واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: نگاهی تاریخی به پیشینه اجلاس روسای مجالس اتحادیه بین المجالس جهانی
چهارمین اجلاس روسای مجالس اتحادیه بین المجالس جهانی با محوریت صلح جهانی در نیویورک برگزار میگردد.
به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، چهارمین اجلاس جهانی روسای مجالس از 13 آگوست تا 2 دسامبر 2015 (9 تا 11 شهریور ماه) در دفتر سازمان ملل در نیویورک برگزار میشود.
علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی کشورمان نیز در این نشست حضور داشته و به ایراد سخنرانی میپردازد.
نشست روسای مجالس از سراسر جهان اجتماع منحصر به فردی برای گفتوگو و همکاری بین مجالس دنیا در بالاترین سطح به شمار میرود و موضوع کلی این اجلاس بر صلح، دموکراسی و توسعه از نگاه مجالس تمرکز دارد.
این اجلاس بخشی از مجموعه نشستهایی در سطوح بالاست که به اجلاس سالانه سازمان ملل متحدی در اواخر سپتامبر 2015 منتهی میشود که در آن اهداف توسعه پایدار پیگیری خواهد شد.
این اجلاس توسط اتحادیه بین المجالس (IPU) برگزار خواهد شد و فقط مختص سران مجالس است و در واقع این اتحادیه بزرگترین اتحادیه غیر دولتی در جهان است و از بزرگترین اتحادیه های سازمان ملل به شمار میرود.
اتحادیه بینالمجالس جهانی را به لحاظ گستردگی و فراگیر بودن آن میتوان با سازمان ملل متحد مقایسه کرد، با این تاکید که در اتحادیه بینالمجالس، پارلمانها نقش آفرینی میکنند.
رسالت اتحادیه بین المجالس جهانی، پیشبرد صلح و امنیت از طریق گفتگوهای مسالمت آمیز، گسترش دموکراسی و تاکید بر رعایت حقوق بشر است و این اتحادیه محیطی مساعد برای حل و فصل اختلافات و پیشگیری از منازعات و توسعه همکاریهای چند جانبه میان کشورهای عضو است.
این اتحادیه پارلمانی، رابطه نزدیکی با سازمان ملل دارد و یکی از مباحث اجلاس سوم آن نیز تنظیم روابط این اتحادیه با سازمان ملل بود.
تقویت تعامل میان اتحادیه بین المجالس جهانی و سازمان ملل متحد، میتواند به افزایش بهره گیری از ظرفیتهای این دو نهاد مهم بینالمللی درجهت برقراری امنیت و صلح جهانی کمک کند.
این اتحادیه که در سال 1889 تاسیس شده است، از سال 2000 تاکنون هر پنج سال یک بار همایشی در سطح روسای پارلمانهای کشورهای عضو برگزار کرده است.
گفتنی است تمامی تدارکات مربوط به برگزاری چهارمین اجلاس با هدایت کمیته مقدماتی متشکل از حدود 30 رئیس مجلس ترتیب داده شده است و موضوع اصلی این اجلاس صلح و امنیت بین المللی است .
لاریجانی در چهارمین نشست روسای مجالس در نیویورک چه خواهد گفت؟
با توجه به حضور گروههای تروریستی در منطقه خاورمیانه و وقوع جنگ در این منطقه، علی لاریجانی قرار است در سخنرانی خود به این مسئله که چگونه میتوان ساختار دموکراتیک را به صورت واقعی و در عمل برای تحقق صلح مورد استفاده قرار داد، اشاره کند.
همچنین طبق گفته لاریجانی صلح و دموکراسی بحث دوره چهارم اجلاس روسای مجالس است و دیدار با روسای مجالس مختلف و بررسی این موضوع که چگونه میتوان بر جنگ به عنوان واقعیت موجود در زندگی مردم دنیا فائق آمد از دیگر برنامههای پیش رو در حاشیه این اجلاس است.
نگاهی به سومین اجلاس سران اتحادیه بین المجالس:
سومین اجلاس روسای مجالس عضو اتحادیه بینالمجالس جهانی(IPU) با عنوان «پارلمانها در جهان بحران زده و پاسخگویی مردم سالارانه در سطح جهان در راستای منافع عامه» از 19 تا 21 جولای 2010 (28 تا 30 تیرماه 1389) در ژنو سوئیس با حضور بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل، علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی و بیش از 120 رئیس مجلس در ژنو برگزار گردیده بود.
مهمترین سخنان علی لاریجانی در سومین کنفرانس جهانی روسای مجالس عضو اتحادیه بینالمجالس:
*** تشکیل روسای مجالس نشانگر ارادهای جهت همکاری و تعامل میان اتحادیه بینالمجالس و سازمان ملل متحد به منظور استفاده هر چه بیشتر از ظرفیت واقعی پارلمانها در ابعاد بینالمللی است.
*** ایران همواره از راههای منطقی همانند مذاکرات هدفمند استقبال کرده است.
*** ساختار ناسالم قدرت در عرصه بینالمللی منتهی به استفاده ابزاری از نهادهای تخصصی بینالمللی شده است که این وضعیت برای امروز و آینده بشریت زیانبار و مخرب است.
*** ایران بر اساس معاهده انپیتی به دنبال استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای است.
*** رژیم صهیونیستی بیاعتنا به قواعد بینالمللی به انباشت سلاحهای هستهای ادامه میدهد.
*** آژانس بینالمللی انرژی هستهای و شورای امنیت به جای پرداختن به کشورهای دارای سلاحهای هستهای و کشتار جمعی هر روز به محدودتر کردن کشورهای خواهان استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای میپردازند و این نمونه روشنی از فساد ساختار قدرت بینالمللی است که باید پارلمانهای جهان و IPU برای آن چارهای جدی بیندیشند.
*** اقدامات غیرحقوقی و غیرانسانی همانند تحریم بر اراده ملی ما تاثیری نخواهد گذاشت.
بانکیمون، در سومین کنفرانس جهانی روسای مجالس عضو اتحادیه بینالمجالس:
*** پارلمانها ستون فقرات دموکراسی هستند؛ چون علاوه بر قانونگذاری صدای ملتهایشان بوده و ارتباط ملی و جهانی برقرار میکنند.
*** جهان نیاز به مجالس قوی و کارآمد دارد تا بتواند به صورت آزاد مواضعش را بیان کند.
*** منشور سازمان ملل به دنبال برآوردن اهداف و آرمانهای مردم جهان؛ یعنی صلح، امنیت، حقوق بشر، تغییرات اقلیمی، رفاه جوامع و خانواده است.
شایان ذکر است که در این اجلاس بان کی مون و علی لاریجانی با هم دیدار و گفتو گو کرده بودند.
انتهای پیام/
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
تقویت دموکراسی راهکاری برای جلوگیری از جنگ و خونریزی در جهان است
لاریجانی عازم نیویورک شد
انتقاد یک عضو کمیسیون کشاورزی از واردات بدون منطق مرغ برزیلی
پیام تسلیت رئیس مجلس به حجت الاسلام والمسلمین احمدی میانجی
۰۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]