تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):هیچ بنده اى حقیقت ایمانش را کامل نمى کند مگر این که در او سه خصلت باشد: دین شناسى، تدبر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827339641




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

هر نوع کیست سینه مساوی است با سرطان سینه؟


واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی: كیست‌های سینه همیشه خطرناك نیستند و اگر به شما گفته شده كه باید در دوره‌های سه‌ماهه یا شش‌ماهه با سونوگرافی سلامت‌تان را چك كنید، نباید خود را در معرض ابتلا به سرطان سینه بدانید.

هر نوع کیست سینه مساوی است با سرطان سینه؟
کیست های سینه و سرطان سینهشاید عجیب به نظر برسد، اما شما تنها نیستید؛ كمتر زنی است كه این برجستگی‌های بی‌خطر را در سینه‌اش نداشته باشد و كیست‌ها راهی به سینه‌اش پیدا نكرده باشند. درست است برجستگی مشكوكی كه با دست هم قابل لمس شدن است با خودش ترس‌هایی را یدك می‌كشد و آرامش‌تان را لااقل تا زمان گرفتن نتیجه سونوگرافی از بین می‌برد، اما از نظر دكتر عصمت‌السادات هاشمی، جراح پستان، عضو هیات علمی پژوهشكده بیماری‌های سینه و مدیر كلینیك بیماری‌های سینه، همه زنانی كه به این مشكل شایع دچار هستند، گرفتار سرطان سینه نمی‌شوند. دكتر هاشمی می‌گوید در اینكه باید كنترل مداوم این كیست‌ها را جدی بگیرید، شکی نیست اما نباید پیدا شدن این برجستگی‌ها را با سرطانی شدن سینه‌های‌تان یكی بدانید. 
این چیه كه حسش می‌كنم؟تقریبا همه خانم‌ها در طول عمرشان برای یك بار هم كه شده كیست سینه را تجربه می‌كنند. كیست، فضایی داخل سینه است كه دیواره نازكی دارد و مایع درون آن یكدست و زلال است. كیست‌ها معمولا كوچك هستند ولی ممكن است كیست‌های بزرگ هم تشكیل شوند كه البته جای نگرانی نیست؛ چون اندازه كیست دلیل خطرناك بودن آن نیست. دو نوع كیست وجود دارد؛ كیست‌های ساده و كیست‌های كمپلكس. اغلب كیست‌های سینه (چه بزرگ باشند، چه كوچك) كیست‌های ساده هستند كه هیچ خطری را متوجه سلامت فرد نمی‌كنند و تنها ممكن است باعث ایجاد درد در سینه شوند. اما كیست‌های كمپلكس متفاوت هستند؛ به این شكل كه دیواره ضخیمی دارند و به شكل توده لمس می‌شوند. این كیست‌ها گرچه همیشه خطرساز نیستند، اما به اندازه كیست‌های گروه قبل بی‌آزار هم نیستند و اگر طی نمونه‌برداری، آزمایش‌ها و معاینات توده خطرناك تشخیص داده شود، باید درمان را شروع كرد. 
كیست‌های خطرناك چه شكلی‌اند؟آنچه می‌توان با عنوان كیست خطرناك از آن یاد كرد، دسته دوم كیست‌ها یا همان كیست‌های كمپلكس هستند؛ اما تشخیص نوع آنها و میزان خطرناك بودن‌شان كار شما نیست. درصورتی‌كه فرد در سینه خود توده‌ای لمس كند، باید حتما به پزشك مراجعه كند؛ چراكه تنها راه تشخیص قطعی نوع كیست، سونوگرافی یا رادیولوژی است. یعنی هیچ كس نمی‌تواند صرفا با لمس یك توده به این نتیجه برسد كه توده خطرناك است. 
كیست، ارث مادری است؟بعضی‌ها تصور می‌كنند كیست‌های سینه هم مانند كیست‌های تخمدان در اثر وراثت ایجاد می‌شوند. درحالی‌كه این تصور اشتباه است و كیست‌های سینه و تخمدان، ساختار متفاوتی دارند. از آنجا كه علت اصلی تشكیل كیست سینه هورمون‌های تخمدان است، در سنین باروری خانم‌ها، احتمال تشكیل كیست بیشتر می‌شود. تخمدان‌های خانم‌ها در سنین بین 30 تا 35 سالگی فعالیت منظم‌تری دارد و به همین دلیل زنان در این سال‌ها در دوران اوج باروری قرار دارند و بیشتر از هر وقت دیگری ممكن است دچار كیست شوند. احتمال اینكه سینه خانم‌ها كیست‌ساز شود، با ورود آنها به 30 سالگی بیشتر می‌شود و احتمال ابتلا به آن معمولا تا 50 سالگی هم بالاست. 
