واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مهر گزارش میدهد؛
کنسرت شهرام ناظری در شیراز برگزار شد/ آوای سمفونی «رومی»
شناسهٔ خبر: 2897477 - جمعه ۶ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۷
استانها > فارس
شیراز- کنسرت شهرام ناظری به همراه حافظ ناظری از پروژه سمفونی رومی با عنوان «ناگفته» در باغ عفیف آباد شیراز برگزار شد. به گزارش خبرنگار مهر، باغ عفیف آبا شامگاه پنجشنبه پذیرای مشتاقان موسیقی تلفیقی و ایرانی بود که به تماشای هنرنمایی استاد شهرام ناظری و حافظ ناظری آمدند.ساز آواز در سکوت باغ موزه عفیف آباد/ رونمایی از ساز حافظدر این کنسرت که فضای سبز مجموعه باغ موزه عفیف آباد شیراز را مملو از مخاطب کرد، در فصل یک آلبوم ناگفته با عنوان آفرینش قطعات صلح اتمی، سازآواز، نهان مکن، بداهه نوازی، مرا می بینی و هر دم... و مثنوی خوانی اجرا شد و در ادامه فصل چهارم آلبوم ناگفته «بازگشت جاودانگی» با قطعاتی به نام رقص کهکشانها، نزول، رهایی، سکوت، عروج و جاودانگی ارائه شد.در این کنسرت برای نخستین بار از سه تار تکامل یافته «حافظ» ساخته حافظ ناظری رونمایی شد. برای ساخت این ساز بیش از سه سال وقت صرف شد و نزدیک به چهل نمونه از آن ساخته شد تا در نهایت این طرح نو، انتخاب و تکمیل شد.
در ساز حافظ دو سیم به چهار سیم سه تار افزوده شده است و از این جهت ساز حافظ فرکانس صدای بم تر و گستره هارمونیک وسیع تری را در قیاس با سه تار سنتی دارد. به این ترتیب حافظ با داشتن بیش از هفده پرده کروماتیک هم زیرتر و هم بم تر طیف گسترده تری از رنگ و طنین را در اختیار نوازنده و آهنگساز قرار می دهد و به عنوان سازی برخوردار از ۶ سیم، قابلیت های بیشتری به جهت گروه نوازی، هارمونی و چند آوایی ارایه می دهد. ویژگی که می تواند ضمن معرفی افق های تازه ای از امکانات ویژه در زمینه هارمونی، به عنوان یک ساز نوین ایرانی، قابلیت ارایه جهانی بیابد.در کنسرت ناگفته که عنوان نخستین اثر از پروژه سمفونی رومی است شهرام ناظری: آواز، پدرام فر یوسفی: ویلون، بابک غسالی: عود، میثم مروستی: ویلا، آتنا اشتیاقی: ویلون سل، فرهاد صفری: زروان.کارنگ(ساز ابداعی) شهریار نظری: بم باژ(ساز ابداعی) را به عهده داشتند. این درحالیست که گروه کُر این کنسرت را مهرناز شاه محمدی، شیوا سروش و الهه حیدری تشکیل می دهند.شهرام ناظری: مردم شیراز در هنر همواره پیشرو بودندشهرام ناظری در ابتدای این کنسرت که در فضای باز باغ موزه عفیف آباد برگزار شد، با ستایش از فراهم بودن برگزاری کنسرتهای بزرگ در شهر شیراز، خاطرنشان کرد: کم نیستند بزرگانی که از این خاک زرخیز برخاسته اند، زیرا مردم شیراز در هنر همواره پیشرو بودند.وی با بیان اینکه همیشه استقبال مردم شیراز از آثار هنری بی نظیر بوده است، اشاره کرد: گرچه فضای برگزاری کنسرتهای این چنینی در محیط های باز و غیر پوشیده با نقایصی همراه است که مربوط به نوع کار می شود، اما برگزاری این کنسرت ها جا دارد مورد ستایش قرار گیرد.
شوالیه موسیقی ایران تاکید کرد: این حضور مردمی دلگرمی واقعی ما است.او که قطعه آتش در نیستان را با تنظیمی جدید از حافظ ناظری در این کنسرت داشت، با توجه به صداهای پیرامون این کنسرت در باغ عفیف آباد، توضیح داد: همواره در فضای باز صداهایی در کنار کنسرتها به گوش می رسد که به کار آسیب هایی می زند.وی که دوبار در این کنسرت به خاطر عبور هواپیما از آسمان باغ موزه عفیف آباد ناچار به توضیح شد، بیان کرد: انسانها به واسطه تکنولوژی از بسیاری چیزها از جمله حس و هنر دور شده است. تکنولوژی مانند غلطک بزرگی است که اگر انسان ها در مسیر آن بایستند زیر حرکت سهمگین آن له خواهند شد.او که در ادامه از مثنوی «نی نامه» مولانا قطعه ای اجرا کرد، ابراز امیدواری کرد که مثنوی افشار که در موسیقی ما به «مثنوی پیچ» شهرت دارد نیز بتواند در بداهه نوازی مورد استفاده قرار گیرد.نمونه های ایرانی نوازندگی دست کمی از نوازندگان بین المللی نداشتبا توجه به اینکه در این پروژه چهره های جهانی موسیقی مشارکت دارند در کنسرت شب گذشته با جایگزینی نوازندگان ایرانی بخشی از سمفونی رومی دستخوش تحولاتی شد که به نظر تفاوتی با اجراهای بین المللی آن نداشته و در غیاب چهره های موسیقی کلاسیک جهان نمونه های ایرانی نوازندگی دست کمی از نوازندگان بین المللی نداشتند.
کنسرت ناگفته به تهیه کنندگی محسن خباز و موسسه شهر آفتاب جمعه شب نیز ساعت ۲۱ در باغ موزه عفیف آباد شیراز برگزار می شود و در ادامه، روزهای ۱۲ و ۱۳ شهریور در تالار بزرگ وزارت کشور در تهران به اجرا در خواهد آمد.آلبوم «ناگفته» یا «"بُعد یازدهم» با آهنگسازی حافظ ناظری و آواز شهرام ناظری و حافظ ناظری، زمستان ۱۳۹۲ در آمریکا انتشار یافت. این آلبوم، بخش نخست پروژه سمفونی رومی است و در این آلبوم حافظ ناظری موسیقی شرق و غرب را ترکیب کرده است. حافظ ناظری در این مجموعه از سه تار ابداعی خود که آن را با الهام از خواجه حافظ شیرازی «ساز حافظ» نامیده، استفاده کرده است. در این آلبوم برخی از ستارگان موسیقی جهان و خود شهرام ناظری نیز حضور دارند. هنرمندان این اثر در کل برنده ۳۸ جایزه گِرَمی شدهاند. حافظ ناظری برای ساخت این آلبوم حدود ۱۰ سال وقت صرف کرده است.خبرنگار: محمدحسین نیکوپور
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]