واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ شهريور ۱۳۹۴ (۱۴:۲۲ب.ظ)
رئيس اتاق خرمآباد: براي صادرات محصولات لرستان به حمايت نياز داريم موج - خرم آباد- رئيس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي خرمآباد گفت: در لرستان براي راهاندازي خط توليد و صادرات محصولات، نيازمند حمايتهايي هستيم.
به گزارش خبرگزاري موج، حسين سلاحورزي در جلسه شوراي گفت و گوي دولت و بخش خصوصي لرستان با حضور معاون اجرايي رئيسجمهور اظهار داشت: از ابتداي شروع به کار دولت تدبير و اميد تاکنون شوراي گفت و گوي دولت و بخش خصوصي لرستان 19 جلسه تشکيل داده که در ۱۸ جلسه گذشته ۲۴ موضوع مطرح و ۵۱ مصوبه داشتهايم.
وي با تأکيد بر اين که بخش عمدهاي از مصوبات اين شورا به رفع مشکلات بنگاههاي اقتصادي لرستان کمک کرده است، اضافه کرد: يکي از جلسات اين شورا در حوزه مشکلات پيمانکاران و واحدهاي خدمات مهندسي در حوزهي عمراني بوده است.
رئيس پارلمان بخش خصوصي لرستان ادامه داد: همچنين دو جلسه در خصوص بررسي موانع و راهکارهاي توسعه و سرمايهگذاري استان داشتيم که ۱۵ رديف از موانع و راهکارهاي آن بررسي شد.
سلاحورزي با اشاره به اينکه شوراي گفت و گوي دولت و بخش خصوصي در لرستان يک جلسه اختصاصي براي مشکلات شهرکهاي صنعتي داشته است، اظهار داشت: طي جلسهاي نيز براي رفع مشکلات مالياتي و تامين اجتماعي واحدها تصميماتي گرفته شد و يک جلسه هم براي حمايت دستگاههاي اجرايي از محصولات توليدي تشکيل شد.
وي ادامه داد: همچنين دو جلسه از جلسات شوراي گفت و گوي دولت و بخش خصوصي لرستان در خصوص گفت و گو با کميته حمايت قضايي از سرمايهگذاري در استان بوده است.
رئيس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي خرمآباد افزود: همچنين جلسات مختلفي به صورت موضوعات ملي با رئيس کل بانک مرکزي، وزير دادگستري و معاون وزير کار داشتهايم.
سلاحورزي ادامه داد: يکي از مشکلات معادن لرستان اين بود که بانکها پروانهي بهرهبرداري معادن را به عنوان وثيقه نميپذيرفتند که خوشبختانه اين مشکل با دستور استاندار مرتفع شد.
وي از تسهيل فضاي کسب و کار، مقرراتزدايي و تسريع در فرايند صدور مجوزها به عنوان مهمترين موضوعاتي که در جلسات شوراي گفتوگوي دولت و بخش خصوصي لرستان تصميمگيري شده است، ياد کرد و گفت: با افتتاح ساختمان پنجره واحد در ساختمان استانداري موجب تسهيل فضاي کسب و کار در استان خواهيم شد.
وي به تأثيري که واحدهاي سنگبري در اشتغال و توليد ناخالص استان دارند اشاره کرد و اظهار داشت: واقعيت اين است که وجود معادن ساختماني و واحدهاي سنگبري در لرستان ميتواند به عنوان يک مزيت رقابتي و فرصت تلقي شود و مشکلات لرستان را در حوزهي اشتغال و توسعهيافتگي صنعتي مرتفع کند.
رئيس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي خرمآباد در بخش ديگري از سخنان خود به کاهش نقدينگي واحدهاي توليدي لرستان اشاره و تصريح کرد: در فاکتورهاي خريد، مبلغ ارزش افزوده قيد نميشود که بايد اين مشکل مورد بررسي قرار گيرد. اين چالش خطر تعطيلي واحدهاي سنگبري و بيکاري کارکنان آنها را دو چندان کرده است.
سلاحورزي يادآور شد: يکسوم واحدهاي صنعتي لرستان را واحدهاي سنگبري تشکيل ميدهند و به دليل کهنه بودن تکنولوژي نيازمند خط اعتباري براي تأمين سرمايه ثابت، نوسازي خطوط توليد و همچنين نيازمند در نظر گرفتن مبلغي به عنوان سرمايه در گردش در کنار امهال و تقسيط مجدد بدهيها هستيم تا بتوانيم از اين بحران گذر کنيم.
سلاحورزي يادآور شد: در جلسات شوراي گفت و گوي دولت و بخش خصوصي لرستان نيز تقسيط بدهي تأمين اجتماعي و عدم صدور اجراييه براي واحدهاي اقتصادي بدهکار را در دستور کار قرار داديم.
وي در بخش ديگري از سخنان خود به اخذ حق بيمه از بن کارگري سخن به ميان آورد و گفت: در اين راستا سال گذشته تأمين اجتماعي طلب حق بيمه کرد که از طريق کانون عالي کارفرمايي آن را به شوراي عالي کار منتقل نموديم که بن کارگري مشمول حق بيمه نباشد، اما امسال که مبلغ آن به 110 هزار تومان رسيده دوباره طلب حق بيمه کردهاند.
سلاحورزي تأکيد کرد: بايد از اين موضوع صرفنظر شود، اما تأمين اجتماعي معتقد است چون قانون است بايد اخذ شود، اين بار بر دوش واحدهاي توليدي سنگيني ميکند که بايد برداشته شود.
وي در بخش ديگري از سخنان خود به توسعه صادرات غيرنفتي لرستان و مقدمات و تمهيداتي که مديريت ارشد استان در اين راستا انديشيده است اشاره کرد و گفت: ارزش صادرات ايران به کشور عراق 13 ميليارد دلار است که متأسفانه از اين ميزان صادرات، لرستان نقش اثرگذار و سهم قابل قبولي نداشته است.
رئيس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي خرمآباد، ميزان مازاد محصولات و توليدات کشاورزي لرستان را 800 هزار تن در سال اعلام و اضافه کرد: همچنين در استان 1500 واحد خدمات مهندسي فعاليت ميکنند.
سلاحورزي اضافه کرد: به همين منظور با ستاد توسعه همکاريهاي ايران و عراق مذاکراتي صورت گرفت تا لرستان در بازار عراق حضور پررنگتري داشته باشد.
وي از راهاندازي دو کنسرسيوم در لرستان به عنوان نتايج اين مذاکرات ياد کرد و افزود: يکي مربوط به واحدهاي توليدي و محصولات صادراتگرا و ديگري نيز براي شرکتهاي خدمات مهندسي و پيمانکاري جهت همافزايي و توانمندتر شدن براي حضور در پروژههاي کشور عراق است.
رئيس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي خرمآباد در ادامه به بنيهي اقتصادي لرستان در کشور عراق اشاره کرد و گفت: اين شرکتها براي حضور در کشورهاي خارجي از جمله عراق واهمه دارند که بايد راهکارهايي براي تقويت اين شرکتها ارائه داد و بسترهاي لازم براي حضور آنها در اين کشور فراهم شود.
سلاحورزي با بيان اينکه پيش از اين دولت براي حضور شرکتها در کشورهاي خارجي کمکهايي تحت عنوان هدايت صادرات و برندسازي مبالغي پرداخت ميکرد، افزود: متأسفانه مدتي است براي اين موضوع رديفي در قانون بودجه در نظر گرفته نشده است. به همين منظور در لرستان براي راهاندازي خط توليد و صادرات محصولات نيازمند حمايتهايي هستيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]