نباید به كودكم شیر دهم؟گاهی افرادی كه كیست ساده سینه دارند از بارداری می‌ترسند، چون فكر می‌كنند ممكن است خطری برای خودشان و جنین داشته باشد. اما درصورتی‌كه سونوگرافی یا رادیولوژی، ساده بودن كیست‌ها را تایید كنند، بارداری و شیردهی هیچ خطری برای مادر و جنین در پی نخواهد داشت. فقط از آنجا كه طی بارداری میزان ترشح هورمون‌ها در بدن تغییر می‌كند، ممكن است اندازه كیست بزرگ‌تر شود و فرد به‌خاطر وجود آنها درد بیشتری احساس كند. البته از آنجا كه هورمون‌ها بیشتر از هر عامل دیگری روی تعداد و اندازه كیست‌ها تاثیر می‌گذارند، بعد از اتمام دوره بارداری و شیردهی و با برگشتن هورمون‌ها به وضعیت عادی فرد می‌تواند انتظار ایجاد تغییراتی را در آنها داشت.  البته ممكن است كیست در اطراف نوك سینه قرار داشته باشد كه در این صورت مانعی برای مكیدن سینه توسط نوزاد یا عامل درد بیشتر برای مادر خواهد شد. اما باز هم مساله نگران‌كننده‌ای نیست. چون روش ساده‌ای برای خالی كردن محتویات كیست توسط پزشك متخصص وجود دارد و درصورتی‌كه مادر مایل باشد، حتی در این شرایط هم می‌تواند نوزادش را با شیر خودش تغذیه كند. 
باید دارو بخورم؟بعضی خانم‌ها به محض اینكه از وجود كیست‌ها باخبر شوند، نگران سلامت‌شان می‌شوند؛ اما اگر بعد از انجام سونوگرافی و مشورت با پزشك متخصص زنان از ساده بودن كیست‌ها اطمینان حاصل شده باشد، دیگر جایی برای نگرانی وجود ندارد. كیست‌های ساده هیچ خطری برای سلامت ندارند و اساسا نیازی هم به درمان‌شان نیست و وقتی خطری نیست، پس نباید بی‌جهت خانم‌های مبتلا خود را درگیر درمان‌های بیهوده- و بعضا- خطرناك كنند. گاهی بنا به اصرار بیمار یا تشخیص پزشك برای فرد مبتلا به كیست ساده، ویتامین E تجویز می‌شود كه خاصیت درمانی ندارد و تنها درد را كاهش می‌دهد؛ علاوه بر آن گل مغربی را هم به همین منظور تجویز می‌كنند. اما اگر فرد دردی را به‌خاطر وجود این كیست‌ها احساس نكرد، نیازی به استفاده از این مكمل‌ها وجود ندارد. 
می‌توانم پیشگیری كنم؟همانطور كه گفتیم، كیست سینه در اثر تغییرات هورمون‌های تخمدان به وجود می‌آید و از آنجایی كه ترشح هورمون‌ها یك اتفاق طبیعی است كه نمی‌توان و نباید مانع آن شد، به همین دلیل توصیه می‌شود خانم‌هایی كه كیست سینه ندارند سالی یك بار، كسانی كه كیست یا فیبروكیستیك دارند، هر شش ماه یك بار و افرادی كه سابقه بیشتری در زمینه ابتلا به كیست سینه دارند، هر سه ماه یك بار سونوگرافی انجام دهند. ضمن اینكه لازم است هر كسی ماهی یك بار در منزل خودش سینه‌هایش را معاینه كند و به محض مشاهده تغییرات، برای پیگیری موضوع سراغ متخصص برود. توصیه می‌شود از 20 سالگی به بعد خانم‌ها، یك بار در ماه مقابل آینه سینه‌های‌شان را معاینه كنند. روش معاینه به هیچ وجه سخت نیست و هر كسی به تنهایی از عهده انجام آن برمی‌آید. صرفا قرار است سینه را با دست لمس كنید تا ببینید آیا توده‌ای احساس می‌كنید یا خیر. 
خودتان را معاینه كنید
معاینه سینه‌ها در خانه كار سختی نیستبرای این كار مقابل آینه بایستید، دست‌های‌تان را كنار بدن قرار دهید، با دقت نگاه كنید و ببینید آیا هیچ علامت غیرعادی در سینه‌ها مشاهده می‌شود یا نه. از زاویه‌های مختلف نگاه كنید. حالت دست‌های‌تان را تغییر دهید و باز هر دو سینه را بررسی کنید؛ مثلا دست تان را بالا ببرید. 
مرحله بعدی معاینه، لمس كردن استبرای معاینه سینه راست، دست را بلند كنید و پشت سرتان بگذارید. سینه را یك دایره در نظر بگیرید. با حركات دایره‌ای شكل دست چپ و با فشار خفیفی بافت‌های سینه را لمس كنید تا به نوك سینه برسید.  این كار را یك بار دیگر با فشار كمی بیشتری انجام دهید. بار سوم با فشار بیشتری بافت‌ها را لمس كنید. از همین روش برای سینه چپ هم استفاده كنید. 
زیر بغل را  هم معاینه کنیدبرای اطمینان بیشتر روی تخت دراز بكشید و معاینه شماره دو را در حالت خوابیده هم انجام دهید. به همان روش قبلی دستی را بلند كنید و با دست مخالف معاینه را تكرار كنید. در مرحله آخر با دست مخالف زیر بغل را هم معاینه كنید. اگر این معاینه را در حمام انجام دهید، راحت‌تر خواهد بود؛ چراكه آب یا صابون باعث می‌شود بافت‌ها را بهتر و دقیق‌تر لمس كنید.مجله سیب سبزاخبار مرتبط:اثرات قابل توجه افسردگی روی سرطان سینهخوراکی‌هایی که از ابتلا به سرطان سینه پیشگیری می‌کنندفشردن سینه زنان از رشد سرطان می کاهد!


شنبه 7 شهریور 1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نیک صالحی]
[مشاهده در: www.niksalehi.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن