر است.
وی افزود: متاسفانه به دلیل سیاست های غلط و سودجویی بعضی ها که کارخانجات تولید شکر را خریداری کرده وانها را به تعطیلی کشاندند تا بتوانند شکر خام را وارد کنند، کشت چغندرقند متوقف شد اما خوشبختانه با همت مسئولان و استقبال کشاورزان بعد از 10 سال تعطیلی کشت توانستیم با کشت دوباره عملکردمان را به 60 تن در هر هکتار برسانیم.
چنگلوایی تصریح کرد: عیار وعملکرد بالا باعث شد که بعضا کشاورزان تا 10 میلیون تومان سود در هر هکتار را بدست آورند و امسال نیز با درخواست 17 هزار هکتاری کشت کنندگان مواجه شدیم این در حالی است که وزارت خانه سطح 6200 هکتاری را برای ما تعیین کرده بود.
کیخسرو چنگلوایی گفت : در کشت های بهاره متوسط شکر تولیدی حدود 4500 کیلو تا 5200 کیلو در هر هکتار است اما در خوزستان به بالای 9 تن رسید و این نشان دهنده اقتصادی بودن کشت و پایداری تولید و اشتغال زایی است.
چنگلوایی بیان داشت: متاسفانه ناچاریم محصول را به اصفهان، کرمانشاه و یاسوج ارسال کنیم اما در حال حاضر نیز به دنبال انجام کارهایی هستیم که به احیای این محصول بیشتر کمک کند.
رئیس سازمان جهادکشاورزی خوزستان افزود: راه اندازی کارخانه جات دزفول و اهواز و تشویق سرمایه گذاران برای احداث کارخانه های جدید از جمله اقدامات صورت گرفته است.
وی بیان داشت: در دزفول سرمایه گذاران بخش خصوصی، زمینی برای کارخانه 7500 تنی در نظر گرفته اند همچنین شرکت توسعه نیشکر به دنبال در اختیار گرفتن کارخانه قند اهواز است تا آن را بازسازی نماید.
در پایان کیخسرو چنگلوایی گفت: احیای دوباره محصول و توسعه کشت آن نیاز به کمک و همت مسئولان در سطح استانی و ملی را دارد و باید وزارت صنعت، معدن و اقتصاد ، سازمان مدیریت و برنامه ریزی در کنارمان باشند و بخش خصوصی نیز باید فعال تر شود.
انتهای پیام/ی
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
مارون پيشتاز در بهينه سازی مصرف انرژي
ثبت 100 هزار متر حفاری چاه های نفت و گاز
معاون حقوقی ریاست جمهور در اهواز
منع ورود 30 محموله چینی غیر استاندارد به کشور
شوش، مدفن مدافع بانوی صبر و استقامت
۰۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۷:۴۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]