واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ شهريور ۱۳۹۴ (۱۰:۴۳ق.ظ)
۱۰ طرح پتروشيمي کشور از طريق صندوق توسعه ملي فعال شدهاند موج - ١٠ طرح پتروشيمي بزرگ کشور اخيرا با گشايشهاي صورت گرفته در آل.سي آنها از طريق صندوق توسعه ملي و فاينانس چين فعال شدهاند.
به گزارش خبرگزاري موج، هم اکنون آل.سي فاينانس ۶ طرح پتروشيمي با ظرفيت اسمي ۱۳.۷ ميليون از محل کشور چين فعال شده و اين طرحها از روند اجرايي مناسبي برخوردار هستند؛ با بهرهبرداري از اين طرحها ۱۰.۲ ميليون تن به ميزان فروش محصولات پتروشيمي کشور افزوده ميشود.
تاکنون بيش از ۲.۵ ميليارد يورو از اعتبار اسنادي طرحهاي مربوط به فاينانس چين گشايش يافته است.
هم اکنون از محل صندوق توسعه ملي نيز بيش از يک ميليارد دلار براي چهار طرح پتروشيمي تأمين اعتبار شده است؛ با بهرهبرداري از اين طرحها نيز ظرفيت اسمي توليد و ميزان قابل فروش محصولات پتروشيمي کشور به ترتيب به ۳.۵ و ۲.۶ ميليون تن خواهد رسيد.
بر اساس برنامهريزي صورت گرفته پيشبيني ميشود تا پايان امسال فروش کل محصولات پتروشيمي کشور به ۳۶.۲ ميليون تن به ارزش ۲۲.۶ ميليارد دلار برسد؛ البته بايد به اين ميزان توليد و فروش محصولات بين مجتمع اي را نيز افزود.
بر پايه اين گزارش عباس شعري مقدم، معاون وزير نفت در امور پتروشيمي چندي پيش افزود: بر اساس مذاکرات صورت گرفته سرمايهگذاري سه برابري چين در ايران نسبت به سرمايه موجود ايران در بانکهاي چيني هم اکنون از سوي مسوولان چيني در دست بررسي است. تاکنون فاينانس چين در صنعت نفت ايران نسبت به سرمايه موجود کشورمان در بانکهاي چيني يکبهيک بوده است.
۱۸ طرح پتروشيمي براي تأمين منابع مالي به کشور چين معرفي شده است، از ميان اين طرحها فاينانس پتروشيميهاي سبلان، لردگان، بوشهر و مسجدسليمان فعال شده و مابقي در دست پيگيري است.
هم اکنون امکانات بالقوه بسيار بينظيري براي توسعه صنعت پتروشيمي وجود دارد، که نه تنها بايد از سرمايهگذاران ايراني، بلکه بايد از سرمايهگذاران خارجي هم براي به فعل درآوردن اين امکانات استفاده کرد.
۱۸ طرح پتروشيمي ديگر نيز براي تأمين منابع مالي به صندوق توسعه ملي، معرفي شده است، پتروشيميهاي انديمشک، صدف، ايلام، سلمان فارسي، پتروکيميا، فسا، جهرم، داراب، فيروزآباد، مياندوآب، گچساران، گلستان، اردبيل، سيراف انرژي، زنجان و متانول کاوه ازجمله اين طرحها هستند.
در ميان طرحهاي نيمه کاره پتروشيمي، کاوه به عنوان بزرگترين واحد توليد کننده متانول جهان با استفاده از منابع داخلي سهامداران خود به پيشرفت خوبي دست يافته و اميد است با تلاش صورت گرفته، سال آينده به بهرهبرداري برسد.
در ايران و بخصوص در صنعت نفت و پتروشيمي، دانش و تجربه مناسبي در استفاده از منابع مالي بينالمللي در قالب قراردادهاي فاينانس موجود است و اين صنعت از عملکرد موفقي در بوميسازي ساختارهاي تأمين مالي برخوردار است. در اين فرايند بخصوص عملکرد شرکت ملي صنايع پتروشيمي در ايجاد و افزايش اعتبار خود بسيار قابلتوجه و چشم افسا بوده است. چنان چه اين شرکت در دهههاي گذشته توانست مبالغ قابلتوجهي را تنها برمبناي اعتبار خود و بدون پشتوانه دولت و شرکت نفت از بازارهاي مالي بينالمللي جذب کند.
شکلگيري بحران اقتصادي در جهان و به تبع آن کاهش منابع مالي سرمايهگذاري از يکسو و از سوي ديگر محدود شدن دسترسي کشور به منابع متعارف تأمين مالي در نتيجه شرايط بينالمللي، موجب شد تا در ساليان گذشته خط اعتباري چين به عنوان تنها گزينه و يا حداقل گزينه بدون رقيب جدي، براي تأمين مالي پروژههاي صنعتي در ايران مطرح شود. هرچند استفاده از صندوق ارزي در داخل نيز همواره مورد پيگيري و توجه قرار گرفته است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]