واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ شهريور ۱۳۹۴ (۹:۵۸ق.ظ)
سفير ايران در آذربايجان: ارتباط ايران با پ.ک.ک کذب است/ تلاش رژيم صهيونيستي براي ايجاد ايرانهراسي در جهان موج-سفير جمهوري اسلامي ايران درجمهوري آذربايجان، اخبار برخي رسانهها مبني بر حمايت ايران از «پ.ک.ک.» را تکذيب کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، محسن پاکآيين در گفتوگو با خبرنگار سامانه هفته ايچي در پاسخ به پرسشي در مورد اخبار برخي رسانههاي غربي مبني برحمايت ايران از «پ.ک.ک.»، ضمن تکذيب اين قبيل اخبار گفت: مناسبات ايران با ترکيه استراتژيک است و خواست ما همواره اين است که در ترکيه همواره ثبات و امنيت حاکم باشد.
وي با تاکيد بر اينکه ايران با «پ.ک.ک.» ارتباط نداشته و حمايت از تروريسم به طور کلي مخالف بينشهاي انقلاب اسلامي است، انتشار اين قبيل اخبار را بخشي از سياست رسانهاي غرب دانست و افزود:آنها با هدف ايجاد افتراق و اختلاف اين سياست خبري را دنبال ميکنند.
پاکآيين گفت: ما معتقديم براي مبارزه با تروريسم يک عزم جهاني لازم است و بايد در اين مبارزه، تماميت ارضي کشورهاي منطقه مورد حمايت قرار گيرد و همانند هميشه با تروريسم مبارزه کرده و خواهيم کرد.
سفير ايران درجمهوري آذربايجان به تلاش رژيم صهيونيستي براي ايجاد ايرانهراسي در جهان اشاره کرد و گفت: اين رژيم جعلي با پخش شايعه تلاش ميکرد به جهانيان القا کندکه ايران قصد توليد سلاح هستهاي دارد و در چارچوب مذاکرات هستهاي ميان ايران و کشورهاي 1+5 روشن شد که ايران چنين قصدي نداشته و فعاليتهاي هستهاي ايران صرفاً صلحآميز است.
وي افزود: به همين خاطر است که برخي کشورها هماکنون براي بهبود روابط خود با ايران تلاش ميکنند و افزايش سفر مسئولان کشورهاي اروپايي به ايران نيز نمونهاي از اين روند به شمار ميآيد.
پاکآيين سياست اصولي کشورمان براي گسترش روابط متقابل با همه کشورهاي جهان به استثناي رژيم صهيونيستي را مورد اشاره قرار داد و تاکيد کرد: ما طرفدار تعطيلي سفارتخانههاي کشورهاي خارجي نيستيم و از فعاليتهاي ديپلماتيک در چارچوب قواعد بينالمللي حمايت ميکنيم. البته برخي از کشورهاي اروپايي از جمله انگليس نيز مقاطعي سفارتخانههاي خود در تهران را بستند و با گذشت زماني مجدداً آنها را بازگشايي کردند.
سفير کشورمان در جمهوري آذربايجان به برخي محدوديتها در روابط بين ايران و آذربايجان در زمان تحريمها اشاره کرد و گفت: پس از لغو تحريمها، مناسبات اقتصادي ايران با همه کشورهاي جهان از جمله با آذربايجان جهش خواهد داشت. در مرحله اول همکاري ما در زمينه بانکي بايد توسعه يابد و آماده گسترش روابط خود در زمينههاي انرژي، تجاري، حمل و نقل و گردشگري با آذربايجان هستيم.
وي افزود: ما ميتوانيم براي سرمايهگذاران آذربايجان شرايط مناسبي جهت سرمايه گذاري در مناطق آزاد اقتصادي ماکو و ارس و حوزههاي ديگر ايران مانند خليج فارس و مناطق نفتخيز فراهم کنيم. همچنين سرمايهگذاران ايراني ميتوانند در همين زمينهها در آذربايجان سرمايهگذاري کنند. طبعاً در اين صورت، حجم مبادلات تجاري ميان دو کشور نيز گسترش خواهد يافت.
پاکآيين به حجم بالاي سفر اتباع بين دو کشور نيز اشاره کرد و از تلاشها براي تسهيل تردد اتباع بين دو کشور خبر داد و گفت: علاوه بر امکان تردد زميني و هوايي اتباع دو کشور؛ تلاش ميکنيم با تأمين کشتيهاي مسافربري لازم در مسير باکو-انزلي امکان تردد دريايي را نيز براي شهروندان دو کشور فراهم کنيم.
وي از افزايش 10 درصدي، تعداد مسافران آذربايجاني در سفر به ايران خبر داد و گفت: سالانه حدود يک ميليون تبعه آذربايجان به ايران و 200 هزار تبعه ايران به آذربايجان سفر ميکنند. البته علت کمبود مسافران ايراني به آذربايجان اعمال رژيم ويزا از سوي دولت آذربايجان ميباشد. معتقدم که در صورت لغو رژيم ويزا، تعداد مسافران و گردشگران ايراني به آذربايجان نيز افزايش خواهد يافت.
سفير ايران در جمهوري آذربايجان در پايان از افتتاح نمايندگي شرکتهاي گردشگري ايران در باکو در آينده خبر داد و گفت: فکر ميکنم که با آغاز به فعاليت اين شرکت، مردم آذربايجان درباره مکانهاي ديدني ايران اطلاعات بيشتري به دست خواهند آورد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]