واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ شهريور ۱۳۹۴ (۱۵:۱۸ب.ظ)
معاون برنامهريزي وزير صنعت خبر داد: تهيه فهرست شرکتهاي خارجي توانمند براي مذاکرات صنعتي موج- معاون برنامهريزي وزير صنعت از تهيه فهرست شرکتهاي توانمند خارجي براي مذاکره و همکاري صنعتي خبر داد و گفت: اين فهرست به وزير صنعت ارائه شده که ميتواند در مذاکره با شرکتهاي خارجي در بخشهاي مختلف صنعت مورد توجه قرار گيرد.
به گزارش خبرگزاري موج، محمد ابويي مهريزي در يک نشست خبري اظهارداشت: دولت براي شرايط پساتحريم برنامهريزي کرده و در اين مورد برنامههايي براي چگونگي مذاکره با طرفهاي خارجي و پذيرش آنها تدوين شده است.
وي تصريح کرد: بر اين اساس، برنامههاي وزارت صنعت براي حضور شرکتهاي خارجي در ايران مشخص شده که سرمايهگذاري، انتقال تکنولوژي و ارائه ماشين آلات، کمک به مديريت توليد و ايجاد بازار از جمله مسائل موردنظر در اين برنامه است.
ابويي درمورد سياستهاي اقتصادي دولت براي خروج غيرتورمي از رکود نيز گفت: دولت برنامهريزي مشخصي دارد و به دنبال اين است که در عين حالي که به حالت پايداري در اقتصاد ميرسيم، بين عرضه و تقاضا نيز توازن ايجاد شود.
وي ادامه داد: بر اين اساس، بايد بين سياستها و حمايتهاي دولت از بخش عرضه و تقاضا تعادل ايجاد شود که گاهي مجبور ميشويم اولويت بندي انجام دهيم.
وي تأکيد کرد: به همين دليل سياستها ممکن است در دو سال اول با دو سال دوم يکسان نباشد، به طوري که طي سالهاي اخير پايش وضع عرضه بيشتر از تقاضا بوده که البته اين مسئله به تقاضا نيز کمک کرده است.
به گفته معاون برنامه ريزي وزير صنعت، دولت به دنبال اين است که تناسب بهتري ميان پايش عرضه و تقاضا در کشور ايجاد شود.
وي همچنين با اشاره به افزايش موجودي کالا در برخي کارخانههاي صنعتي، گفت: يکي از نتايج مذاکرات هستهاي، تأثير آن بر بازار داخل بوده، به طوريکه روشن نبودن بعضي از مسيرها، تأثيراتي را بر مصرفکنندگان گذاشته است و برخي خريداران براي تأمين نياز خود دست نگه داشتهاند.
وي در ادامه با اشاره به تدوين برنامه راهبردي وزارت صنعت و ارسال آن از سوي وزير صنعت به رئيس جمهور، گفت: پس از تصويب اين برنامه در دولت، به عنوان يک بند قانوني در برنامه ششم قابل ذکر خواهد بود.
وي همچنين با تشريح جزئيات برنامه راهبردي وزارت صنعت در افق 1404، گفت: بر اساس اين برنامه، وضعيت کشور از نظر شاخصهاي اقتصاد بينالملل همتراز با کشورهاي نوظهور صنعتي خواهد بود و علاوه بر اين، زمينههاي جذاب براي سرمايهگذاري مستقيم خارجي فراهم خواهد شد.
ابويي اظهار داشت: طبق برنامه وزارت صنعت، سهم ايران در تجارت جهاني تا سال 1404 به رقم مناسبي خواهد رسيد و بنگاهها و شرکتهاي بزرگ صنعتي و تجاري ايران در بين برترينهاي دنيا قرار خواهند گرفت.
وي با بيان اين که تا سال 1404 ارزش صادرات غيرنفتي کشور به 180 ميليارد دلار خواهد رسيد، گفت: اين رقم در سال گذشته 63 ميليارد دلار بوده است که پيشبيني ميشود در سال 96 به 103 ميليارد دلار و در سال 99 به 130 ميليارد دلار برسد.
وي ادامه داد: همچنين طبق برنامه راهبردي وزارت صنعت، ارزش صادرات صنعتي و معدني کشور تا سال 1404 به 121 ميليارد دلار خواهد رسيد که اين رقم در سال گذشته 32 ميليارد دلار بوده است.
ابويي با بيان اين که سرانه صادرات غيرنفتي کشور تا سال 1404 به 1850 دلار خواهد رسيد، گفت: در اين مدت نسبت صادرات به واردات 110 درصد خواهد بود و سرانه صادرات صنعتي و معدني به 1250 دلار خواهد رسيد.
وي ادامه داد: تا سال 1404 سهم ارزش افزوده صنعتي ايران در جهان به 0.5 درصد خواهد رسيد و سهم ارزش افزوده بخش صنعت، معدن و تجارت از GDP به 35 درصد ميرسد که سهم ارزش افزوده صنعت از GDP معادل 18.5 درصد، معدن 2 درصد و تجارت 14.5 درصد خواهد بود.
به گفته وي، تا سال 1404 نرخ رشد ارزش افزوده در بخش صنعت، معدن و تجارت 12 درصد خواهد بود و ايران به عضويت سازمان تجارت جهاني درخواهد آمد.
معاون برنامه ريزي وزير صنعت افزود: طبق هدفگذاري انجام شده در برنامه راهبردي صنعت تا سال 1404 ميزان صادرات کالا به 145 ميليارد دلار خواهد رسيد که سهم بخش صنعت معادل 115 ميليارد دلار، بخش معدن 6 ميليارد دلار، کشاورزي و دامپروري 12 ميليارد دلار، ميعانات گازي 8 ميليارد دلار و فرش و صنايع دستي 4 ميليارد دلار خواهد بود و براي خدمات نيز صادرات 35 ميليارد دلاري پيشبيني شده است.
وي همچنين با اشاره به هدفگذاري انجام شده براي توليد 3 ميليون دستگاه سواري و وانت تا سال 1404 در کشور، گفت: ميزان توليد خودروهاي تجاري نيز در اين مدت 120 هزار دستگاه پيشبيني شده است.
وي با بيان اينکه ميزان فروش سالانه صنعت خودرو تا سال 1404 بايد به 50 ميليارد دلار برسد، گفت: در اين مدت سهم ارزش افزوده صنعت خودرو از GDP معادل 4 درصد خواهد بود و جايگاه ايران در جهان در صنعت خودرو به رقم 11 خواهد رسيد.
معاون برنامهريزي وزير صنعت تصريح کرد: تا سال 1404 ظرفيت توليد کنسانتره سنگ آهن به 72ميليون تن خواهد رسيد و ظرفيت توليد گندله نيز 85 ميليون تن خواهد بود.
وي ادامه داد: رتبه صنعت فولاد ايران در جهان تا سال 1404 به رقم 7خواهد رسيد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]